Lažni sporazumi Nemaca sa četnicima

"Evo ovaj nesretni kiseli se ubi da dokaze nesto, a u vezi cega ispada samo klovn i budala...I sam ne veruje u gluposti koje iznosi u vezi navodnog odlikovanja Djurisica ali tvrdoglavo tera do kraja...."

1.to je vredjanje i omalovazavanje sagovornika, u nedostatku bilo kakve argumentovane diskusije sa tvoje strane.
2.ti nisi u stanju da vodis argumentovanu diskusiju, cim je nesto izvan propagandnog materijala koje prepisujes sa cetnickih sajtova
3. neka moderator otvori za tebe poseban topik bez diskusije, gde mozes mirno postavljati propagandne cetnicke materijale, pod naslovom " bajke o cetnicima"

Pa postavi nam tekst, svakog izvora koji si naveo, koji govori o ovom odlikovanju?

ne moram , referenca je dovoljna jer je javna. idi na sajt NARA i sam se uveri

4. Gvozdeni krst je bio najveci njemacki vojnicki orden, i njime nijesu mogli biti odlikovani pripadnici drugih armija sem njemacke. Ovim ordenom nijesu odlikovani poglavnik NDH Ante Pavelic, a ni sef fasisticke Madjarske Miklos Horti, koji su bili najvjerniji njemacki saveznici, a uz to i drzavnici, pa zbog cega bi onda bio odlikovan Pavle Djurisic, lokalni cetnicki komandant;

sta bi sa hrvatskim nosiocima , i madjarskim?

3. Do sada ni u jugoslovenskim, a ni u stranim arhivama, nije pronadjen dokument o unaprijedjenju Pavla Djurisica od strane Nedica u cin potpukovnika. Da jeste, on bi vec do sada bio publikovan;

a sta bi sa dnevnikom neubachera? sta bi sa nemackim dokumentima?

zasto se ipak malo ne odseces pa pogledas te dokumente
Records of German Field Commands: Rear Areas, Occupied Territories and Others. Microfilm Publication T501. 363 rolls. (GG 38, 57 and T176/roll 25)

djurisic je dobio zeljezni kriz, djurisic je unapredjen u cin potpukovnika, djurisic je sedeo na tri stolice, ukljucujuci i crnogorske nacionaliste, dok ga ustase nisu dohvatile na ljevca polju

Poslednja izmena:
i te kako moras, osim ako ne mislis da izbegnes odgovor....:mrgreen:

Jasno je i zasto...zato sto se svako od njih pozuiva na Lovcen....a ti ovde uvek ides na istu kartu prevare i manipulacije....U tvoje izvore kao takve nikad nisam sumnjao, dovoljno je videti jednog Brozovog istoricara Mladena Stefanovica, koji se danas zestoko bori protiv rehabilitacije Draze, pa znati....koji drugi izvor moze imati taj nesretnik, kad je deo onih komunjarskih istoricara koji nisu u stanju, kao i ti da odgovore ni na jednu tacku od svih pomenutih....

Dakle, nisi u stanju ni da postavis tekst izvora koje navodis....koji bi otkrili da se sve svodi na Lovcen....

Nisi u stanju da odgovoris ni na jednu tacku u vezi ovog cirkusa...

Nisi u stanju da postavis celu stranu Lovcena, a ovo sto vidimo nas navodi da ovo cak nije ni izaslo u nekom lovcenu, vec je kasniji falsifikat...

Nisi u stanju da odgovoris, kako to da istog dana kada je sam Hitler :hahaha: odlikovao Djurisica, vest objavljuje Lovcen i odakle u crnoj gori novine sa tehnologijom iz Povratka u buducnost :hahaha::rotf:

pa sta si u stanju kiseli....:mrgreen:...da me tuzis moderatorima...

1.to je vredjanje i omalovazavanje sagovornika, u nedostatku bilo kakve argumentovane diskusije sa tvoje strane.
2.ti nisi u stanju da vodis argumentovanu diskusiju, cim je nesto izvan propagandnog materijala koje prepisujes sa cetnickih sajtova
3. neka moderator otvori za tebe poseban topik bez diskusije, gde mozes mirno postavljati propagandne cetnicke materijale, pod naslovom " bajke o cetnicima"

vodjenje argumentovane diskusije s tobom je macji kasalj

Reci iskreno, koliko sam te puta uhvatio u lazima i to ovde fino argumentovao, da svi vide?

tako da sto se tice nekog odnosa i obracanja, sve po zaslugama....ako neko laze i ti dokazes da laze i to postane ocigledno, kako ga drugacije nazvati nego lazovom...

