I ja kuci imam Canon (color,LBP-5000) a na poslu 2x HP 1600 (color),2x HP 1020 i 2x Canon LBP 2900 i bukvalno su isti stampaci (mogu komotno da menjam kompletnu elektroniku ili mehaniku sa HP-a na Canona i obratno).Dizajn tih stampaca je uradio Canon a HP je preuzeo od njih.Kakav dil je u pitanju nemam pojma ali sam tako negde procitao a i licno se uverio na primeru LBP 5000-HP 1600 jer su totalno isti (npr,sve stampane ploce su potpuno iste sa istim cipovima i svim elementima,cak su i oznake na stampi iste,ista mehanika,jedina razlika je to sto canon ima LED diode u gornjem delu a HP ima displej i tu je jedina razlika u jednoj maloj ploci koja to kontrolise.) Kod lasera je bitna cena i dostupnost tonera,kao i mogucnost punjenja istih,jer im cena nije bas mala a posto HP i Canon koriste iste tonere i uglavnom nema problema sa dopunama moj glas ide njima jer su siroko rasprostranjeni pa u doglednoj buducnosti nece biti problem sa nabavkom tonera.
@ OrangeC: WD me je totalno razaocarao u poslednjih nekoliko meseci,crkavaju kao ludi....bar 3-4 nedeljno mi dodju sa greskom 0007 u WD diagnostic tool-u.Da li su lose serije u pitanju ili se otkacio kontejner sa dizalice prilikom utovara na tanker koji ih je dovezao iz Kine nemam pojma ali sam bas razocaran