Lažirao sopstvenu smrt kako bi izbegao plaćanje alimentacije

Sensei

Master
Moderator
Poruka
70.635
Muškarac iz Kentakija se suočava sa nekoliko godina iza rešetaka zbog ilegalnog pristupa sistemu onlajn registra smrti i lažiranja sopstvene smrti kako bi izbegao da plati preko 100.000 dolara alimentacije svojoj bivšoj.

39-godišnji Džesi Kipf priznao je da je pristupio sistemu registra smrti na Havajima koristeći podatke za prijavu koje je ukrao od lekara u istoj državi u januaru prošle godine.

Prema istražiteljima, on je kreirao i dodelio sebi fajl u sistemu i lažno predstavljao doktora kako bi potvrdio da je umro.

Sudski dokumenti pokazuju da je Kipf takođe priznao da je ilegalno pristupao raznim veb lokacijama koje vode države Arizona i Vermont, zajedno sa GuestTek Interactive Entertainment i Milestone, Inc., što je dovelo do toga da je naveden kao mrtav u nekoliko vladinih baza podataka.

U sporazumu o priznanju krivice, okrivljeni je tvrdio da je počinio ova krivična dela, delimično, da bi izbegao plaćanje preostalog izdržavanja za decu svojoj bivšoj supruzi.

1712773058327.png


Znači, ni smrt ne može da je spreči da ne dobije alimentaciju?
 
Prema sporazumu o priznanju krivice, Kipf mora da vrati strankama koje je prevario svojim postupcima, uključujući 116.000 dolara izdržavanja za decu svojoj bivšoj ženi i 79.000 dolara vladi i korporativnim mrežama kojima je ilegalno pristupio. Štaviše, sporazum o priznanju krivice dolazi sa maksimalnom zatvorskom kaznom od sedam godina, kao i novčanom kaznom od 500.000 dolara.

1712773293603.png
 

Back
Top