Poslednja izmena od moderatora:
pa gde su ti dokumenti....

nemas list lovcena, ovo je falsifikat kasniji....ili se lovcen stampao u nekom cudnom formatu....:hahaha:

Novine tako ne izgledaju....dakle ne znamo, sta je taj ''Lovcen''

jeste, sam Hitler ti je potvrdio....:hahaha:

nastavi svoj rad, ti si ipak na zadatku, pa makar se toliko srozavao i glumio budalu....na zalost, to ne mozes nicim da dokazes....samo dublje tones u lazi komunjarske propagande....

ispasce po vama, Hrvatima, da su cetnici bili veci saradnici Treceg Rajha od ustasa...ebiga, treba oprati i ublaziti najrsamniju povijest na ovim prostorima....Djurisic pre nego sam Pavelic :hahaha:...pokrij se usima, nesreco....

Poslednja izmena:
ti mene nazivas lazovom?

normalno....masu puta sam dokazao da si lazov....:D....stoijm iza toga i mogu svaki put da ukazem na to...

civilna stvar vrhovne komande, kolaz, ''francuska ambasada tvrdi'', ''ne znam ko je ilija jukic'', Novo vreme i poternica za Drazom, izjava Ajzenhauera, De golov krst,, itd, itd, itd....bila je masa toga :))))))

A Lovcen je malo dalje od mesta odakle si glasao za nezavisnost CG, da bi znao koristi li srbizme ili kroatizme...cuj Cetinje i kroatizmi....hehehehhehehehehhe

Najzanimljivije u svim ovim ociglednim i dokazanim falsifikatima, da se u gotovo svim koriste kroatizmi...Te Lovcen , te Draza, te Djurisic progovorili hrvatski....Dakle, Hrvati zaista nikad nisu mirovali u svojoj sramnoj povijesti...

Poslednja izmena:
normalno....masu puta sam dokazao da si lazov....:D....stoijm iza toga i mogu svaki put da ukazem na to...

civilna stvar vrhovne komande, kolaz, ''francuska ambasada tvrdi'', ''ne znam ko je ilija jukic'', Novo vreme i poternica za Drazom,, itd, itd, itd....bila je masa toga :))))))

A Lovcen je malo dalje od mesta odakle si glasao za nezavisnost CG, da bi znao koristi li srbizme ili kroatizme...cuj Cetinje i kroatizmi....hehehehhehehehehhe

Najzanimljivije u svim ovim ociglednim i dokazanim falsifikatima, da se u gotovo svim koriste kroatizmi...Te Lovcen , te Draza, te Djurisic progovorili hrvatski....Dakle, Hrvati zaista nikad nisu mirovali u svojoj sramnoj povijesti...

sta bi sa naredjenjem od 20 decembra? sta bi sa nemackim dokumentima , koje opet ne zelis da taknes o djurisicu, sta bi sa njegovim postavljenjem za potpukovnika crnogorskog dobrovoljackog korpusa ? ja lazem i postavljam gde se to nalazi, a ti govoris istinu, bez da stavis ista i pricas o nekim lingvisticnim glupostima, bez ikakve podloge ?. ja lazem kada kazem da si pokusao iskoristiti hellera kao "dokaz za saradnju partizana i nemaca" ? ja lazem kada ti kazem da je tzv. propusnica potpisana od "kapetana terzica" blatantni falsifikat,? ja lazem kada ti dokazem da sporazum pijade-budak je falsifikat.? ti meni postavljas neke nazovi plakate od nikolica ili povecane slike iz saprigrafa , i to jedno te istu sliku , za koju tvrdis da je original drazine poternice iz 1943 godine. ja sam ti postavio 3 razlicite slike za slika iz iste godine, posebno za srbiju, NDH, i talijansku oblast.
ja lazem , kada ti serviram sve dogovore i ugovore i zapisnike izmedju cetnika i okupatora, i to jos pod brojevima dokumenata, koji ti uopste ne komentiras, jer nemas sta da kazes.? na sajtu "pogledi", forum , 2005 godina , govori se o djurisicu i njegovom cinu dobivenom od nedica...
kolaz? da , graficki kolaz ; kolikop uta treba da ti kazem da covek koji je dao omot nije tvrdio da je to original, nije imao nameru da bilo sta falsifikuje, on je samo bez photoshopa ilustrovao svoju knjigu "kolaboracija" gde su tvoji cetnici vise nego prominentni.
ja lazem kada ti stavim zapisnik sastanka u divcima izmedju mihailovica i nemaca? nisi usta otvorio, preskocio si.
ja lazem kada ti stavim spisak razlicitih ugovora izmedju cetnika i ustasa? i ne samo ja, ja nisam bio jedini.
ti optuzujes i M.O za falsifikate, bez obzira sto ti covek stavlja dokaze. nema niti jednog sagovornika @millane, npr. koji nije bio ili proglasen za hrvata, ili je lazov, ili falsifikuje

Najzanimljivije na ovim temama je kada se nadju dva nezavisna komunjarska izvora...oni bez sumnje imaju isti cilj, ali do njega dolaze na nacin koji u startu rusi ovaj drugi, jer su u nesuglasici i kontradiktorni...

