Лазање и остала јела за госте

~sweet girl~

Domaćin
VIP
Poruka
4.256
Овај рецепт сам јуче спремала и одличнооо је испало!
Згодно је и за госте, јер све спремиш и онда се у рерни пече сат времена. Можеш се дружити, а ово се пече док тајмер не откуца своје.

Имате ли таквих рецепата згодних за госте?
:mesi:

Овај рецепт сам јуче спремала и одличнооо је испало!
Згодно је и за госте, јер све спремиш и онда се у рерни пече сат времена. Можеш се дружити, а ово се пече док тајмер не откуца своје.

Имате ли таквих рецепата згодних за госте?
:mesi:
Jel ostalo jos:per:

te italijanske paste, taljatele, pice, lazanje, to mi je brzinska hrana i nije za goste bas nekako..
Оки, а шта ти је за госте?

Da, za lazanju treba bar sat vremena dok stigne do rerne ..
Али то мени не смета, јер тако се људима може рећи када да дођу, и можеш да спремиш све прије, па у рерну ставиш прије но што ће да дођу. Временски је згодно за уштимати.

Da sumnjam? Taman posla.
Све је поједено.
Боље су прошле ове лазање од оних веганских кјеј сам правила некад.
те су окарактерисане као одличне, али нико не може и остављају их мени пошто су толико добре :zcepanje:

Све је поједено.
Боље су прошле ове лазање од оних веганских кјеј сам правила некад.
те су окарактерисане као одличне, али нико не може и остављају их мени пошто су толико добре :zcepanje:
Ja sam se juce razbio od njoki a u Petak definitifno lazanje. Spagete cu da preskocim.

Ja sam se juce razbio od njoki a u Petak definitifno lazanje. Spagete cu da preskocim.
Обожавам шпагете. А како највише једеш њоке? ја немам навику за то никако. Јел њока исто што и ricotta?

Има готиван сос уз шпагете, а мање популаран од црвених сосова:
препржиш црвени лук, додаш пилетину, то дистанш.
И онда касније додаш врхње за кување и фета сир исјецкан на комадиће.
И зачини наравно. Ја на своју руку додала мало куркуме, и још је боље.
Јесте то лијепо.

Обожавам шпагете. А како највише једеш њоке? ја немам навику за то никако. Јел њока исто што и ricotta?

Има готиван сос уз шпагете, а мање популаран од црвених сосова:
препржиш црвени лук, додаш пилетину, то дистанш.
И онда касније додаш врхње за кување и фета сир исјецкан на комадиће.
И зачини наравно. Ја на своју руку додала мало куркуме, и још је боље.
Јесте то лијепо.
Moja zena ih pravi po ovom receptu

njoki: 250 g ricotta sira 1 žumanjak 50 g brašna 20 g parmezana Parmezan ne morate stavljati, samo ubacite 20 g brašna više Prstohvat soli i papra Umak: 100 g slanine 2 veće tikvice 1 mrkva 200 ml vrhnja za kuhanje sol, papar, vlasac, peršin po želji. Postupak pripreme: Prvo napravite tijesto tako što ćete sve sastojke pomiješati u tijesto. To možete vilicom. Smjesu ostavite u hladnjaku 20-ak minuta, odnosno dok ne napravite umak. Za umak slaninu nasjeckajte sitno, a tikvice i mrkvu naribajte. Propržite slaninu dok ne pozlati i ne pusti masnoću, a zatim dodajte mrkvu. Kad mrkva upije masnoću, dodajte tikvice (čak ih nije potrebno cijediti) i dinstajte dok povrće ne povene. Kad je skoro gotovo, dodajte vrhnje i začine te kuvajte još par minuta na laganoj vatri. Testo izvadite iz frizidera, žlicom oblikujte njoke/žličnjake i kuhajte u proključaloj i posoljenoj vodi. Kad isplivaju na površinu gotovi su. Njoki su jako mekani i fini. Čak bi bili odlični i na hladnu salatu, sa rajčicama, paprikama ili krastavcima.

Back