Лазар Ристовски:" И ја ћу да штрајкујем"!

Komunistkinja

Buduća legenda
Poruka
48.824
Dokle će filmski radnici da ćute o tome što se ne usvaja zakon o kinematografiji? Da li se plaše da se ne zamere stranačkim komisijama pa da na konkursu ne dobiju pare, kao što meni nisu dali obećani novac za film „Beli lavovi"?

Glumac i reditelj Lazar Ristovski ogorčen je što nije dobio obećani novac od Filmskog centra i Ministarstva kulture za svoj film „Beli lavovi", zbog čega je morao da prekine snimanje! U intervjuu za Press Ristovski poručuje da će štrajkovati dok se ne usvoji zakon o kinematografiji, jer ne želi da bude žrtva stranačkih prepucavanja!- Mene ne zanima koja stranka uslovljava koju i zašto i ko se tu preko koga prepucava. Mene zanima da se bavim svojim poslom, a ako mi se to osporava, onda ću i ja, kao junaci mog filma, da štrajkujem! Dokle će filmski radnici da ćute što se ne usvaja zakon o kinematografiji?! Čega se to boje reditelji i producenti u Srbiji? Da se ne zamere stranačkim komisijama, pa da na sledećem konkursu ne dobiju pare? Ja ne pripadam nijednoj stranci i vrlo mi je teško da prođem na konkursima. Tako sam na gradskom konkursu pre nekoliko dana izbačen sa glavne liste i stavljen na listu čekanja sa svojim projektom jer je komisija bila stranačka!
Zar i vi niste svojevremeno podržali G17 Plus?
- Mene podržavaju oni koji veruju u moj rad i u mene. Da li je to i Dinkić i G17, ne znam. To što sam nekada pomagao Dinkiću i stranci je bio trenutak mog izbora i moje odluke da bi moja pomoć mogla da koristi demokratskim promenama. Tako sam pomagao i predsedniku Tadiću na izborima za predsednika. Drago mi je da se nisam prevario. Mislim da je Tadić pravi predsednik koji je sada Srbiji potreban. On je tolerantan i čovek sa vizijom bolje sutrašnjice za sve ljude koji žive u Srbiji i okruženju. Ali, mene ipak najviše podržava moje dosadašnje delo. Moje uloge u pozorištu i na filmu. A imam i podršku publike, koja ceni ono što sam uradio. Zar to nije dovoljno?

attachment.php

Када је помагао нека сада штрајкује тако то бива зезно се Лаза за кога гласаш томе и штрајкујеш.Иначе глумци су у толикој беспарици и каква хијарархија влада у позоришту о томе тек има да се говори.Глумци су следећи у штрајку
да ли има неко ко није штрајковао у земљи Србији:think:

RISTOVSKI-1.jpg

Prilozi

• RISTOVSKI-1.jpg
    RISTOVSKI-1.jpg
    28,2 KB · Pregleda: 126
- Mene podržavaju oni koji veruju u moj rad i u mene. Da li je to i Dinkić i G17, ne znam. To što sam nekada pomagao Dinkiću i stranci je bio trenutak mog izbora i moje odluke da bi moja pomoć mogla da koristi demokratskim promenama. Tako sam pomagao i predsedniku Tadiću na izborima za predsednika. Drago mi je da se nisam prevario. Mislim da je Tadić pravi predsednik koji je sada Srbiji potreban. On je tolerantan i čovek sa vizijom bolje sutrašnjice za sve ljude koji žive u Srbiji i okruženju. Ali, mene ipak najviše podržava moje dosadašnje delo. Moje uloge u pozorištu i na filmu. A imam i podršku publike, koja ceni ono što sam uradio. Zar to nije dovoljno?

dobio je sta je trazio

Zar i vi niste svojevremeno podržali G17 Plus?

e Lazo,Lazo...pa zar ne znas da ko s djavolom tikve sadi-o glavu mu se lupaju....

Tacno tako ,dobio je gomilu kesha od svih vlasti u poslednjih 15 godina , za svoje objektivno loshe i neupesne filmove , pa sad kad je i sa tom praksom konacno prestalo sad se duri .

ma oce jos kesha, duri se al je vrlo nezan, chak deli i pohvale duznicima.
al yebiga, bilo bi lepo da sazna da i sam ima zaslugu sto para nema, najvise svojom kampanjom za DS.

А нестало материјала зашто јер се главни лик бори за права радника?

Dokle ste zapravo stigli u realizaciji projekta „Beli lavovi"?

- Projekat je izabran na konkursu Filmskog centra Srbije kao jedan od pet najboljih. Zahvaljujući fondu Filmskog centra i Ministarstvu kulture, zatim pokrajinskom vojvođanskom fondu, krenuo sam u realizaciju filma. Ovih dana sam dobio vest da je projekat dobio pare i od fonda u Hrvatskoj, što je divna vest. Zahvaljujući našim sponzorima završio sam veći deo, ostalo je još nekoliko scena koje nisam snimio zbog nedostatka sredstava. Kad sakupim novac završiću film. Do tada ću montirati materijal koji je snimljen. Novca za kinematografiju je uvek malo i pravljenje filma u Srbiji je svojevrsna avantura. Pošto se u filmu moj glavni junak Dile bori za istinu i za prava radnika, ne mogu ni ja, koji ga tumačim, drugačije da postupam, pa ću na vaše pitanje odgovoriti istinom.

Kakav on glumac !?

Ja još ni jedan jedini film nisam gledao u kom se on ne dere, viče, galami. To je običan bukadžija i ništa više.

Kad glumi u filmi on zamišlja da je na pozorišnim daskama pa se tako i ponaša. Teško da će on ikada stići do glumačke zrelosti.

Činjenica je da današnja srBska glumačka garnitura ničemu moralno i intelektualno ne vredi pa i on je tu odmah sa njima.... kaska malo pri začelju pa malo do sredine pa onet naza i tako sve u krug.....

Poslednja izmena:

Back