To i nije tako cudno kada dolaze od strane dva razlicita forumasa ali masu puta je i sam kiseli bio kontradiktoran...

u ovom slucaju...

@M.O. uz svo duzno postovanje jer daleko od toga da te stavljam u isti kos sa kiselim, ali dok na jednoj temi velicas Tita i njegove vreme, standardnim bajkama o letovanjima i zimovanjima, na ovoj pokusavas da dokazes neku saradnju izmedju cetnika i Nemaca (u fazi rata kada je svima jasno da Trecem Rajhu dolazi kraj) i sam kazes da Hitler odbija svaki vid saradnje sa cetnicima, tj srpskim baditima, kako ih zove...

A ova radikalnija komunjarska propaganda, plitkija i lazljivija koju propagira kiseli kaze, a to nicim ne moze da dokaze do ovim smesnim, ne znam kako da ga nozovem, ''clankom'' iz Lovcena, da je sam Hitler odlikovao Djurisica...

Pa dogovorite se drugovi....:D

sta bi sa naredjenjem od 20 decembra? sta bi sa nemackim dokumentima , koje opet ne zelis da taknes o djurisicu, sta bi sa njegovim postavljenjem za potpukovnika crnogorskog dobrovoljackog korpusa ? ja lazem i postavljam gde se to nalazi, a ti govoris istinu, bez da stavis ista i pricas o nekim lingvisticnim glupostima, bez ikakve podloge ?. ja lazem kada kazem da si pokusao iskoristiti hellera kao "dokaz za saradnju partizana i nemaca" ? ja lazem kada ti kazem da je tzv. propusnica potpisana od "kapetana terzica" blatantni falsifikat,? ja lazem kada ti dokazem da sporazum pijade-budak je falsifikat.? ti meni postavljas neke nazovi plakate od nikolica ili povecane slike iz saprigrafa , i to jedno te istu sliku , za koju tvrdis da je original drazine poternice iz 1943 godine. ja sam ti postavio 3 razlicite slike za slika iz iste godine, posebno za srbiju, NDH, i talijansku oblast.
ja lazem , kada ti serviram sve dogovore i ugovore i zapisnike izmedju cetnika i okupatora, i to jos pod brojevima dokumenata, koji ti uopste ne komentiras, jer nemas sta da kazes.? na sajtu "pogledi", forum , 2005 godina , govori se o djurisicu i njegovom cinu dobivenom od nedica...
kolaz? da , graficki kolaz ; kolikop uta treba da ti kazem da covek koji je dao omot nije tvrdio da je to original, nije imao nameru da bilo sta falsifikuje, on je samo bez photoshopa ilustrovao svoju knjigu "kolaboracija" gde su tvoji cetnici vise nego prominentni.
ja lazem kada ti stavim zapisnik sastanka u divcima izmedju mihailovica i nemaca? nisi usta otvorio, preskocio si.
ja lazem kada ti stavim spisak razlicitih ugovora izmedju cetnika i ustasa? i ne samo ja, ja nisam bio jedini.
ti optuzujes i M.O za falsifikate, bez obzira sto ti covek stavlja dokaze. nema niti jednog sagovornika @millane, npr. koji nije bio ili proglasen za hrvata, ili je lazov, ili falsifikuje

kakava naredjenja, kakvi dokumenti, ne baljezgaj....nemas nista, na sve je odgovoreno masu puta....

Ti nista nisi dokazao....ne znam o cemu govoris....i da, ti lazes....nagovestio sam u prethodnom postu, samo neke od mase tvojih lazi, izmisljotina, kontradiktornih postova....''pismo nema zaglavlje''....hahahahha

Svi dokumenti u vezi martovskih pregovora, postavljeni na temi Saradnja komunista sa Nemcima, su iz komunistickih izvora, iz knjizge Mise Lekovica Martovski pregovori, Narodna knjiga, 1985....sta si ti dokazao :hahaha:

Uostalom sam Djilas je rako sve....ne znam sta tu ima vise da se doda...

