- Poruka
- 1.130
sta je se desilo s tim hrvatima pa su nestali za vrijeme rata?
Хрвати су отишли у своју Лијепу. Ено их у мојој Слатини, све Хрвати из Срема!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hajde vidi ovako........
Turci su bili ovde oko 500 godina...Da su rusili crkve i manastire,mislim da bi malo koji danas ostao???
A od oko 200 dzamija u Uzicu,i jos vecim brojem u Beogradu,u Uzicu nije ostala nijedna,dok je u Beogradu ostala samo Bajrakli dzamija..........
Pa revansizam prema madjarskom nazivu mesta iz 15. veka za njihove frustracije ima odlike patologije i ozbiljnih psihosocijalnih poremecaja kod tih ljudi i kao sto rekoh drzava ne treba da potpiruje njihove komplekse i frustracije vec da ih leci i usmerava ka nekom iole normalnom razmisljanju .
Kakvog 15., prema ovom tekstu iz 13. veka.Pa revansizam prema madjarskom nazivu mesta iz 15. veka za njihove frustracije ima odlike patologije i ozbiljnih psihosocijalnih poremecaja kod tih ljudi i kao sto rekoh drzava ne treba da potpiruje njihove komplekse i frustracije vec da ih leci i usmerava ka nekom iole normalnom razmisljanju .
Не, није хрватског порекла, а у њему живели Хрвати...
Ти људи су избегли у своју Домовину, а не у Енглеску.
И зашто би та промена иком сметала ко не живи у том месту???
Сад погледај овако.
Нису Срби долазили да освајају Анадолију и Персију и по њима градили своје цркве и манастире. Него је било обрнуто.
Kakvog 15., prema ovom tekstu iz 13. veka.
Oba imena su mađarskog porekla, što je i prilično logično, i postoje u ovom, srpskom, obliku PRE doseljavanja Hrvata.
Ne živim ja ni u Ćupriji ni u Nišu ni u Subotici ni Kanjiži, pa bi mi vrlo smetalo da neko potegne preimenovanje ovih mesta zarad nekih svojih tripova osvete.
Btw. znaš da Altina nije srpska reč? A ni Zemun?
Znaci sad treba rusiti sve spomenike,bogomolje,koje nisu srpske???
Zatrovan si mrznjom prema svemu sto nije srpsko,potrazi pomoc!!!
Preziveo sam onaj 99. licno ,a i onaj 91. je bio jako blizu , a drugo to sto su preziveli rat je razlog vise da kod njih moze postojati poremecaj psihosocijalnog ponasanja jer je opste poznato da ratovi tako uticu na ljude i drzava bi trebala da pomogne tim ljudima ,a ne da podilazi njihovim primitivnim instinktima i kompleksima proisteklim iz rata .Треба да проживиш рат, па да онда причаш о фрустрацијама и патологији....
Preziveo sam onaj 99. licno ,a i onaj 91. je bio jako blizu , a drugo to sto su preziveli rat je razlog vise da kod njih moze postojati poremecaj psihosocijalnog ponasanja jer je opste poznato da ratovi tako uticu na ljude i drzava bi trebala da pomogne tim ljudima ,a ne da podilazi njihovim primitivnim instinktima i kompleksima proisteklim iz rata .
E da i kakve veze ima madjarski kralj Matija Korvin iz 15. veka i njegov naziv mesta sa poslednjim ratom ?
Covece,za tebe nema nade...........
Sad u Americi,gde su vecina katolici,treba srusiti sve pravoslavne crkve........
I u ostalim zemljama gde vecina nisu pravoslavci,treba rusiti pravoslavne crkve.....
Takva je tvoja logika....
Pa video sam da ima neka povelja iz 15. veka koja pise u tekstu, a ono drugo nisam ni primetio , jos gore je ako je od 13 . veka sto znaci da je prezivelo i Madjare i Srbe u srednjem veku , Turke i Austrougare kasnije ,pa opet Srbe ,pa NDH , pa komuniste , pa Slobu i ko zna jos koga i sad se ovi odjednom dosetili da ga menjaju .Kakvog 15., prema ovom tekstu iz 13. veka.
Oba imena su mađarskog porekla, što je i prilično logično, i postoje u ovom, srpskom, obliku PRE doseljavanja Hrvata.
Ne živim ja ni u Ćupriji ni u Nišu ni u Subotici ni Kanjiži, pa bi mi vrlo smetalo da neko potegne preimenovanje ovih mesta zarad nekih svojih tripova osvete.
Btw. znaš da Altina nije srpska reč? A ni Zemun?
pa oni u tekstu valjdaУлице свакодневно мењају имена, а сад неком смета једно насеље да промени име.
Ко је помињао Матију Корвина?
Ако се Бечкерек мењао у Петроград, па у Зрењанин, зашто би неком сметало једно село, ако се сви у њему слажу да треба променити име?
Pa video sam da ima neka povelja iz 15. veka koja pise u tekstu, a ono drugo nisam ni primetio , jos gore je ako je od 13 . veka sto znaci da je prezivelo i Madjare i Srbe u srednjem veku , Turke i Austrougare kasnije ,pa opet Srbe ,pa NDH , pa komuniste , pa Slobu i ko zna jos koga i sad se ovi odjednom dosetili da ga menjaju .
Pa video sam da ima neka povelja iz 15. veka koja pise u tekstu, a ono drugo nisam ni primetio , jos gore je ako je od 13 . veka sto znaci da je prezivelo i Madjare i Srbe u srednjem veku , Turke i Austrougare kasnije ,pa opet Srbe ,pa NDH , pa komuniste , pa Slobu i ko zna jos koga i sad se ovi odjednom dosetili da ga menjaju .
Pa zar moramo na njih da se ugledamo i radimo isto sto i drugi?
E, hajde, odluči se, da li je zbog kuknjave ili revanšizma, pa primeni princip na oba pomenuta sela.![]()
:shock:svako ko negde zivi uredjuje taj svoj prostor shodno svojim potrebama i zeljama, a vama antisrbima ako to ne odgovara . to je i demokratski jer vecina bira . to sto se vama ********* to ne dopada , jer ste navikli da sropska naseljena mesta nose imena po nekim komunistickim zlikovcima i djubradima - to je vas problem

Како ти не разумеш да је период историје тог места ЗАВРШЕН деведесетих година када је драстично промењен састав становништва.
И зашто би се ти људи прилагођавали нечему апстрактном као што је име места?
Malo pre Korvina.
"Naselje je prvi put zabeleženo pod imenom Kukej 1275. godine. U popisu morovićkog arhiđakona navodi se i župa Kukujevci. Selo se spominje i pod nazivom Kukurkudhel."
svako ko negde zivi uredjuje taj svoj prostor shodno svojim potrebama i zeljama, a vama antisrbima ako to ne odgovara . to je i demokratski jer vecina bira . to sto se vama ********* to ne dopada , jer ste navikli da sropska naseljena mesta nose imena po nekim komunistickim zlikovcima i djubradima - to je vas problem
Sastav stanovništva celog tog kraja je drastično menjan bar 100 puta u tih 800 godina, a ime je ostalo isto. Ako za sve to vreme raznorazni stanovnici nisu imali ništa protiv imena, stvarno mislim da ni Srbi izbegli iz Hrvatske nisu i ne treba da budu izuzetak.