Лавров: Време за престанак овлашћења Високог представника

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.politika.rs/rubrike/vesti-dana/Rusija-zabrinuta-zbog-izjave-Berishe.sr.html
:rtfm:
Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров изразио је данас забринутост због развоја догађаја око Босне и Херцеговине, додајући да је „дошло време за прекид овлашћења Високог представника” међународне заједнице.
„Сматрамо да је дошло време да се прекину овлашћења Високог представника и преда пуна одговорност за њихову земљу свим босанским странама”, рекао је Лавров на конференцији за новинаре у Москви после сусрета са шефом дипломатије Србије Вуком Јеремићем.
Према Лавровљевим речима, на место садашње структуре Високог представника потребно је да дође мисија Европске уније.
Руски министар је рекао да треба укинути овлашћења Високог представника и важење тзв. бонских овлашћења, а да се уважавају принципи Дејтона.
„Ти принципи састоје се у томе да су било какве измене унутрашњег уређења у БиХ могуће само уз сагласност свих државотворних народа”, истакао је Лавров.


ТОЛИКО О НАЈАВИ УКИДАЊА ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА :hahaha::hahaha::hahaha:
 
Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров изразио је данас забринутост због развоја догађаја око Босне и Херцеговине,

jedna mala razlika, u vezi kosova je izrazio veliku zabrinutost

МОСКВА – Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров изразио је данас велику забринутост Москве због недавне изјаве премијера Албаније Саљија Берише о потреби уједињења свих Албанаца.
 
Русија изгледа да је схватила ако пусти проРуски РС да пропадне, да је то и велика штета за Русију.

Слажем се, Српска је апсолутно проруска, и руси не би смели да закажу као деведесетих, морају се максимално ангажовати ако мисле да задрже наклоност Срба.
 

Back
Top