O poternici za Drazom iz 43. nemam nameru vise da govorim to je notorna stvar....i ti si sam rekao da je izasla u Novom vremenu, ali si hteo reci ''samo'' u Novom vremenu, dok nisam postavio sva tri tipa poternice, kako iz novina, tako i plakate...onda si poceo da negiras da je izasla i u Novom vremenu....da, kiseli ti si LAZOV....postavio sam masu stranih izvora koji govore o poternici, izmedju mnogih Iliju Jukica, na koga si se ti pozivao ranije, a onda kazes da ne znas ko je....da kiseli, ti si LAZOV

poternicu za Drazom raspisuju Nemci, kakva NDH i italijanska oblast (tamo je raspisana poternica za Drazom koju si sam naveo)...ti ne znas vise ni sta govoris

Dakle ti kiseli koji kazes da je poternica za Drazom povucena 42. i od tada Draza je nemacki covek, tvrdis da poternica iz 43. ne postoji, a onda kazes da poternica iz 43. izasla samo u Novom vremenu, i kada se sa lakocom dokaze da je ona izasla osim u novinama i u vidu plakata i svega sto podrazumeva poternica, negiras da je izasla i u Novom Vremenu....pa kiseli ti nisi lazov, ti si lazov na kvadrat, lazovcina...

bratsku saradnju sa ustasama imas na temi ''Saradnja komunista i ustasa''

Nema niti jednog dokaza.....nema niti jednog potpisa cetnika :mrgreen:

sto se tice forumasa M.O., kad ga vec branis trebalo bi da se dogovorite pre nego sto iznesete bilo sta na forum....ovako samo ukazujete na ''hobotnicu'' lazljive komunjarske propagande...

i nemoj druge forumasa da stavljas sa sobom u isti kos...niti milanne, niti bilo ko...

Za ostale stvari, a ne mogu da se vracam na iste milioniti put, nisam zaludan kao ti, PRESTANI DA LAZES!

Poslednja izmena:
KOJE PISMO NEMA ZAGLAVLJE KISELI? :hahaha:....POSTAVI GA...

to je pismo na koje ti mislis, zar ne?

11. tvoja tvrdnja je da mihailovic nije pisao to pismo , jer nema zaglavlje, i pisano je na nacin "kako neko iz ivanjice ne pise" to je bio tvoj prigovor, i nakon toga je sledila tirada o komunistickom falsifikatu, i ako se ne varam da se mihailovic ne potpisuje na latinici? to je bila tvoja argumentacija

e sada pocmimo to malo drugacije;
1.da li je mihailovic imao kontakt sa pavelicem?
2. da li je to ipak mihailovicev potpis, ali nije njegov tekst, ili je oboje?

ajde, pokopaj me , imas sansu.....:D

:hahaha:

kakve veze ima ovaj odgovor sa mojim pitanjem koje citiras....Tako sto vesto izbegavas da odgovoris na sopstvene lazi i gluposti...

pitanje o pismu i zaglavlju koje ti postavljam vec ko zna koji put zxa redom, na ovoj temi, a koje izbegavas tice se Kalabica...

sad ne znam da li da te opet optuzim da lazes ili si se pogubio i ne znas sta pises, ali moji odgovori koje si naveo ticu se pisma Stepincu....

Ovo je drugi u nizu notornoh gluposti i falsifikata....Draza pise pismo Pavelicu :hahaha::rotf:

Na ovom notornom falsifikatu kao i na onom pismu Stepincu nedostaje PECAT VRHOVNE KOMANDE....SAD OPET DOLAZIMO DO TVOJIH LAZI KOJE SE TICU PISMA STEPINCU KOJE IZAZIVAJU SMEH, DA SE RADI O CIVILNOJ STVARI....MEDJUTIM PREDVIDEO SI DA PISE VRHOVNA KOMANDA, 15. APRILA 1945, I OVDE (GORE DESNO) KAO I NA PISMU STEPINCU....TI CES NAM NARAVNO OBJASNITI KAKVA JE TO CIVILNA STVAR VRHOVNE KOMANDE....:rotf:

DRUGO OVAJ FALSIFIKAT JE DAVNO DOKAZAN I NJIME SE NE SLUZE NI NEO KOMUNISTI, KAO NPR BOJAN DIMITRIJEVIC I KOSTA NIKOLIC KOJI GA PREDSTAVLJAJU U SVOJOJ KNJIZI RAT I MIR DJENERALA, U GLAVI FALSIFIKATI:

у другом тому књиге \"Рат и мир ђенерала\", Весовић, Николић и Димитријевић објављују поглавље \"Фалсификати\". Ту доносе три фалсификована документа, која су \"за сада пронашли\". Први документ чини инструкција генерала Драже Михаиловића црногорским командантима, мајору Ђорђу Лашићу и капетану Павлу Ђуришићу, која носи датум 20. децембар 1941. године. У фуснотама, аутори наводе низ нелогичности, које Дражи не би промакле, од којих се највећа односи на потпис. Наиме, Дража се овде наводно потписао као \"ђенералштабни ђенерал\". У стварности, он је још увек био пуковник. У фуснотама такође пише да се један од аутора овог фалсификата јавио и јавно признао своје дело, на трибини Института за савремену историју, 8. априла 1997. године.
Други фалсификовани документ је писмо загребачком надбискупу Алојзију Степинцу, које је Дража, наводно, написао 15. априла 1945. године. Аутори указују на следећи пропуст фалсификатора: на стаљинистичком процесу ђенералу Михаиловићу, један члан експертске групе која је спремала оптужницу поставио је питање о пореклу писма. Писмо, наиме, није нађено у заробљеној Дражиној архиви... Али, фалсификатори су начинили још један пропуст. Направили су две различите верзије, и обе су објавили! Једна верзија фалсификованог писма објављена је у књизи \"Издајник и ратни злочинац Дража Михаиловић пред судом\", а друга у четвртом тому \"Зборника\" четничких докумената.
Трећи фалсификат је писмо адвокату Ранку Брашићу за хрватског поглавника Анта Павелића, које је Дража, наводно, написао 15. априла 1945, истог дана када и писмо Степинцу. Ни ово писмо није нађено у заробљеној Дражиној архиви.

