Leicaniac
Obećava
- Poruka
- 63
Ajd narode pomagaj: Kako se skenjava kilometraza na novijim kolima: dajte savete, linkove, predloge, komentare... Sta je smesno, sto se smejete? Ovo je bre zalosno... Moram kriminalom da se bavim

Dovla:Prvo: nemojte nikada da potcenjujete devojke i njihovo znanje o mehanici (i elektronici) automobila.
Drugo: Kilometrazu je najlakse promeniti pomocu laptop-a i odgovarajucih kablova kao i uz pomoc odgovarajuceg softvera... e sad... zavisi od modela do modela...
Leicaniac:Koje su vam ovo fore bratijo? Kakve ribe, serpe i lonci? Ako nekoga zbunjuje nick sledi pojasnjenje Leica=Najbolja marka fotoaparata na svetu (po koliko toliko razumnoj ceni), niac=skraceno od manijak == manijak za lajkom// Neinteresuje me skidanje vec dizanje, (kao da ce mi neko poverovati), na puntu 1.2 2002, 2003 godiste. Nameravam da ga uvezem SEBI iz Zabarije pa ako hocu nizu carinu, treba mi visoka kilometraza... A ja naravno necu auto koji je presao 200000. Ali ocu da to pise na satu. Jeeeee, i sto toliko buke? Niko nije odgovorio na postavljeo pitanje? Ako ste face, onda bi trebalo da znate koliko je auto presao i bez kilometar sata, tj niko nebi mogao da vas slaze. Cemu dreka? Mehanicari... Ima li iko ozbiljan da mi pomogne? Lexa? I ko uopste veruje da je auto star 3 godine presao 80000? To samo moja bivsa lada 19 godina stara a presla 120000...
miskov:***** ti tehniku,ranije dok je bilo mehanicko bilo je lako.Skines sajlu i stavis onaj kraj u futer od busilice i u garazi se "vozis"
Nek' si ti meni samo živ i zdravAleksej_BASO:OK momce ja sam govorio lexi, a od nje nikako nemoj da ocekujes odgovor, (mislim zene i kola!)
Leicaniac:Sto se tice manje carine u svezi sa predjenom kilometrazom stvari stoje ovako: Po carinskom katalogu se zaracunava vrednost automobila (nije vazno sta pise na kupoprodajnom ugovoru, ali je pozeljno da pise sto manje), i ta vrednost se smanjuje sto je auto stariji i sto je vise presao. Na primer, punto 1.2 2001 god moze da kosta od 3000 do 7000 eura u Italiji, ali najniza carinska vrednost za takav auto je oko 1500 eura i na nju se placa carina (ukoliko znate ove sheme - radi se preko spediterske firme iz blize okoline). Na kraju, konkretno za punta, carina i PDV dodju oko 700 evra za najslabiji model, a ne +20%+18% na kupoprodajnu cenu, sto bi za 3 kile para doslo oko 1300 evra. I konacno, da sumiram, odete u Italiju (ili bilo gde u EU), kupite auto sa recimo 90000km i dignete mu kilometrazu na 200000, carina manja za cca 5-10% nego inace... Laptop imam, znanje imam (elektrotehnicar racunara), zelju imam, ALI NEMAM ODAKLE DA NAUCIM... Nemogu da natrapam na netu, kod nas svi na ove fore, kao uzecu mu posao iz ruku itd. Inace, kad prelazite sa polovnjakom granicu kod Subotice, u Madzariji vam lik nudi da vam digne kilometrazu (30evra), i kad predjete granicu isti taj lik vam nudi da vam je smanji (opet 30evra). Pa jel on neki pametan, radicemo to svi sami? Ej bre ljudi, sto sakali da nas deru? Moze na autu da pise bilo koja kilometraza, kad ga kupujete, odvezete ga lepo u ovlasteni servis na veliki pregled i ljudi vam kazu u kakvom je stanju. Ko jos kupuje auto zato sto na njemu pise 50000? Pamet u vugla! N O V I S A D ruuuuuuuleeeeeeeez
Leicaniac:Vidite, ja jesam pristalica toga da digitalne uredjaje treba popravljati cekicem, ali mislim da to u ovom slucaju nebi mnogo pomoglo. Postoji teoretska sansa da se lupanjem cekica pri visokoj frekvenciji razmagnetise elektronika, ali VERUJTE, probao sam, jaaaaako tesko to ide. Mora se biti bas profi. Aj sad IMA LI NEKO KO JE UP TO DATE u vezi sa ovim problemom?