Laptop od 100 Evra???

Hogar_Strasni

Obećava
Poruka
53
OLPC (eng. One Laptop per Child, Jedan Laptop po Detetu) je neprofitna organizacija iz SAD čiji je cilj da se ostvari projekat 100$ laptop.

Prvi prototip računara od 100 dolara

Jedan Laptop po Detetu je finansirao veliki broj organizacija. U njih spadaju Google, Red Hat, AMD, Brightstar Corporation, News Corporation i Nortel Networks. Svaka od ovih kompanija je dala dva miliona dolara.

Zna li koja mi je najbliza zemlja gde mogu kupiti ovaj laptop i u kojim zamljama ima da se kupi?!

Unapred hvala!!!

Naravno, na wiki detaljnije, uz opis konfiguracije (no HD!) i spisak uključenih zemalja
Image:Laptop-crank.jpg

Sizif:
Da, gest je lep, jedino što makina verovatno radi na navijanje. A to je relativno nezgodno dok igraš Half Life. :mrgreen:
nemas pojma koliko si blizu jer stvarno ima i modela sa ruckom da vrtis i indukujes struju.
tehnologija je stara par godina ali svaka roba nadje kupca tako i ova.
Libija je prva zemlja koja je narucila 1.200.000 komada (minimum je milion) vrednost celog projekta je oko 250 mil $US.

Àtomix:
nemas pojma koliko si blizu jer stvarno ima i modela sa ruckom da vrtis i indukujes struju.
tehnologija je stara par godina ali svaka roba nadje kupca tako i ova.
Libija je prva zemlja koja je narucila 1.200.000 komada (minimum je milion) vrednost celog projekta je oko 250 mil $US.
Samo koliko ja znam Libija nije narucila gore spomenute racunare, vec moderne laptopove, sto ce ti reci i sama cijena projekta. Ipak Libija je zemlja seika ;) i imaju odlican standard.

Back