Latinsi (valjda)

rajkec

Aktivan član
Poruka
1.674
Video sam da u mnogim template-ovima pise:

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.

I za dreamweaver i za mambo i za jos neke. Moze li ko da mi prevede ovo???

To je neki tekst na latinskom i to mu dodje kao neki standard za zamenu teksta koji tek treba da se napise.
Nikad nisam ni trazo sta to u stvari znaci ali se secam da DW vec ima (ili ja imam tu extanziju) za generisanje tog teksta.

Stamparski latinski "faux" text koji nista ne znaci, a sluzi da se popune mesta za koja text jos nije spreman. To dodje kao neki standard jer svako zna onda da to mesto jos uvek nije gotovo i da su modifikacije u toku. Postoje stotine razlicitih verzija "Lorem ipsum-a" , a sve vode poreklo od originalnog texta "Marcus Tullius Cicero - De Finibus Bonorum et Malorum (Liber Primus, 32)" u kojem u prvim linijama stoji « Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit... » (prevod-Ne postoji ni jedna osoba koja zeli da pati, ni koja trazi ni koja bdi za one..)

Back