Laptop i baterija

Baterije na laptopovima propadaju ali ne tako brzo. Tu nešto nije u redu, ili je baterija defektna ili postoji neki problem sa laptopom (softverski ili hardverski). A moguće da se i grejao više nego što treba i to je oštetilo bateriju. Predlažem da ga nosiš u servis da se to pogleda, idealno ako imaš garanciju.

Imam lap top malo jače od godinu dana. Baterija mu je mnogo slaba. Ne koristim često. Baš zbog toga se čudim. Bez punjača piše ostalo sat vremena, a meni se ugasi posle 15 20 minuta. Kad je pun padne 20 % za 15 min.

https://www.ctshop.rs/laptopovi/len...-3-7320u-16gb-512gb-ssd-radeon-610m-sivi.html
Батерија треба да се чува.
Да се не држи стално на пуњачу.
Како се гаси, нпр дође до 50% и угаси ?

Baterije traju nekih 3 godine a posle rapidno gube kapacitet.
Не трају.
Ако се чува, батерија губи око 3% годишње. Поједини модели имају лошије и мање батерије али треба их чувати
Ne, kad joj dodjem kraj krene da mi pokazuje da je pri kraju vreme i da treba da je stavim u struju. Nije na punjaču osim kad se puni.
Инсталирај Линукс.

Ja sam nabavio laptop sa integrisanom grafikom ali dosta RAM-a i jakim procesorom.
Sa grafičkom jartom to bi sisalo bateriju ne pitaj
Tako je. Zavisi šta radiš.
Ja sam na prilično gejmerski konfigurisanom laptopu radila dve godine u nekom (kažu nezahtevnom programu), laptop se grejao, praktično je bio non stop na punjaču dok sam radila (a to je bilo ceo dan sa kraćim pauzama).

Priča je ovde moja poduža, skratiću.
Laptop se grejao, “pucao”, gasio se u toku rada tako da sam anksiozno išla na “save” non stop, što je prilično frustrirajuće kad treba da imaš koncentraciju i fokus na nešto drugo…
Bio je u ovlašćenom servisu dva puta, slala poštom i tu se dodatno cimala da bi mi jedan od serviser rekao da je celog dana igrao najzahtevniju igricu i da se nije ugasio nijednom! Očekivano.
A u mom programu non stop.

Lagano bih radila na sasvim “slabijem” laptopu ovo moje…

Suština: biraj laptop prema svojim potrebama.

Ima još kako. Kupim ja nov netbuk svojevremeno i odmah mi se nakači drugar koji ima sve one majkrosoft sertifikate. I da nabudži tada vin 9. Ajde ok mislim ima znanje, sertifikate. Skarabudži on to, znam da je imo nekih problema ali namesti on. Posle par meseci opaaa odoše usb portovi i kamera. Ajde nema veze ionako mi je samo za internet. Svo vreme je šištao kuler i nenormalno se grejao. Ode i hard disk puče sistem. Odložim ja to kao mrtvo i za vreme korone iz dosade otvorim, formatiram hdd (bio brikovan?!??) reinstaliram win 10 i netbuk ko nov.

Radi usb, radi kamera sve radi ali vreme ga pojelo.

Ima još kako. Kupim ja nov netbuk svojevremeno i odmah mi se nakači drugar koji ima sve one majkrosoft sertifikate. I da nabudži tada vin 9. Ajde ok mislim ima znanje, sertifikate. Skarabudži on to, znam da je imo nekih problema ali namesti on. Posle par meseci opaaa odoše usb portovi i kamera. Ajde nema veze ionako mi je samo za internet. Svo vreme je šištao kuler i nenormalno se grejao. Ode i hard disk puče sistem. Odložim ja to kao mrtvo i za vreme korone iz dosade otvorim, gormatiram hdd (bio brikovan?!??) reinstaliram win 10 i laptop ko nov.

Radi usb, radi kamera ali vreme ga pojelo.
Od tebe očekujemo 5 modela za male pare i ništa više

U biosu ima opcija za podesavanje trajanja baterije. Mozes i da iskljucis wireless i da koristis samo lan. Osvetljenost ekrana smanjiti na minimum. Pozadinski servisi i automatsko azuriranje mogu se iskljuciti ako znas kako. Imao sam Acer Aspire 17". Na njemu je baterija trajala sat vremena sa primenom svega pomenutog, ali glavobolje mi je zadavao wireless adapter. Laptop sam stavljao u frizider, jer na sobnoj temperaturi nije hteo da se pokrene 😂

Ima još kako. Kupim ja nov netbuk svojevremeno i odmah mi se nakači drugar koji ima sve one majkrosoft sertifikate. I da nabudži tada vin 9. Ajde ok mislim ima znanje, sertifikate. Skarabudži on to, znam da je imo nekih problema ali namesti on. Posle par meseci opaaa odoše usb portovi i kamera. Ajde nema veze ionako mi je samo za internet. Svo vreme je šištao kuler i nenormalno se grejao. Ode i hard disk puče sistem. Odložim ja to kao mrtvo i za vreme korone iz dosade otvorim, formatiram hdd (bio brikovan?!??) reinstaliram win 10 i netbuk ko nov.

Radi usb, radi kamera sve radi ali vreme ga pojelo.
Sve maler do malera :malav: klasika :lol:

U biosu ima opcija za podesavanje trajanja baterije. Mozes i da iskljucis wireless i da koristis samo lan. Osvetljenost ekrana smanjiti na minimum. Pozadinski servisi i automatsko azuriranje mogu se iskljuciti ako znas kako. Imao sam Acer Aspire 17". Na njemu je baterija trajala sat vremena sa primenom svega pomenutog, ali glavobolje mi je zadavao wireless adapter. Laptop sam stavljao u frizider, jer na sobnoj temperaturi nije hteo da se pokrene 😂
Podesiš na neko beskonačno i ok.
:whistling:

Back