Људи, ја сам оперисао оба ока у исто време ПРК методом и за сада сам задовољан. Има већ 10 дана како је операција одрађена и задовољан сам.
На левом оку сам имао -4.25 а на десном 1.25 и десно око је било главно наравно. Могу рећи да ништа не верујете некој приватној клиници која вам мери само диоптрију очију и на основу тога добијате наочаре и то је то. Ту има само један апарат и он ништа буквално не показује сем што одређује диоптрију. Тако је мене једна баба уплашила у месецу новембру зато што 22 године нисам никад носио наочаре и одмах жена из прве, ти имаш мртво лево око! Амблиопија, та фора. Није могуће кориговати вид ласером у потпуности. Ставила ми на том оку -2.5 стакла и већ се ту исправио вид али не довољно. Пошаљем податке клиници где сам радио операцију ПРК методом и они су ми одговорили да је могуће операсати али да не гарантују и не могу рећи колико ћу редова видети и да је потребно да се обави детаљан преглед. Одем ја тамо на детаљне прегледе, девојка која ме је прегледела је већ имала све податке које сам јој дао путем мејла и тамо када сам дошао. Одредила диоптрију исту као она баба за мртво око а онда повећавала стакла и шта се десило, видео сам са левим оком задњи ред!!! Девојка која тамо радо се изненадила јер према подацима које сам јој ја доставио не би требао да видим више од 4 реда са корекцијом стакла!!! Али ето, било је тако. Баба ме истраумирала за цео живот.
Био сам на десетину апарата јер је потребно баш детаљан преглед и за време тих прегледа ништа не боли.
Пре операције се дају капи како би смирило око и како би све прошло без болова.
Операција прошла глатко, легао сам из прве и докторка се насмејала како сам убо да легнем из прве како треба
Но, прошла операција, ставили ми сочива због заштите ока и како би се епител регенерисао. Након операције сам имао гребање очију. Нормална појава, то је трајало док нисам заспао. Сутрадан је било боље па одем на контролу, вид се мути па оштри. Видим прва два реда али нека мутнина. То је било у петак. У понедељак сам требао да одем да скинем та сочива. Скинем сочива и даље два реда али тешко, биле му сузаве очи од оне пинцете или шта већ кад су ми скидали сочива, дође као плач
На повратку кући, било је то мутно и даље, разливала се слика. Преспавам један дан кући и вид се полако враћа у нормалу, прође два-три дана и вид се изоштри на десном оку. Неких 90 одсто јер је била ту мала диоптрија. Што се тиче левог ока, за сада сам задовољан иако је потребно још да се изоштри слика. Такава је процедура. На том левом оку сам пре инервенције видео 30 цм од себе, катастрофа! Са наочарима сам видео нешто више а након операције видим неких 80 процената! Могу са левим оком да гледам телевизор и да читам превод! Кад гледам дрво, на том левом оку видим гранчице! Пре када сам гледао дрво видео сам само размазану слику и није се могло утврдити шта је. На том левом оку је мутнина или маглина, али ја ипак могу и са тим да видим добро и биће још боље кад се избистри!
Терепија ми је да само стављам капи, вештачке сузе као и антибиотик за очи.
Ако имате питања, ето. Ја сам свеж случај па ћу вам радо одговорити