Лазарево - Кукујевци

Bio bi red da se ta glupost ukine.

Svetozarevo davno promenilo ime nazad u Jagodinu, a valjda i svi drugi gradovi nazvani po sto zivim, sto mrtvim drugovima (Kardeljevo?).

Zamisli koliko drskosti treba da za zivota neki grad nazoves po sebi samom? Doduse, Kardelj je dobio jedan grad, a Tito... valjda sedam? Osam? S tim sto niko nije bio blesav kao Crnogorci da mu daju prestonicu, nego sve neke neopisive selendre (Titova Korenica, Titov Veles).
Pa kako je krenulo blizu smo odluci da se nekoliko seledri u Srbiji nazove po zivom coveku i to jos strancu tako da neverujem da ce ovo dirati. Sto se tice ZRa mislim da je devedestih bio tamo i neki referendum gde se glasalo dal ce ostati ovo ime ili ce biti Petrograd ,za Beckerek nisam siguran i gradjani su odlucili da ostane ovako ,mada bi kolega Bogart mogao to bolje da objasni posto je on sa lica mesta .

Pa mislim da je bilo tako ,mada ne krivim ih hebiga za 60 godina je to vec postalo normalno i uslo je svima u usi , ako bi vec menjali onda bi trebali da mu vrate ime Veliki Beckerek al ne znam koliko bi to sad bilo aktuelno , sto se tice Petrograda taj naziv je ionako bio manje od 10 godina a imaju i lep spomenik kralju Petru na trgu sa sve konjem , tako da za tim nema potrebe .

Beckerek...madjarsko ime moji srbi...a madjarska vam imena vidim ne smetaju koliko hrvatska i albanska :):)
begej kerek....begejski krugovi na madjarskom...tako nastade beckerek...po nekim krugovima oko grada koje su huni pravili...mislim na rovove u obliku kruga...

ferizaj dragi moj crnogorac....vidis..ta imena postoje malo duze od vas...tj...nastala su pre 1987,kada je vecina vas rodjena
uros i feriz su dva junaka iz 2s.r....kao boro i ramiz...na tu foru...i onda su urosevac i ferizaj izjednaceni,zarad bratstva i jedinstva....a to nisu uradili siptari...vec isti oni koji su dali ime titograd,svetozarevo,zrenjanin...tako da.....a sto se tice pisanja...bili ti voleo da zivis u takvom mestu?

nego...ajd lepo sda vratima u vojvodinu,nasa imena sela...koja su bila pre vaseg dolaska u 8 ofanzivi...a opet,niko se nije bunio da se da ime sutjeska,jasa tomic,medja,zitiste i drugo....vec ste se vi namenjasli imena po vojvodini,kada ste je naselili...nemorate vise
Trebalo bi ih sve vratiti u Hrvatsku i Bosnu da brane ognjista a ne da ovde manjaju imena ,bas im nije fazon :lol:

[/B]svatko, iole objektivan, kada prati tvoje postove,(ponaosob ovaj poslijednji) razumijet ce zasto ste poceli rat u RH i zasto ste bjezali nakon oslobadanja...i zasto se dio vas poput tebe NECE da vrati..
ne samo sto si vise puta ocigledno lagao na ovom forumu (sto sam ti i dokazala) lazes opet...u RH su nakon oslobodenja, mjestima vracena stara, djelomicno tisucugodisnja imena, koja ste, vjerujuci da vam je "pobeda" vjecna verbalno posrbili kao npr. Hrvatska Kostajnica (postade srpska) srpski Knin i mnostvo drugih nebuloza..znaci nelazi vise...
sva mjesta koja su prije rata imala srpski pridjev imaju ga i danas, Srb se i danas zove Srb

Ево ти још нека места којим сте променили имена...

Ова насеља су имала придев "српски"
- Српско поље, у Лици
- Српска Капела, у Горњој Славонији
- Српски Чунтић, у Банији
- Српске Моравице, на Горском Котару

Сада су то Хрватско Поље, Хрватска Капела, Хрватски Чунтић и Хрватске Моравице.

Градић Вргинмост на Кордуну, преименовали сте у Гвозд.

Читаву једну регију Банију, преименовали сте у Бановину.

Још само фали да Бели Манастир преименујете у "Били самостан".

А онда нешто говориш за Лазарево. Не буди ЛИЦЕМЕР!

Ako ni primetio to je bila zajebancija na racun citiranog posta ,mada ja mislim da bi oni ustari voleli da se vrate cim na onim prelima ,poselima i ostalim opskurnim skupovima stalno pevaju neke cudne pesme o dalekim zavicajnim krajevima
:lol::lol:

ОК, мени не мораш да се правдаш. Ипак си ти староседелац, а ја сам дођош.
Ко што рече Љута Мамба (дивног ли имена :shock:, који слуша повремено Томпсона :shock:), ипак смо ми дошли у туђу кућу...:roll:

ОК, мени не мораш да се правдаш. Ипак си ти староседелац, а ја сам дођош.
Ко што рече Љута Мамба (дивног ли имена :shock:, који слуша повремено Томпсона :shock:), ипак смо ми дошли у туђу кућу...:roll:
Pa ne smataam ja da si manje vredan sto si dodjos , a sto se tice Tupsona i onih vasih sa klipova primetices koliko je to ustvari mala razllika u "umjetnickom izricaju " sto bi rekli Rvati:mrgreen:

neznam nemogu da shvatim da ima k*r*tna koji misle da mi SRBI treba da sve prihvatamo od njih.Tako su posle drugog svetskog menjali i davali imena onog mrtvaca H*ta koji je jos na dedinju/i glupi SR*i placaju.
Sve treba da se promeni jer taj komunizam nam je dosta stete naneo,sve menjati u SRBSKE nazive,netreba meni ni ulica da se zove po njima dosta je CASNIH,HRABRIH,POSTENIH itd. srba bilo pa cemo po njima nase ulice i gradove imenovati.

VOLIM SVOJE,PONOSAN SAM,SRBIN SAM,SRBIJA JE ZEMLJA SRBA I DRUGIH MANJINA ali ONI DEMOKRATE nas uce SRBIJA je zemlja svih naroda i narodnosti!
E PA NIJE!!!
Italija je zemlja Italijana,NEmacka NEmaca e pa SRBIJA JE zemlja SRBA!!!
Gospodo komese to nesvidja neka ide tamo gde mu se svidja

Ne, ne slazem se sa narecenim. Ali primecujem zapanjujucu pojavu da su upravo najglasnije srpke patrijote upravo i najnepismeniji ljudi.

:D:D:D

Срећом те сам и ја полуписмена... тако да не умем да исправим још коју грешку...

Како ли се сваки разговор на овом подфоруму претвори у међусобно вређање патријота и оних друхих... НеПатриЈота?

И?
Хоће ли бити Лазарево или Кукујевци?

Back