Лаванда Ливадова: У БРАЦКОЈ РУСИЈИ СВЕ ЦВЕТА!

Iron Lord

Elita
Banovan
Poruka
20.959
Dopisnica iz Moskve: Lavanda Poljanskaja Livadova
iz zabranjenog časopisa "Srbski Junak Br.1"

livadova.GIF


Ništa korupcija, ništa mito,a,e,i,u, ništa uplakani ministar policije, ništa mafija, ništa ubistva novinara, ništa služba, ništa moralna posrnulost, ništa napadi na susedne zemlje, ništa dss, ništa srs/sns, ništa srpski tajkuni iz 90-ih,
ništa... sve lepo i krasno...
bolje nego na zapadu... u svakom slučaju...
 
Dramatično pismo predsednika Medvedeva narodu
Sa primitivnom privredom i korupcijom nema budućnosti
Autor: CDC/MA/DM | Foto:AP | 13.09.2009. - 00:01

U otvorenom pismu objavljenom na vebsajtu Kremlja ruski predsednik Dmitrij Medvedev obraća se ruskom narodu i poziva ga da se uključi u široku debatu o budućnosti Rusije.


Pojedini delovi pisma imaju takoreći dramatičan ton. Tako, pored ostalog Merdvedev u pismo kaže:„Treba li da ponesemo u budućnost našu primitivnu privredu zasnovanu na proizvodnji sirovina, hroničnu korupciju, staromodnu naviku da se nadamo da će naše probleme rešiti država, svet, neko svemoćno učenje, bilo ko ili bilo šta drugo, a ne mi sami? I da li Rusija, pod svim tim teretom ima budućnost?“ pita u pismu ruski predsednik Medvedev.
Nakon toga je usledilo neizbežno pozivanje na slavnu pobedu u „Velikom otadžbinskom ratu“. Narod koji je mogao da pobedi tako snažnog neprijatelja danas je u obavezi da pobedi korupciju i zaostalost i stvori modernu i bogatu zemlju. Rusija, doduše, više nije paralizovana država kao pre deset godina, ističe se u ovoj poruci ruskom narodu.
„Socijalni sistemi funkcionišu“, rekao je Medvedev, odavši skromno, ali odmereno priznanje svom prethodniku na položaju predsednika Vladimiru Putinu. „To, međutim, nije dovoljno“, dodao je on.
Suštinska tačka njegovog kritičkog opisa situacije je „ponižavajuća zavisnost Rusije od sirovina“, koju zemlja u proteklih 20 godina nije uspela da prevaziđe.
Međutim, oslanjanje isključivo na zemni gas i naftu, prema mišljenju predsednika Medvedeva, ne može da obezbedi ovoj zemlji vodeću poziciju u svetu.
Domaće privrednike Medvedev optužuje da ignorišu potrebe ljudi, da ništa sami ne stvaraju i trguju isključivo sirovinama i uvoznom robom.
Radna produktivnost u većini preduzeća je „sramno mala“, tvrdi prvi čovek Kremlja. Demokratske institucije, doduše, postoje, ali je njihovo stanje daleko od idealnog.
Smanjenje broja stanovnika, ubrzano alkoholizmom, saobraćajnim nesrećama, nedovoljnom medicinskom negom i ekološkim problemima, poprima razmere koje su opasne po državu. Severni Kavkaz se ne smiruje, a odgovornost za to Medvedev pripisuje ulozi međunarodnih terorističkih grupa. Situacija, međutim, ne bi bila tako kritična, kada bi tamošnji društveno-ekonomski razvoj beležio napredak.
Pa ipak, Medvedev upravo sada vidi i ističe šansu za uspostavljanje jedne „nove, slobodne, prosperitetne i jake Rusije“. Zemlja bi, prema njegovim rečima, u „narednim decenijama“, trebalo potpuno da se preobrazi.
On Rusiju budućnosti vidi među vodećim zemljama kada je reč o efikasnosti proizvodnje, transporta i korišćenju energetskih kapaciteta.
Nuklearna tehnologija bi, kako Medvedev smatra, morala da bude podignuta na jedan nov nivo, jednako kao i informaciona tehnologija, a njegov san predstavlja ruski superkompjuter.
Rusija mora da razvije sopstveni sistem satelita namenjen razmeni informacija, istraživanju i proizvodnji, koji će pokrivati čitav svet, a „za to su nam potrebni novac i tehnologija iz Evrope, Amerike i Azije“, uveren je ruski predsednik.
Medvedev je najavio i reorganizaciju političkog sistema. Rusija, međutim, neće kopirati Zapad. U prvim reakcijama na ovo pismo, građani Rusije su Medvedevljevo pismo kritički okarakteristali kao „novu farsu Kremlja“ i „pismo sa željama za Deda Mraza“.
 
pa dao bi ti je al onaj fizikalac deli sad poene chak i za uvredljiv text u reputaciji
tako ti je to kad taxiranje udari u glavu...mukotrpan je to intelektualni rad skoro ko crtanje zavrtnja

znaš kako... potpis je kao proročanstvo...
u mom slučaju su se obistinila 2 - "još ćemo se mi i voleti" kao i "ako me već ne plaćaju za ovo što pišem, plaćaće me da ne pišem".
I bilo je tako... :mrgreen:

Ostaje mi rezervno:"budite dobri prema meni da se ne udružim sa marlonom" :per:
 
Dopisnica iz Moskve: Lavanda Poljanskaja Livadova
iz zabranjenog časopisa "Srbski Junak Br.1"

livadova.GIF


Ništa korupcija, ništa mito,a,e,i,u, ništa uplakani ministar policije, ništa mafija, ništa ubistva novinara, ništa služba, ništa moralna posrnulost, ništa napadi na susedne zemlje, ništa dss, ništa srs/sns, ništa srpski tajkuni iz 90-ih,
ništa... sve lepo i krasno...
bolje nego na zapadu... u svakom slučaju...

Navikli smo da postavljaš teme za koje ti i tvoji drugari mislite da su strašno duhovite, i da ih samo suvi genijalci mogu razumeti, a koje ne ostavljaju nikakav prostor za diskusiju. No ne bih se ja na to ni osvrćao, da mi jedna sitnica nije zapela za oko.

Koju je to susednu zemlju Srbija napala?
 
У Русији цвета једна ствар несхватљива жутим народним масама. Цивилизацијски мислиоци завршавају овако.

98172.jpg


Давно су Руси увидели да је далеко већа опасност запада од монгола, па су се приклонили Хорди. Мудри људи.
 

Back
Top