VEC JE NAPRAVLJEN ZA POTREBE STALJINISTICKOG PROCES PROTIV DRAZE....

vidimo da Draza i sam ne zna kako se potpisuje, ces je armijski general, cas djeneral :hahaha:....a o stilu pisanja, ova dva pisma da i ne govorimo...

A i koja je logika da Draza protiv komunista saradjuje sa njihovim pobratimima:mrgreen:

Nadam se da sada neces izbeci pitanje o PISMU I ZAGLAVLJU, koji se tice Kalabica

A ovako izgledaju pravi dokumenti iz mracnih podruma vatikana...:)

16V.jpg

Originalni italijanski dokument od 14.08.1944 o susretu ustaškog Pape Pije Dvanaestog i Josipa Broza Tita u Vatikanu, koji je pronašla dr Smilja Avramov u vatikanskoj arhivi. Jasenovac je još 9 meseci klao srbe posle ovog susreta. Ovo je jedan od milion dokaza da je tito znao za Jasenovac, zato ga nije nikad ni posetio.

Poslednja izmena:
Originalni italijanski dokument od 14.08.1944 o susretu ustaškog Pape Pije Dvanaestog i Josipa Broza Tita u Vatikanu, koji je pronašla dr Smilja Avramov u vatikanskoj arhivi. Jasenovac je još 9 meseci klao srbe posle ovog susreta. Ovo je jedan od milion dokaza da je tito znao za Jasenovac, zato ga nije nikad ni posetio.

smilja se nije morala specijalno truditi. ja ti mogu postaviti dve slike iz vojne arhive, javne o susretu tita i pape , 1944 godine, kada je bio u napulju , pa je skocio do vatikana. to je bio dobar diplomatski potez, i ne vidim nista tako cudnog u tome. svi posecuju vatikan, to je deo diplomatske igre...

medjutim ja bih se vratio na to pismo koje sam ti postavio. pismo o kalabicu mene puno ne interesuje, jer ja znam imena ljudi s kojima se sastao , na groblju, i mislim da ces ti i samardjic uskoro odustati od grla kalabic...zbog politickih razloga...

ti koliko sam svhatio tvrdis sledece, ja te citiram;
Na ovom notornom falsifikatu kao i na onom pismu Stepincu nedostaje PECAT VRHOVNE KOMANDE....SAD OPET DOLAZIMO DO TVOJIH LAZI KOJE SE TICU PISMA STEPINCU KOJE IZAZIVAJU SMEH, DA SE RADI O CIVILNOJ STVARI....MEDJUTIM PREDVIDEO SI DA PISE VRHOVNA KOMANDA, 15. APRILA 1945, I OVDE (GORE DESNO) KAO I NA PISMU STEPINCU....TI CES NAM NARAVNO OBJASNITI KAKVA JE TO CIVILNA STVAR VRHOVNE KOMANDE.

i stojis na tome...u redu? slazes s tim?

za argumentaciju ja cu upotrebiti sledece :
iz knjige "na strasnom sudu"..dr. radoje vukcevic,izdanje srpskog istorijsko-kulturnog drustva "njegos" cikago, 1968

saradnja sa pavelicem str 121-131

da li se slazes s time? ako je to u redu, ja cu nastaviti....

smilja se nije morala specijalno truditi. ja ti mogu postaviti dve slike iz vojne arhive, javne o susretu tita i pape , 1944 godine, kada je bio u napulju , pa je skocio do vatikana. to je bio dobar diplomatski potez, i ne vidim nista tako cudnog u tome. svi posecuju vatikan, to je deo diplomatske igre...

medjutim ja bih se vratio na to pismo koje sam ti postavio. pismo o kalabicu mene puno ne interesuje, jer ja znam imena ljudi s kojima se sastao , na groblju, i mislim da ces ti i samardjic uskoro odustati od grla kalabic...zbog politickih razloga...

ti koliko sam svhatio tvrdis sledece, ja te citiram;

i stojis na tome...u redu? slazes s tim?

