Lazar Ristovski: Nema čoveka kome ponekad nije falilo samopouzdanja

MMMD

Zainteresovan član
Poruka
296
Kod većine osoba osećanja i misli o sebi menjaju se u zavisnosti od dnevnih iskustava i događaja koje proživljavaju. Kod ljudi koji imaju normalnu dozu samopouzdanja svakodnevni sitni padovi, kritike i odbijanja privremeno utiču na doživljaj samoga sebe, dok kod onih koji imaju nisko samopouzdanje, oni predstavljaju kap u čaši prepunoj samoomalovažavanja i predstavljaju ozbiljnu prepreku normalnom funkcionisanju.
Iako je jedan od najboljih srpskih glumaca, koji svakodnevno ispred kamere i iza kamere mora da donosi važne odluke, Lazar Ristovski priznaje da je i njemu nivo samopouzdanja znao da varira.

- Nema čoveka kome ponekad nije falilo samopouzdanja. Naročito mlađima, kojima u današnje vreme mnogo toga stoji na putu do uspeha i ostvarivanja želja. U takvim situacijama, jak motiv, pomisao na to da je sve prolazno i da čovek ne treba da se plaši ničega osim sebe samoga, pomagali su mi da vratim snagu i veru u sebe - objašnjava Ristovski.

http://www.***************/drustvo/...ome-ponekad-nije-falilo-samopouzdanja---04-08
 
Tačno, i to nije niti sramota, niti je za osudu. Svi kao ljudi, imamo i uspone i padove u životu. Ja isto nisam verovala, da to jeste moguce, ali naprosto, desi se. Da Vam neke situacije, ljudi, uruše vlastito samopouzdanje. Osećaj vlastite vrednosti. Da ga srozaju do maksimuma. Da se osetite ništavno i kao najveće moguće go*no dok slušate neke stvari, dok gledate neke stvari. Dok trpite neke stvari. I pomisliš, kako je to "lako" ili ipak zahteva truda, što te dovodi do sumnje da li su drugi u tome tako "dobri" bili ili ste Vi tako nekada "slabi" bili? Mene to nije sramota za priznati, ali naprosto i meni bilo desilo se. A, onda opet teškom mukom ustaneš, svaki dan je svaki izazov, nedefinisan, nepredvidiv i ne možeš da snadješ. Sve vidiš drugačijim očima. Jedan grozomoran osećaj, jako čudan i jako neprijatan. I svakako bolje pre, nego kasnije. Preterano je je "koštalo", prejako sabilo, ali i veštini "življenja" naučilo. ♥
 

Back
Top