Lažno zloverje

Sto se ubio onda ?
Ti radis isto od tih ko oni od tog Isusa.
Nije se on ubio, već zli vlastodršci, oni su ga osudili za "trovanje omladine", ali on je poštovao njihov sud, jer oni su predstavljali Njegovu državu. Isto bih učinio kada bi me moja država osudla za nešto slično, jer država i Bog su uvek iznad nas i njihov sud se mora poštovati ...

Nije se on ubio, već zli vlastodršci, oni su ga osudili za "trovanje omladine", ali on je poštovao njihov sud, jer oni su predstavljali Njegovu državu. Isto bih učinio kada bi me moja država osudla za nešto slično, jer država i Bog su uvek iznad nas i njihov sud se mora poštovati ...
Da je postovao sud njihov ne bi se ubio.
Koji si ti fanatik..
Iz gore u gore si otisao.

bla, bla, bla, bla, bla...

I po čemu se ono na šta se ti oslanjaš razlikuje od onoga na šta se vernik
oslanja? Ti nisi zatucan zato što slepo veruješ nauci? :lol:

Samo imate različite autoritete, a pošto su u oba slučaja autoriteti spoljašnji,
suštinske razlike nema.
Filozofija, samo ime je tako deklariše, je zasnovana na mudrosti i ljubavi, a verski fanatizam na neznanju, mržnji i strahu .... Uočavate li tu finu razliku između nas?

Filozofija je jedna, jedina, ona antička grčka, a Marko Aurelije se je napajao znanjem sa tog nezamućenog izvora i dosta solidan, za razliku od mnogih Rimljana koji nisu razumeli tu mudrost, interpretator te jedine filozofije ...
Ili ne razumeš šta si citirao ili ne razumeš šta sam te pitala.
Pitala sam te da li to što nečije mišljenje nije naše važi i za grčku filozofiju?

Između tebe i mene uočavam ogromnu razliku. Ni malo nije suptilna.
Samo što si verski fanatik ti. :malav: Slepo veruješ grčkim filozofima.
Možete da me mrzite, jer to je sve što mi možete učiniti, no ja Vas neću i sve ću učiniti da Vas nečem mudrom naučim ... Nemojte se i zbog toga ljutiti na mene, jer moje namere nisu zle, kao što jesu Vaše ...

Možete da me mrzite, jer to je sve što mi možete učiniti, no ja Vas neću i sve ću učiniti da Vas nečem mudrom naučim ... Nemojte se i zbog toga ljutiti na mene, jer moje namere nisu zle, kao što jesu Vaše ...
Koji to mi? Ja nikome ne verujem dok ne proverim.

Kakve ti koristi imaš od grčke filozofije, osim pune glave pametnih
citata koje ni sam ne razumeš?

Koji to mi? Ja nikome ne verujem dok ne proverim.

Kakve ti koristi imaš od grčke filozofije, osim pune glave pametnih
citata koje ni sam ne razumeš?
Poštujte, da bi bili poštovani, poštovana gospođo, ili ću morati da se i sam izražavam vokabularom Branislava Nušića, jer, očigledno je to, to je jedini sleng koji Vam prija i koji jedino preferirate u Vašoj korespodenciji sa drugim, Vama sličnim i naličnim, ljudima ...

Poštujte, da bi bili poštovani, poštovana gospođo, ili ću morati da se i sam izražavam vokabularom Branislava Nušića, jer, očigledno je to, to je jedini sleng koji Vam prija i koji jedino preferirate u Vašoj korespodenciji sa drugim, Vama sličnim i naličnim, ljudima ...
Došao si ovde da se obratiš zatucanim verskim fanaticima i očekuješ
da te neko poštuje? :zcepanje:

Back