za argumentaciju ja cu upotrebiti sledece :
iz knjige "na strasnom sudu"..dr. radoje vukcevic,izdanje srpskog istorijsko-kulturnog drustva "njegos" cikago, 1968

saradnja sa pavelicem str 121-131

da li se slazes s time? ako je to u redu, ja cu nastaviti....

pa ti si uzasan lik kiseli....ja ne znam je l ti pratis sebe, jel si ti svestan svojih postova...PA TI NISI KISELI, KO SI TI :hahaha:

kao sto rekoh kiseli, ti si veliki lazov i manipulator, i dok god ja to dokazujem nema razloga da budem sankcionisan od strane moderatora, slazes li se...?

nema sumnje da je sastanak Tita sa Vatikanom koji je inicirao i ucestvovao u genocidu nad Srbima u NDH, ''dobar diplomatski potez'', istim onim Vatikanom cijim je kanalima, kako kazes pobegao Pavelic....ne znam samo kako tebe nije sramota da to iznosis ovde, kao prvo, a da lazes, kao drugo...

nastavljas po starom, prelazis preko svojih ranijih lazi, i ono sto sada ne mozes da opovrgnes treba da zavijes u sarenu lazu....ali ovo je sokantno...ti priznajes Titove kontakte sa Vatikanom, velikog antifasite, i to objasnjavas kao ''dobar diplomatski potez'' :dash:...VI STE SVAKAKO BOLESTAN COVEK...A STA SI RANIJE TVRDIO ZA OVAJ DOKUMENT I SMILJU AVRAMOV?

PA STA IMA DOKUMENT KOJI SI POSTAVIO DA ARGUMENTUJES KNJIGOM...:hahaha::rotf:

TI NE SAMO DA LAZES....

PA VALJDA SE KNJIGA ARGUMENTUJE DOKUMENTOM, A NE OBRNUTO...:hahaha:

PA TA KNJIGA SE POZIVA NA TAJ FALSIFIKAT?

DOKUMENT JE TU, VIDDIMO GA...SAMO NE VIDIMO PECAT VRHOVNE KOMANDE...NE OBAZIRES SE NA SVOJE LAZI I GLUPOSTI TIPA ''CIVILNA STVAR VRHOVNE KOMANDE'':hahaha:

usima da se pokrijes...:mrgreen:

kao sto rekoh taj falsifikat je dokazan....nije nadjen u Drazinoj arhivi vec napravljen za potrebe procesa protiv Draze....zato je i jasno sto nedostaje pecat...

A SADA TE NE ZANIMA PISMO KALABICA, A MOGAO SI DA LAZES....ODGOVORI NA PITANJE, KOJE PISMO NEMA ZAGLAVLJE, TREBA LI DA KOPIRAM TVOJ POST?

NE ZANIMA TE KALABIC KADA SMO VIDELI SLIKE DUBLERA, GLUMCA :mrgreen:

Poslednja izmena:
@M.O.

da, ti bi mogao prvo da necim dokazes postojanje tih izvestaja ili sad treba tebi da verujemo na rec...niti izvor bilo kakav nisi postavio....Ajd nisi kiseli pa ne mogu te optuzujem da izmisljas ili kopiras sa Slobodne Jugoslavije ali moras da postavis barem izvor....

Kočo, imam utisak da ne čitaš moje postove. Za koji dokument nisam postavio izvor? Hajde skroluj malo unazad pa pogledaj, ali nema problema - ponoviću:

Немачки записник са преговора са четницима 11.8.1944.- Зборник докумената и података о народноослободилачком рату народа Југославије. Том XII, књ. 4, Документи немачког Рајха : 1944-1945/B
Службена белешка са реферисања Хитлеру о плану сарадње са четницима од 22.8.1944.- АВИИ, НАВ-Т-311, р. 192, с. 802—12.

Извештај мајора ЈВУО Василија Маровића од 17. фебруара 1944.
-Оригинал (писан на машини, латиницом) АВИ, Ча, к. 153, рег. бр. 11/4—1 (Х-В-503)

Za depeše Jankovića, Neška Nedića:
-AVII, arhivski fond D. M., S — X — 10
-"Tajna i javna saradnja Četnika i okupatora 1941 — 1944", Arhivski pregled, Beograd, 1976.

Još kažeš:
"uz svo duzno postovanje jer daleko od toga da te stavljam u isti kos sa kiselim, ali dok na jednoj temi velicas Tita i njegove vreme, standardnim bajkama o letovanjima i zimovanjima, na ovoj pokusavas da dokazes neku saradnju izmedju cetnika i Nemaca (u fazi rata kada je svima jasno da Trecem Rajhu dolazi kraj) i sam kazes da Hitler odbija svaki vid saradnje sa cetnicima, tj srpskim baditima, kako ih zove..."

