KPCTAHK
Poznat
- Poruka
- 8.165
Da, naravno, zato je i potrebno znati nešto o Sv. krvi i, naravno, Sv. gralu...Krvna linija prenosi mudrost ..
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Da, naravno, zato je i potrebno znati nešto o Sv. krvi i, naravno, Sv. gralu...Krvna linija prenosi mudrost ..
Ne kud` konja kog jahali nisi, nit` čoveka kojeg ne razumeš ... Biće da je razočaranje u tebi, jer nisi obrazovanje priuštila sebi ....šta ovo predstavlja? ko je krstan đ kovjenić? Je li to postavljač teme sebe označio kao" autora" pa se citirao
Kako ( zašto) naslov teme nema veze sa sadržajem... ko ovo moderira .. ajd nebitno
Kako se zove OVO/ pod šta se podvodi (sadržajem, smislom, naslovom)?
P. S. zbunjena stvarno i malo razočarana
"Ko je sposoban videti celinu je filozof (συνοπτικός) ko ne nije ..."Sva pamet se slila u Nemanjića i Kotromanića to su te velebne teze sto prodajes ovde umotane u univerzalni logos.
Чија философија ?Ono što ne potvrđuje matematika nije filozofija, a ono što ne razjasni filozofija ne postoji ili je lažno – nema trećeg …
Филозофија је само једна, једина, она древна Грчка ...Сву друго су слабе или катастрофално слабе интерпретације те једине филозофије ...Чија философија ?
A to su Davidovi i Solomonovi potomci?"Ko je sposoban videti celinu je filozof (συνοπτικός) ko ne nije ..."![]()
~Platon
Дете, не седај у воз који ка твом жељеном животном циљу не креће, јер тај воз те неће довести до среће ....šta ovo predstavlja? ko je krstan đ kovjenić? Je li to postavljač teme sebe označio kao" autora"
Наравно, а сви други су непријатељи истине, знања и, наравно, духовности ...Оне праве, оне коју је Он, Мишљење Мишљења и Душина Душа, удахнуо у нашу душу ... Платонов "еидос" (зрење душом) нам тај пут показује, но, врло често, не усуђујемо се поћи на ту дугу Другу пловидбу ....A to su Davidovi i Solomonovi potomci?
Bogoslov bio bogoslov ostao u svom dualistickom svjetu.Наравно, а сви други су непријатељи истине, знања и, наравно, духовности ...Оне праве, оне коју је Он, Мишљење Мишљења и Душина Душа, удахнуо у нашу душу ... Платонов "еидос" (зрење душом) нам тај пут показује, но, врло често, не усуђујемо се поћи на ту дугу Другу пловидбу ....
Једног дана ћу нешто више о томе, но данас сам превише уморан да бих се бавио и тиме ...Узгред ћу Вам рећи само то да сам први пут био у храму Господњем тек када сам освануо, ни крив ни дужан, у интернату Богословије у Ср. Карловцима ...Bogoslov bio bogoslov ostao u svom dualistickom svjetu.
Dovoljan si sebi nemoj se trošiti šteta je potencijala.Једног дана ћу нешто више о томе, но данас сам превише уморан да бих се бавио и тиме ...Узгред ћу Вам рећи само то да сам први пут био у храму Господњем тек када сам освануо, ни крив ни дужан, у интернату Богословије у Ср. Карловцима ...
Ne znam kome je Saul apostol ako mislimo na istog onda nije baš slučajno poređenje jer i taj Saul kasnije pomanitali ipak je Božiji pomazanik pa ga David nije oslovljavao u smislu da ne vredi ni pišljiva boba nego sa gospodaru. A Božije promisli nisu kao naše pa nije lako sagledavati stvari kako bi bilo iz pozicije Boga pa prema tome da se upravljamo.Poznajem dogmatiku i nije mi potrebno to naglašavati, ali ako je neki temelj sazdan na lažima onda zar je potrebno istrajavati na njima. Nisam protiv bilo kakvih rušenja, ali jesam da se istina o svemu i svačemu sazna. To je ona bistra voda sa izvora o kojoj je i GIH voleo da naglasi u svojim bogatim metaforama ... Ako neko tvrdi da je Saul apostol i temelj crkve Hristove onda taj ne zna ništa iz istorije... Saul (kao što sam rekao Neron ga je zazvao Paulus) je Benjaminac, a Benjaminci su bili neprijatelji svih onih Izrajiljaca Salomonove i Davidove loze ... Isti slučaj je i sa zilotom Simonom (opet Neron kum i daje mu ime Petros) (sekirijancem, oni koji su nosili sekire, kako bi nasekirali one koji ne pripadaju njihovoj sekti)... Prizovite logiku u pomoć i odgovorite na jedno jednostavno pitanje - Zašto i, naravno, ko Simona, po tvrđenju mnogih patrologa, je bio na krst naglavačke postavljen? To, naravno, nema veze sa crkvenim dogmama i može da mi odgovoriš tako što ćeš srcem da napišeš diktat duše ...
Politika je bog njihove misli nama su straneNe znam kome je Saul apostol ako mislimo na istog onda nije baš slučajno poređenje jer i taj Saul kasnije pomanitali ipak je Božiji pomazanik pa ga David nije oslovljavao u smislu da ne vredi ni pišljiva boba nego sa gospodaru. A Božije promisli nisu kao naše pa nije lako sagledavati stvari kako bi bilo iz pozicije Boga pa prema tome da se upravljamo.
