Laptop sa Intel Centrino ili?

Slavenkop

Početnik
Poruka
29
Pozdrav.
Nasao sam laptop koji mi odgovara maksimalno. Slican imam ali mi treba jos jedan. Momak ga je koristio za videodizajn,photoshop cs5,i tako neke stvari. Procesor je Intel Core2 Duo, ali na naljepnici na laptopu pise Intel Centrino inside. Koliko je dobar taj Centrino procesor,ja za to prvi put cujem? Na laptopu sve mi odgovara ali opet imam taj neki nivo straha, a samo ovo jos ne znam. Citao sam neke komentare na jednom forumu, ali sve su oni to kako bilo objasnili. Laptop namjeravam koristiti za skolu najvise(programi,posto sam masinac), ali i za poigrati igre nekada,ali ne sada nesto jako.Konfa mi odgovara samo ne znam "Centrino" moze li mi neko pojasniti malo. :)
 
Centrino je platforma koja zahteva od proizvodjaca laptopova da ugrade odredjene cipove da bi mogli da dobiju centrino sertifikat. Odredjena klasa procesora, cipset (maticne ploce) i WiFi cip, to su uslovi za centrino platformu, ostatak proizvodjac ugradjuje po svojoj zelji ili mogucnosti.
Ova platforma ne odredjuje da li je racunar bolji ili losiji, to su jednostavno receno propisani standardi od strane intela. Gledaj na to kao marketinski trik.

Ako je masina dobra, nemoj da te ovo zabrinjava.
 

Back
Top