Moram da se umesham.
Istina je sve kao sto Snejks kaze ali...SAMO ako poreditmo neki TFT monitor od 200e-250e i neku krdzu od CTR-a....recimo 19' incha za nekih 80e-90e.
Znate li kakav danas CTR 19" monitor mozete kupiti za 200e-250e (posto toliko kosta 17" TFT).
Od jacina i inteziteta boja pa sve do automatskog podeshavanja osvetljenja slike u zavisnosti od svetla u prostoriji.Ne morash nista da radish ili da podeshavash.....jos ce ti donositi pivo.O cistini slike necu ni da pricam....morash videti da bi mi verovao

Znaci,ako se vec poredi cena od 200e mislim da u rezoluciji i cistinom boja, CTR-u nema premca i tu TFT nema sta da trazi.
OK tu je definitivno zdravstveni faktor......medjutim ne treba zaboraviti da noviji CTR monitori (a narocito oni od 200e) veoma malo zrace dok na veoma visokim rezolucijama imaju osvezenje i do 120Hz!Za automatsko podeshavanje jacine svetlosnog zracenja sam vec rekao.Znaci za oci se ne treba brinuti u ovom slucaju......
U sushtini sve zavisi za sta ces taj monitor koristiti. Ako ces da se malo igrash,picish po netu i odgledash svoj film, uzmu TFT i miran si, jer vidim da ti je najveci problem slobodan prostor na stolu.Znam kako ti je imam isti problem.
Ali ako radish nesto sa grafikom i zahtevash cistinu slike i ogromne nijanse boja....kao i ogromne rezolucije odnosno ako trazis PERFEKCIJU....onda uzmi neki CTR od 200-250e

E sad pitanje je zaista sta tebi treba......
Ja licno idem logikom "VELICINA JE BITNA" jer jako volim kada se okupim sa ekipom, pustimo neki dobar film i razvalimo zvuk

. A za 250e ne smem ni da pomislim kolikog monstruma mozes uzeti