DedaStojan
Poznat
- Poruka
- 9.391
Jedni bi um na tron postavili a drugi srce.
Ista zabluda.
Ista zabluda.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Filozofija je jedna, jedina, ona antička grčka, a Marko Aurelije se je napajao znanjem sa tog nezamućenog izvora i dosta solidan, za razliku od mnogih Rimljana koji nisu razumeli tu mudrost, interpretator te jedine filozofije ...Jel ovo važi i za grčku filozofiju?
Nije se on ubio, već zli vlastodršci, oni su ga osudili za "trovanje omladine", ali on je poštovao njihov sud, jer oni su predstavljali Njegovu državu. Isto bih učinio kada bi me moja država osudla za nešto slično, jer država i Bog su uvek iznad nas i njihov sud se mora poštovati ...Sto se ubio onda ?
Ti radis isto od tih ko oni od tog Isusa.
To se ne razdvaja, jer obrazovanje uma bez obrazovanja srca nije obrazovanje ...Uopšte ne ...Jedni bi um na tron postavili a drugi srce.
Ista zabluda.
Da je postovao sud njihov ne bi se ubio.Nije se on ubio, već zli vlastodršci, oni su ga osudili za "trovanje omladine", ali on je poštovao njihov sud, jer oni su predstavljali Njegovu državu. Isto bih učinio kada bi me moja država osudla za nešto slično, jer država i Bog su uvek iznad nas i njihov sud se mora poštovati ...
Filozofija, samo ime je tako deklariše, je zasnovana na mudrosti i ljubavi, a verski fanatizam na neznanju, mržnji i strahu .... Uočavate li tu finu razliku između nas?bla, bla, bla, bla, bla...
I po čemu se ono na šta se ti oslanjaš razlikuje od onoga na šta se vernik
oslanja? Ti nisi zatucan zato što slepo veruješ nauci?
Samo imate različite autoritete, a pošto su u oba slučaja autoriteti spoljašnji,
suštinske razlike nema.
Ili ne razumeš šta si citirao ili ne razumeš šta sam te pitala.Filozofija je jedna, jedina, ona antička grčka, a Marko Aurelije se je napajao znanjem sa tog nezamućenog izvora i dosta solidan, za razliku od mnogih Rimljana koji nisu razumeli tu mudrost, interpretator te jedine filozofije ...
Nije se on ubio, već ga je njegova država osudila i ubila ... Zar Vam ni to nije jasno?Da je postovao sud njihov ne bi se ubio.
Između tebe i mene uočavam ogromnu razliku. Ni malo nije suptilna.Filozofija, samo im je tako deklariše, je zasnovana na mudrosti i ljubavi, a verski fanatizam na neznanju, mržnji i strahu .... Uočavate li tu finu razliku između nas?
To sam ja rekao ne trebas ponavljati.Između tebe i mene uočavam ogromnu razliku. Ni malo nije suptilna.
Samo što si verski fanatik ti.Slepo veruješ grčkim filozofima.
Mozda ga je natjerala ali se ubio.Nije se on ubio, već ga je njegova država osudila i ubila ... Zar Vam ni to nije jasno?
Možete da me mrzite, jer to je sve što mi možete učiniti, no ja Vas neću i sve ću učiniti da Vas nečem mudrom naučim ... Nemojte se i zbog toga ljutiti na mene, jer moje namere nisu zle, kao što jesu Vaše ...Između tebe i mene uočavam ogromnu razliku. Ni malo nije suptilna.
Samo što si verski fanatik ti.Slepo veruješ grčkim filozofima.
Šta želite time da naglasite? Nisam shvatio inteciju tog Vašeg veleumlja ...Mozda ga je natjerala ali se ubio.
Dakle ne postuje njihove zakone.
Preimenuj stvari drugacije.
Koji to mi? Ja nikome ne verujem dok ne proverim.Možete da me mrzite, jer to je sve što mi možete učiniti, no ja Vas neću i sve ću učiniti da Vas nečem mudrom naučim ... Nemojte se i zbog toga ljutiti na mene, jer moje namere nisu zle, kao što jesu Vaše ...
Zato sam ja shvatio vasu intenciju da se svadjate.Šta želite time da naglasite? Nisam shvatio inteciju tog Vašeg veleumlja ...
Poštujte, da bi bili poštovani, poštovana gospođo, ili ću morati da se i sam izražavam vokabularom Branislava Nušića, jer, očigledno je to, to je jedini sleng koji Vam prija i koji jedino preferirate u Vašoj korespodenciji sa drugim, Vama sličnim i naličnim, ljudima ...Koji to mi? Ja nikome ne verujem dok ne proverim.
Kakve ti koristi imaš od grčke filozofije, osim pune glave pametnih
citata koje ni sam ne razumeš?
Gdje sjediste sekte Sokratovi svjedoci?Poštujte, da bi bili poštovani, poštovana gospođo, ili ću morati da se i sam izražavam vokabularom Branislava Nušića, jer, očigledno je to, to je jedini sleng koji Vam prija i koji jedino preferirate u Vašoj korespodenciji sa drugim, Vama sličnim i naličnim, ljudima ...
Isprsite se znanjem i napišite nešto mudrije ..Možete Vi to - zar ne, jer gluposti nisu za normalne ljude ...Gdje sjediste sekte Sokratovi svjedoci?
Imate li tower ?
Došao si ovde da se obratiš zatucanim verskim fanaticima i očekuješPoštujte, da bi bili poštovani, poštovana gospođo, ili ću morati da se i sam izražavam vokabularom Branislava Nušića, jer, očigledno je to, to je jedini sleng koji Vam prija i koji jedino preferirate u Vašoj korespodenciji sa drugim, Vama sličnim i naličnim, ljudima ...
Da nije tebe zakacio kao da bi te to bilo brige ?Došao si ovde da se obratiš zatucanim verskim fanaticima i očekuješ
da te neko poštuje?![]()
Biće da je Vaš problem što ste se pronašli u tom mom postu.... Dakle, po pravilima silogizma, nije do mene ...Došao si ovde da se obratiš zatucanim verskim fanaticima i očekuješ
da te neko poštuje?![]()
Mene uopšte nije zakačio. Ne pronalazim se u tekstu koji je napisao.Da nije tebe zakacio kao da bi te to bilo brige ?
očigledno je to, to je jedini sleng koji Vam prija i koji jedino preferirate u Vašoj korespodenciji sa drugim, Vama sličnim i naličnim, ljudima ...Biće da je Vaš problem što ste se pronašli u tom mom postu.... Dakle, po pravilima silogizma, nije do mene ...
Ako ti netko na ulici kaze hebem ti mater iz cista mira ti bi rekla ne pronalazim se u tome.Mene uopšte nije zakačio. Ne pronalazim se u tekstu koji je napisao.
Samo sam ga ispoštovala, pošto ga ostali ignorišu i rešila da nešto
napišem na temi.