Laptop i baterija

Baterije na laptopovima propadaju ali ne tako brzo. Tu nešto nije u redu, ili je baterija defektna ili postoji neki problem sa laptopom (softverski ili hardverski). A moguće da se i grejao više nego što treba i to je oštetilo bateriju. Predlažem da ga nosiš u servis da se to pogleda, idealno ako imaš garanciju.
Veoma retko ga palim. Nepregreva se.

Imam garanciju još cele ove godine, mozda i na sledeću ne sećam kakav sam uzeo sa koliko. Gde u servis? U radnju prvo gde sam kupio?

Veoma retko ga palim. Nepregreva se.

Imam garanciju još cele ove godine, mozda i na sledeću ne sećam kakav sam uzeo sa koliko. Gde u servis? U radnju prvo gde sam kupio?
Kako si onda zaključio da je slaba baterija?
Ovo ispod si u pravu. Nije ni kakav ni softverski ni hardverski problem.

Čak se i ne pregreva. Ne razumem tvoj problem. Koliko ti “drži” baterija pri neprestanom radu ?

Nisam, imam loše iskustvo. Na nekom lap topu sam ga probao pre desetak godina i nesto sam blokirao rad. Morao sam da skroz cistim tj reinstaliram preko nekog programa ceo lap top. Nije bila klasična reinstalacija nego sad ne mogu da se setim kako se to zove.
Defragmetacija?
U servis, pišeš da je pod garancijom.
Oni će mu naći i dijagnozu i anamnezu (kad si ti ovde s nama, sveznalicama tako škrt na rečima :lol:, a rešili bi to i mi očas posla).
:mrgreen:

Nisam, imam loše iskustvo. Na nekom lap topu sam ga probao pre desetak godina i nesto sam blokirao rad. Morao sam da skroz cistim tj reinstaliram preko nekog programa ceo lap top. Nije bila klasična reinstalacija nego sad ne mogu da se setim kako se to zove.
Кад га покренеш са флеша нећеш имати проблема.
Мени се чини да ти је батерија у лошем стању и да ту нема решења.
Покрени Линукс са флеша да видиш има ли побољшања
Defragmetacija?
Oni će mu naći i dijagnozu i anamnezu (kad si ti ovde s nama, sveznalicama tako škrt na rečima :lol:, a rešili bi to i mi očas posla).
На батерије је шест месеци гаранција. Какав сервис.
Џабе се носи.

Defragmetacija?
Nisam škrt. Rekao sam sve. Retko se pali i samim tim kratko traje baterija. Radnja blizu mene gde sam kupio je zatvorena. Moram da jurim drugu lokaciju po gradu.

Dobri su za kuckanje ako nešto pišeš stalno mejlove poduže npr prevodiš. Za ostalo mobilni.
Ja danas sve preko moba ali kada treba da se sastavi neka žalba, fotke, prevodi, onda mora komp.

Pa bre sajtove sam radio na netbuku 10" :rotf:

Posle nekog dužeg korišćenja video sam da za 2 h mi skine 50 % baterije. Ne znam koliko je to realno stanje?
za taj lenovo....,

💻 Realno u praksi​

U normalnoj upotrebi možeš očekivati otprilike:

• 4–6 sati → surfovanje, YouTube, Office
  • 2–4 sata → zahtevniji rad (više tabova, multitasking)
  • ~2 sata ili manje → igre ili teški programi

➡️ Laptop ima bateriju od 42Wh, što je skromno za 15.6" uređaj, pa zato ne drži dugo kao skuplji modeli

⚠️ Zašto varira​

Trajanje dosta zavisi od:

• osvetljenja ekrana (veliki faktor)
  • Wi-Fi i Bluetooth
  • koliko programa radi u pozadini
  • režima napajanja (battery saver vs performance)

Posle nekog dužeg korišćenja video sam da za 2 h mi skine 50 % baterije. Ne znam koliko je to realno stanje?
Кад упалиш комп, колико је RAM меморије заузето када не радиш ништа и отвориш таск менаџер ?
Осветљење смањи оно вуче струје између осталог.

Кад упалиш комп, колико је RAM меморије заузето када не радиш ништа и отвориш таск менаџер ?
Осветљење смањи оно вуче струје између осталог.
1000030794.jpg

Back