Lap-top

MORNAR SA PUČINE

Ističe se
Poruka
2.215
Imam pitanje. Desilo mi se, pre nekih 2 meseca, da punjač, jednostavno ne puni bateriju, a rezerva se troši. Iskovčao sam iz utičnice i nakon nekih 24 sata, ponovo uključio. Počeo je normalno da puni, kao da se ništa nije desilo. Sinoć, opet ista stvar. Da li trebaju, kondenzatori u punjaču, da se skroz iprazne, da bi se ponovo aktiviralo punjenje? Izgleda, da je u tome problem i da mi ne gine novi punjač. Šta vi mislite?

Imam pitanje. Desilo mi se, pre nekih 2 meseca, da punjač, jednostavno ne puni bateriju, a rezerva se troši. Iskovčao sam iz utičnice i nakon nekih 24 sata, ponovo uključio. Počeo je normalno da puni, kao da se ništa nije desilo. Sinoć, opet ista stvar. Da li trebaju, kondenzatori u punjaču, da se skroz iprazne, da bi se ponovo aktiviralo punjenje? Izgleda, da je u tome problem i da mi ne gine novi punjač. Šta vi mislite?
Да погодим. У питању је usb-c контакт и usb C пуњач за лаптоп ?

Moguće....
možda je i kontakt...

koja je marka, koliko je star?
HP. Preko 5 godina. Ali, ja njega uglavnom, ne pomeram. Stoji mi kao desk top. I stvarno radi besprekorno.Tako da mehaničkih oštećenja, ne može da bude. Inače, čuvam stvari. Imam drugi laptop, koji koristim i van kuće. Jedino mi je logično, da je elektronika u punjaču. Jednostavno dotrajalo.Ali,ipak sam laik za to i neko bolje zna od mene.

Uvek gledaj da je na punjaču laptop i kad radiš i kada je ugašen.
Nikada nemoj da prazniš ispod 20%
Izbegavaj sunce i vrućinu
Izduvaj konektore.

Meni tako laptopovi tj baterije traju po 20 godina.

Laptop punjači se ISKLJUČE ako ih opteretiš naglom prevelikom strujom. Tada ga treba isključiti, sačekati par sekundi i on opet radi.... Ja accu bušilicu napajam takvim punjačem i ako prebrzo pritisnem dugme za uključenje, blokira ga.
Šta sve imaš priključeno na laptop? Možda prevelika potrošnja, plus trenutak početka punjenja kada zatreba? Punjenje radi periodično??.

Laptop punjači se ISKLJUČE ako ih opteretiš naglom prevelikom strujom. Tada ga treba isključiti, sačekati par sekundi i on opet radi.... Ja accu bušilicu napajam takvim punjačem i ako prebrzo pritisnem dugme za uključenje, blokira ga.
Šta sve imaš priključeno na laptop? Možda prevelika potrošnja, plus trenutak početka punjenja kada zatreba? Punjenje radi periodično??
Samo je laptop priključen. Ništa više. Probao sam opet, da pauziram više sati, pa da priključim. Neće. Ne pokazuje, nikakve znake.

A možda mu je riknuo kabl za punjenje bananica ili džek sam pa gubi kontakt. Evo pre par dana mi se slabo puni mob, kineski usb c riknuo posle dva meseca.
moguće, to se dešava ako se kabal česti savija, 'lomi', onda na tom mestu kvrcne
kao što ti reče neka izmeri napon instrumentom onda neka ostavi priključen instrument i neka savija, lomi kabal detaljno od početka do kraja i natrag

ako ima prekid, instrument će pokazati u nekom trenutku ako se izgubi napon, ili pak pojavi ako se zalomi i napravi kontakt na tom mestu prekida

to je metoda iz prve ruke, nem ora uvek da registruje ali može da pomogne ako se potrefi

Back