Quantcast

Lažna demokratija

Petar BSK

Poznat
Poruka
9.985
U najmoćnijoj državi na svetu ,koja je kao zaštitnica demokratije i naslednica Atine vlada jedan lažni sistem demokratije. Narod,jeste priglup,i sklon propagandi guta sve što im ta vlast plasira. Zaparvo u americi vlada jedan vid totalitarnog režima.

U SAD-u samo dve političke patrije imaju pravo da izađu na izbore. Te dve političke patrije su u mnogome slične,samo jedna je malo liberalnija od druge. Sve u svemu partije se zalašu za kapitalistični sistem,superkapitalizam.Socijalistički sistem im je daleko od ideologije. Zato su i te dve partije jedine partije koje mogu da izađu. Kada bi izašla jedna socijalistička,socijaldemokratska, verovatno bi imala veliki broj glasova,jer je SAD država socijalno potčinjenih. Dobar deo naroda nema ni osnovno zdravstveno osiguranje,ni osnovne životne uslove.

E zašto se američki sistem bori protiv socijalizma, hladnom ratu pogotovu,zbog straha da se ta ideologija ne proširi na SAD,zato što u toj državi vlada oligarhija i plutokratija. Vlast drži bogata manjina. Većina američkih senatora i predsednika su bili ili jesu iz bogate klase. Uzmimo na primer današnjeg gradonačelnika Njujorka Blumberga,11. najbogatijeg čoveka u SAD-u.Gde ste videli nekog američkog političara iz niže i srednje klase ili samo sa srednjom školom? Ako je to prava demokratija onda svi treba da učestvuju u vlasti. T
Ta bogata manjina vlada pre svega da bi zaštitila svoje kapitalističke interese. Ukoliko bi drugi sistem zavladao oni bi izgubili novac,moć,sve.
Njihovo najveće oružije je propaganda. Njome upravljaju američkim narodom,ali i narodom većine država sveta. Šalju sliku da je amerika zemlja snova,da je sistem odličan i ne treba da se menja,što je jedna velika laž.

Ta država proširuje svoju lažnu demokratiju na ostale. Zbog "borbe za demokratiju" bombardovana je i Srbija,dosta ljudi je poginulo,a među njima i deca i žene i civili...To isto je urađeno sa još nekoliko država,Avganistanom,Irakom pre svega zbog njihovih interesa stradalo je dosta nedužnih ljudi.
 

zxy

Veoma poznat
Poruka
13.406
Nažalost tako stvari sa tim stoje.
Može se očekivati da će postajati sve agresivniji.Unutrašnja napetost kanalisaće se prema spoljašnjem neprijatelju koga im nije teško pronaći i u tome će se naći zajednički interes .Jer zna se da su iz svih ratva izvlačili korist za sebe.
 

direktor111

Zainteresovan član
Poruka
101
Imao sam isto misljenje o Amerima kao i ti, ali se u poslednje vreme to MALO promenilo. Ne naravno zato sto su oni postali bolji (zato sto nisu), vec zato sto ako pogledamo kroz istoriju svaka drzava koja je imala veliku moc, gazila je sve pred sobom pa ponekad i sopstveni narod. Amerika nije izuzetak. Rusija je oslabila pod Jeljcinjom, rasturena je delove. A dok je bila jaka, pod Staljinovim komunizmom - ubijanje miliona, politicke cistke, narod u bedi, ali "bratstvo i jedinstvo" je vladalo zemljom. Ni to nije resenje.
Ameri su posebno ojacali posle II sv. rata, kad su se kao oslobodioci pojavili u Evropi.
Podelili plen kako im volja i sada to koriste, rade sta hoce...Sta im mogu drugi kad su najveca svetska sila trenutno... Sutradan ce to mozda biti Kinezi, prekosutra Francuzi... Samo ce narod uvek da najebe.
Jos uvek nema savrsenog politickog sistema za zivot... Lazna je i demokratija i komunizam i socijalizam...
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.