Vidi Kočo, nisam ja veličao Tita nego sam rekao da oni nisu uporedive istorijske ličnosti jer smo u vreme jednog živeli (bar većina nas), a u vreme drugog nismo. Takođe sam rekao da je meni u to vreme bilo bolje nego sad i to zaista i mislim.
Tačno je da je Hitler odbio saradnju sa četnicima (ali ne i manje taktičke operacije kojih je i bilo), međutim to ne pobija činjenicu da je Mihailović ponudio saradnju. To što je Hitler nije odobrio u zahtevanom obimu ne poništava Mihailovićevu želju i ponudu. Naveo sam reference i zamolio te da prikažeš bilo kakva dokumenta koji će potvrditi tvoje mišljenje da su ovi dokumenti falsifikati.

Uz dužno poštovanje prema Kiselom - nisakim se ne dogovaram. Ne misliš valjda ozbiljno?

Hectoriuos jos uvek cekamo da kazes nesto pametno...:mrgreen:

@M.O.

sto se tice izvora, ako se ne varam forumas Major_Pavle_Djurisic, ti je pre mene postavio pitanje....

nisam video da si postavio izvore za taj post koji on citira...niti da si mu odgovorio...

Ne kazem da se dogovaras sa kiselim vec da su vasi postovi kontradiktorni...ko dakle laze od vas dvojice....Jedan kaze da Hitler iskljucuje svaku saradnju sa cetnicima, drugi na osnovu nekog papirica tvrdi da je Hitler odlikovao Djurisica...

Nisam nista posebno rekoa povodom tih zapisnika, niti da su falsifikati, niti da nisu...Odgovor na sve to dobio si od postavljaca teme...

Ja ti kazem da ne postoji ni jedan dokument sa cetnickim potpisima...dakle, nema ni jednog dokaza ove saradnje...

kada nadjes takav dokument, sa potpisima Kalabica, i svih pomenutih mozemo da razgovaramo na tu temu....ovako nema svrhe, nema potrebe...

Ako Samardzic kaze da su Nemci sirili propagandu o saradnji sa cetnicima, u poslednjoj fazi rata, on ima svako pravo na to jer ne postoji ni jedan dokument koji su cetnici potpisali....a ja ne znam kako ti bez toga mislis da bilo sta dokazes....Jos ako uzmemo u obzir da se sve desava u fazi rata kada je Nemcima predvidjen siguran kraj, vidimo koliko je sve apsurdno...

A ako je neko postavio temu o Drazi i Titu, sigurno da se ona odnosi na period II sv.rata, a ne vreme dozivotne vladavine Tita...nema veze sto nisi mogao da slavis krsnu slavu, bitno si isao 2 puta godisnje na more....ako je to cena, svaka ti cast...

Voleo bih da cujem sta imas da kazes povodom ovih pisama Stepincu i Pavelicu...

Poslednja izmena:
pa ti si uzasan lik kiseli....ja ne znam je l ti pratis sebe, jel si ti svestan svojih postova...PA TI NISI KISELI, KO SI TI :hahaha:

kao sto rekoh kiseli, ti si veliki lazov i manipulator, i dok god ja to dokazujem nema razloga da budem sankcionisan od strane moderatora, slazes li se...?

nema sumnje da je sastanak Tita sa Vatikanom koji je inicirao i ucestvovao u genocidu nad Srbima u NDH, ''dobar diplomatski potez'', istim onim Vatikanom cijim je kanalima, kako kazes pobegao Pavelic....ne znam samo kako tebe nije sramota da to iznosis ovde, kao prvo, a da lazes, kao drugo...

nastavljas po starom, prelazis preko svojih ranijih lazi, i ono sto sada ne mozes da opovrgnes treba da zavijes u sarenu lazu....ali ovo je sokantno...ti priznajes Titove kontakte sa Vatikanom, velikog antifasite, i to objasnjavas kao ''dobar diplomatski potez'' :dash:...VI STE SVAKAKO BOLESTAN COVEK...A STA SI RANIJE TVRDIO ZA OVAJ DOKUMENT I SMILJU AVRAMOV?

PA STA IMA DOKUMENT KOJI SI POSTAVIO DA ARGUMENTUJES KNJIGOM...:hahaha::rotf:

TI NE SAMO DA LAZES....

PA VALJDA SE KNJIGA ARGUMENTUJE DOKUMENTOM, A NE OBRNUTO...:hahaha:

PA TA KNJIGA SE POZIVA NA TAJ FALSIFIKAT?

DOKUMENT JE TU, VIDDIMO GA...SAMO NE VIDIMO PECAT VRHOVNE KOMANDE...NE OBAZIRES SE NA SVOJE LAZI I GLUPOSTI TIPA ''CIVILNA STVAR VRHOVNE KOMANDE'':hahaha:

usima da se pokrijes...:mrgreen:

kao sto rekoh taj falsifikat je dokazan....nije nadjen u Drazinoj arhivi vec napravljen za potrebe procesa protiv Draze....zato je i jasno sto nedostaje pecat...