"Reči bez smisla nikad ne mogu stići do neba!"Ne znam kome je Saul apostol ako mislimo na istog onda nije baš slučajno poređenje jer i taj Saul kasnije pomanitali ipak je Božiji pomazanik pa ga David nije oslovljavao u smislu da ne vredi ni pišljiva boba nego sa gospodaru. A Božije promisli nisu kao naše pa nije lako sagledavati stvari kako bi bilo iz pozicije Boga pa prema tome da se upravljamo.
Jel ovo važi i za grčku filozofiju?“Sve što smo čuli je (nečije - ne naše) mišljenje, a ne (empirička - iskustvena) činjenica. Sve što smo (mi, kao sebstvo) videli je viđenje (refleksija - odraz), a ne (potvrđena - dokazana) istina."![]()
![]()
~ Marko Aurelije
bla, bla, bla, bla, bla...Moj odgovor zatucanom verskom fanatiku
I po čemu se ono na šta se ti oslanjaš razlikuje od onoga na šta se vernik
oslanja? Ti nisi zatucan zato što slepo veruješ nauci?![]()
Obalska što su tvrdnje počev od navedenog Sokrata netačne. Nije bilo poboznijeg čoveka od njega u celoj Grčkoj.Među prvim poznatim religioznim skepticima bio je Sokrat, koji je sumnjao u verske istine tadašnje službene religije.
A koja je bila tadašnja službena religija?Obalska što su tvrdnje počev od navedenog Sokrata netačne. Nije bilo poboznijeg čoveka od njega u celoj Grčkoj.
Sokrat popio otrov i dovidjenja....Moj odgovor zatucanom verskom fanatiku
---------------------------------------------
Verski skeptista sumnja u pojedinačne verske tvrdnje, dogme. Među prvim poznatim religioznim skepticima bio je Sokrat, koji je sumnjao u verske istine tadašnje službene religije. Savremeni verski skepticizam takođe se bavi istorijskom ili naučnom verifikacijom verskih tvrdnji. Michael Shermer moderni religiozni skepticizam opisuje više kao proces verifikacije nego kao opšte odbacivanje. Moderni verski skeptik verovatno će prihvatiti da je Isus živeo, ali ako nije baš hrišćanin, možda će sumnjati u čuda koja je Isus kao (po)činio, koja mu se pripisuju, a nema ni jedne istorijske, filozofske, naučne i ine valjane validacije za to...
Zanimljivo je napomenuti da ni jedan od osnivača tri najveće monoteističke religije: Buda, Muhamed i Isus, nisu napisali ni slova i sve što je napisano su interpretacije koje su, vrlo često, u drugim knjigama koje su u sastavu Biblije i Kurana međusobno kontradiktorne, odbacujuće i paradoksalne. Stari Zavet je u Bibliji čisti, u jotu subskriptu isti, orfeizam, posve sličan i naličan Homerovim delima Ilijada i Odiseja, Novi Zavet, ako izuzmemo gnostičko Evangelije koja se pripisuju nepoznatom Jovanu, verovatno se radi o onom Lazaru kojega je GIH podigao iz groba, rođenom bratu Marije Magdalene, je čisto, učenju GIH sasvim suprotno, pavlinstvo, jer njegovi poltroni su bili Marko, Luka i Matej ..
Biblija se, ni u jednom slučaju, ne može da smatra kao nešto što je istinito, jer je poznato ko je, kada, pod čijim i kakvim uticajem i iz kakvih namera te knjige napisao, koliko puta je bila popravljana, prepravljana, svašta je dopisivano, mnogo što-šta od napisanog je odbacivano i u sastav biblijskih knjiga su ušle samo one koje su Benjaminac, napominjem da je ta loza bila neprijateljski uvek raspoložena prema Solomonovcima i Davidovcima, loze iz koje je GIH, Pavle, bezdušni vojnik okupatora Judeje,(neron ga je i zazvao PAULUS št označi Mališa) pavlinci nametnuli kao nešto što je jedina istina, a same te knjige su međusobno negirajuće, kontradiktorne i paradoksalne...
Verski skepticizam se ne može izjednačiti sa ateizmom ili agnosticizmom...
Vernici su, uglavnom, skeptični prema verskim istinama drugih religija, posebno ako se razlikuju od njihovih verovanja…
Dakle, prijatelju, da bi nešto tvrdio potrebno je nešto i naučiti o tome. Ne govori mi o Bibliji, jer naslušali smo se bajki i petparačkih priča partizanki. To je hrana za neuke, a oni koji hoće nešto više, naročito ako su željni da saznaju istinu, ili se makar približe istoj, moraju da prouče ono što je potvrdilo vreme, filozofija, nauka i, naravno, ljudi kojima je stalo do istine, znanja i dobronamernosti …Ti si se samoproglasio pastirom koji šiša neuke ovce, a ja svoje znanje publikujem za novce ... To je razlika među nama ... Ko je pošteniji potvrdiće vreme, časni ljudi i sam Bog, ali ne onaj materijlni, tebiliki, već onaj i onakav kavog su nam razotkrili Platon, Aristotel i drugi drevni filozofi. Do Njega su došli Mišlju, zato ga i zazvaše Mišeljenje Mišljenja, a ne pričama koje su nam u amanet ostavili jevrejski kvazi proroci ...![]()
Misliš oficijelna?A koja je bila tadašnja službena religija?
Nije bilo nedostataka, već je to dokaz da plemeniti ljudi poštuju i zemaljske i nebeske zakone.Nedostatak čega je u pitanju ?
Sto se ubio onda ?Nije bilo nedostataka, već je to dokaz da plemeniti ljudi poštuju i zemaljske i nebeske zakone.