Pozdrav svima.
Pretraživao sam forum i nisam uspeo da nađem neku sličnu temu , pa zato sad otvaram ovu.
Moja tašta je imala rak glasnih žica i urađena joj je totalna laringektomija.
Kasnije su se ponovo pojavili čvorići i išla je na hemoterapiju.
Godinam je čekala na protezu i sad kad su snimci pokazali da je zdrava , proteza joj je konačno ugrađena, pre oko 2 nedelje (možda i više). Provox .
Ona je očekivala da će odmah moći lepo pričati , ali to baš i nije tako.
Muči se sa govorom i teško joj je da se navikne.
Govorimo joj da samo vežba i da će vremenom biti bolje. Biće manje šlajma i naviknuće se , pa će lepše pričati , ali ona je nestrpliva.
Pokušao sam da nađem na netu neke savete oko treninga , čišćenja , higijene... ali ništa.
Dobila je i određenu količinu provox kaseta ( http://www.webwhispers.org/news/images/provox-hme-and-colorer001.jpg )
i to mora svaki dan da menja i zato mora da štedi da bi izdržala zaliha do juna...
Molim ako neko ima iskustava sa ovim da podeli svoja iskustva.
Ili ako neko od moderatora nađe povezanu temu nek ovo sve tamo prebaci.
Pozdrav i hvala
Pretraživao sam forum i nisam uspeo da nađem neku sličnu temu , pa zato sad otvaram ovu.
Moja tašta je imala rak glasnih žica i urađena joj je totalna laringektomija.
Kasnije su se ponovo pojavili čvorići i išla je na hemoterapiju.
Godinam je čekala na protezu i sad kad su snimci pokazali da je zdrava , proteza joj je konačno ugrađena, pre oko 2 nedelje (možda i više). Provox .
Ona je očekivala da će odmah moći lepo pričati , ali to baš i nije tako.
Muči se sa govorom i teško joj je da se navikne.
Govorimo joj da samo vežba i da će vremenom biti bolje. Biće manje šlajma i naviknuće se , pa će lepše pričati , ali ona je nestrpliva.
Pokušao sam da nađem na netu neke savete oko treninga , čišćenja , higijene... ali ništa.
Dobila je i određenu količinu provox kaseta ( http://www.webwhispers.org/news/images/provox-hme-and-colorer001.jpg )
i to mora svaki dan da menja i zato mora da štedi da bi izdržala zaliha do juna...
Molim ako neko ima iskustava sa ovim da podeli svoja iskustva.
Ili ako neko od moderatora nađe povezanu temu nek ovo sve tamo prebaci.
Pozdrav i hvala