A SADA TE NE ZANIMA PISMO KALABICA, A MOGAO SI DA LAZES....ODGOVORI NA PITANJE, KOJE PISMO NEMA ZAGLAVLJE, TREBA LI DA KOPIRAM TVOJ POST?

NE ZANIMA TE KALABIC KADA SMO VIDELI SLIKE DUBLERA, GLUMCA :mrgreen:

ja sam te vrlo ljubezno pozvao da razpravimo odredjeno pismo; da li ti odbijas da razgovaras o tome? koliko vidim ti skreces diskusiju u bilo kojem pravcu . za pismo kalabica koje si postavio, rekao sam ti da nema zaglavlja
da li si spreman da pocmes argumentovanu diskusiju, o pismu mihailovica pavelicu, ili odustajes?

@M.O.

sto se tice izvora, ako se ne varam forumas Major_Pavle_Djurisic, ti je pre mene postavio pitanje....

nisam video da si postavio izvore za taj post koji on citira...niti da si mu odgovorio...

A ako je neko postavio temu o Drazi i Titu, sigurno da se ona odnosi na period II sv.rata, a ne vreme dozivotne vladavine Tita...nema veze sto nisi mogao da slavis krsnu slavu, bitno si isao 2 puta godisnje na more....ako je to cena, svaka ti cast...

E pa Kočo, stvarno ne čitaš moje postove. Forumaš Major_Pavle_Djurisic je tražio izvor i odgovorio sam mu odmah. Pogledaj post ispod njegovog, a pridodao sam i izveštaj majora JVUO Vasilija Marovića АVI, Ča, к. 153, reg. br. 11/4—1 (Х-В-503)

Nije u redu da ovde pričamo o drugoj temi, ali dobro. Anketa glasi "Ko je bolji, Draža ili Tito?" Na to pitanje sam i odgovarao. Usput rečeno, ne moraš mi verovati, ali moj deda je slavio krsnu slavu i tamo smo odlazili svake godine. Istina, nije se slavilo kao sada, uz narodnjake i petarde, već mnogo mirnije. Opet kažem, na tebi je da li ćeš verovati ili ne.

Nemoj, molim te, o Samardžiću. Ti bar iskreno veruješ u ono što govoriš. On je od svega ovoga napravio ličnu promociju. Ali neću trošiti reči na njega - zaista nije zaslužio.

ja sam te vrlo ljubezno pozvao da razpravimo odredjeno pismo; da li ti odbijas da razgovaras o tome? koliko vidim ti skreces diskusiju u bilo kojem pravcu . za pismo kalabica koje si postavio, rekao sam ti da nema zaglavlja
da li si spreman da pocmes argumentovanu diskusiju, o pismu mihailovica pavelicu, ili odustajes?

pitao sam te koje pismo nema zaglavlje, postavi ga ovde...a ne ostajes nedorecen, sa uvek poznatom namerom...ta diskusija mnogo je ranije pokrenuta od ove, a ti uporno izbegavas odgovor....

Vrlo sam konkretno odgovorio na falsifikat pismo Pavelicu, ne znam sta ti nije jasno....ako je neko postavio pitanje na koje nije dat odogovor onda je to PECAT VRHOVNE KOMANDE?...a pecat Vrhovne komande dovodi nas do kemdije u tvojoj reziji, a to je CIVILNA STVAR...neverovatno da posle svega potenciras tu pricu...

Ne kapiram zasto bi uopste raspravljali o dokazanom falsifikatu, koji su dokazali istoricari Bojan Dimitrijevic i Kosta Nikolic....prvi NEO KOMUNISTA, drugi izmedju ostalog autor udzbenika iz istorije za srednje skole...sta ti nije jasno...

pitao sam te koje pismo nema zaglavlje, postavi ga ovde...a ne ostajes nedorecen, sa uvek poznatom namerom...ta diskusija mnogo je ranije pokrenuta od ove, a ti uporno izbegavas odgovor....

Vrlo sam konkretno odgovorio na falsifikat pismo Pavelicu, ne znam sta ti nije jasno....ako je neko postavio pitanje na koje nije dat odogovor onda je to PECAT VRHOVNE KOMANDE?...a pecat Vrhovne komande dovodi nas do kemdije u tvojoj reziji, a to je CIVILNA STVAR...neverovatno da posle svega potenciras tu pricu...

Ne kapiram zasto bi uopste raspravljali o dokazanom falsifikatu, koji su dokazali istoricari Bojan Dimitrijevic i Kosta Nikolic....prvi NEO KOMUNISTA, drugi izmedju ostalog autor udzbenika iz istorije za srednje skole...sta ti nije jasno...

znaci kosta i bojan dokazali da je pismo falsifikat? mihailovic ga nije ni pisao , ni potpisao?
ti, odnosno oni to tvrde? da?

Back