milosmanijak
Početnik
- Poruka
- 39
Laptop mi se sjebao msm radi on ali nije to to. Pregrevao se puno vremena igrao sam svakakve igrice na njemu i sad radi bas sporo dal 5o mogu da sredim nekako
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Za početak potrebno je očistiti kuler a sa hladnjaka skinuti dotrajale premaze i staviti nove.Laptop mi se sjebao msm radi on ali nije to to. Pregrevao se puno vremena igrao sam svakakve igrice na njemu i sad radi bas sporo dal 5o mogu da sredim nekako
"premaze"Za početak potrebno je očistiti kuler a sa hladnjaka skinuti dotrajale premaze i staviti nove.
Pasta za CPU je napravljena od specifične silikonske masti i opiljaka aluminijuma. Na taj nacin lijepi hladnjak za procesor i poboljsava prijanjanje i tako poboljšava odvodjenje toplote. Nanosi se u tankom sloju da ne bi previse kipelo i iscurilo na ploču, to bi značio kvar, jer je pasta elektro i toplotno provodljiva."premaze"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Za taj izraz "premaz"bas nigde nisam co da to neko tako zove. Jer zvuci....Da ne lajem. Termalna pasta. Naprosto. Da,. cekam samo da neko ode u IT radnju da trazi"premaz"da namaze na procesor. Jadan li je onaj prodavac tamo kad to cuje...Jel pastetu kad trazis"smesu svinjsih otpadaka, iznutrica i svog smeca oid mesa svinje"jer pasteta JESTE bas to!? ne> trazis PASTETU. Jer se tako zove. A ne da izmisljas neke nazive...Pogledajte prilog 1344807
Nije nužno da svi znaju šta je pasta za cpu i hladnjake i od čega je i kako je njen pravi naziv. Bitnije je uputiti i pomoći kako da se riješi problem a u ovom slučaju je da se temeljno očisti kuler od prašine i sve ono što se nakupilo tokom rada i na taj način vratiti hladjenje u normalno stanje.
Vremenom se pasta doslovno sasuši i izgubi svoju prvobitnu funkcionalnost i na taj način dolazi do pregrijavanja procesora i grafičkih čipova.
Očistiti oprezno i detaljno stari premaz i nanijeti novi.![]()
Pasta za CPU je napravljena od specifične silikonske masti i opiljaka aluminijuma. Na taj nacin lijepi hladnjak za procesor i poboljsava prijanjanje i tako poboljšava odvodjenje toplote. Nanosi se u tankom sloju da ne bi previse kipelo i iscurilo na ploču, to bi značio kvar, jer je pasta elektro i toplotno provodljiva.
I ne, nije uvek od aluminijuma...I ne, nisu sve na bazi silikonske masti...ALi dzaba tebi to objasnjavati...
Zašto tako?Za taj izraz "premaz"bas nigde nisam co da to neko tako zove. Jer zvuci....Da ne lajem. Termalna pasta. Naprosto. Da,. cekam samo da neko ode u IT radnju da trazi"premaz"da namaze na procesor. Jadan li je onaj prodavac tamo kad to cuje...Jel pastetu kad trazis"smesu svinjsih otpadaka, iznutrica i svog smeca oid mesa svinje"jer pasteta JESTE bas to!? ne> trazis PASTETU. Jer se tako zove. A ne da izmisljas neke nazive...
Sledeca poruka, premazao sam hladnjak i dalje ne radi."premaze"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Moj laptop nema kuler, a brži je od ryzen 7 5800 x : P
Znaš kako na arm m1, pustim na 4 kora program završi sa minut i po. Pustim isti program na 2700x sa 8 korova i treba mu 5 minuta : PAha, u kojim poslovima i koliko dugo dok ne pocne da throttluje?
Mozda nema ventilator ali kuler mora da ima.
Čuj, merio sam se sa likom sa 5800x, pa zato znam : PMislio sam da se radi o m2, m1 je mator i nije za poredjenje sa 5800x.
I throttluje to pre pola sata sigurno.
Apple m procesori su dobri za svrljanje po internetu.
nEMA SANSE DA SU ISTO m1 I m2/Čuj, merio sam se sa likom sa 5800x, pa zato znam : P
m2 ti je isto, samo sa više korova : P
pasivno hladjenje da. što se tiče m2, malo se informiši : PnEMA SANSE DA SU ISTO m1 I m2/
drugo-lepo su ti rekli-kuler MORAS da imas, ventilator na istom-ne...ALi kuler i ventilator nisu ista stvar...
Da LI TI ZNAS DA CITAS? tI PRICAS NEKU SVOJU A NE REPLICIRAS. Citaj ponovo malo pazljivije-cooler MORAS imati, sa ventilatorom ili bez...A ti si napisao"ja nemam cooler"...Non sence. Isto za M1 i M2 nisu isto i tacka.pasivno hladjenje da. što se tiče m2, malo se informiši : P
m1 je izašao u novembru 2020... e sad šta je u mac studio m1 ili m2 : P
Pasivno hladjenje nije kuler, a m1 i m2 se razlikuju samo po broju jezgara i frekvenciji... 3.2, vs 3.5....Da LI TI ZNAS DA CITAS? tI PRICAS NEKU SVOJU A NE REPLICIRAS. Citaj ponovo malo pazljivije-cooler MORAS imati, sa ventilatorom ili bez...A ti si napisao"ja nemam cooler"...Non sence. Isto za M1 i M2 nisu isto i tacka.
Hajde samo prevedi COOLING? Pa ti mozda bude jasnije...Jbt jedna te ista stvar...Ne znam jel se pravis pglu ili stvarno jesi?Pasivno hladjenje nije kuler, a m1 i m2 se razlikuju samo po broju jezgara i frekvenciji... 3.2, vs 3.5....
Pa ono, zna se šta je kuler. Nešto što se stavlja na procesor da hladi... imao fan ili nemao... kod ovog, toga nema...Hajde samo prevedi COOLING? Pa ti mozda bude jasnije...Jbt jedna te ista stvar...Ne znam jel se pravis pglu ili stvarno jesi?