Lakomost

A

alal

Gost
Neverovatno je koliko smo lakomi! Toliko se lako poveruje u ono sto pise u nekoj knjizi koju i ne znamo ko je napisao i sta mu je bio motiv, i koji su bili izvori. A toliko nam je tesko da poverujemo u ono sto pise u Bibliji koju su pisali ljudi ocevidci tih dogadjaja ili oni kojima se sam Gospod obracao.

Zar ne mislite da smo a ako hocete i pomalo "plitki", jer nam je vaznije seosko naklapnje (tj. knjige zabavne sadrzine, ogovaranja ovog ili onog, konspirativnih stvari da se bas recimo nesto desilo ne tako kako svi zivi i ne zivi rekose, nego ovako kako n.n. to pise u najnovijoj knjizi), nego jedna Istina?

alal:
A toliko nam je tesko da poverujemo u ono sto pise u Bibliji koju su pisali ljudi ocevidci tih dogadjaja ili oni kojima se sam Gospod obracao.
Buahahahahahaaaaaa..... Baš me nasmeja!

Kakvi "očeviDci"? Znaš li ti ko je sve pisao tu "kompilaciju"?

Ti ne znaš ni ko je ubio Kenedija pre 50 godina uprkos svim očevicima a znaš kome se Gospod tačno obraćao pre 2000 godina?

Blago tebi kad si tako dobro informisan.

alal:
Neverovatno je koliko smo lakomi! Toliko se lako poveruje u ono sto pise u nekoj knjizi koju i ne znamo ko je napisao i sta mu je bio motiv, i koji su bili izvori. A toliko nam je tesko da poverujemo u ono sto pise u Bibliji koju su pisali ljudi ocevidci tih dogadjaja ili oni kojima se sam Gospod obracao.

Zar ne mislite da smo a ako hocete i pomalo "plitki", jer nam je vaznije seosko naklapnje (tj. knjige zabavne sadrzine, ogovaranja ovog ili onog, konspirativnih stvari da se bas recimo nesto desilo ne tako kako svi zivi i ne zivi rekose, nego ovako kako n.n. to pise u najnovijoj knjizi), nego jedna Istina?

Ocevidci??? Alal ti vera! :twisted:

...:
a sta vas dva posprdala uopste trazite na religiji?
koji je zapravo vas motiv da dolazite ovde?
Ja recimo, volim da diskutujem sa ljudima koji imaju drugačije mišljenje od mog. Vidiš li ti tu neki problem ili nešto neobično?

Sizif:
...:
a sta vas dva posprdala uopste trazite na religiji?
koji je zapravo vas motiv da dolazite ovde?
Ja recimo, volim da diskutujem sa ljudima koji imaju drugačije mišljenje od mog. Vidiš li ti tu neki problem ili nešto neobično?

Sizife ti i jesi posprdalo i smrdalo. Mogao bi da se malo smiris i priklonis vecini na ovome forumu. Mozes i da se ogranicis na nekoliko tema koje te zanimaju a teme u vezi dublje religiozne realizacije malo ostavis i ne uskacesu u svaku samo da bi zabiberio corbu.

alal:
Mogao bi da se malo smiris i priklonis vecini na ovome forumu.
Alal, alal ti vera na predlogu, ali neka hvala. Nisam navikao da se priklanjam bilo čemu samo da bih delio mišljenje većine. Nešto te slušam, pa mislim kako je ono pedesetogodišnje "ne talasaj" dalo dobrih rezultata.

Opet prebacujes odgovornost: "ne talasaj" kakve veze ima ovde? Pun si predubedjenja. Ja nisam, da znas, zavoleo hriscanstvo, pravoslavlje zbog drugih, nego prevashodno zbog sebe, i to tvoje "ne talasaj" se na mene uopste ne moze primeniti. Ali ti, prijatelju, DOSTA TOGA NE ZNAS, A NA DRUGOJ STRANI SI PUN PREDUBEDJENJA POGRESNIH.

Alal:

«pisali ljudi ocevidci»

Znam da su me kritikovali već jednom zbog ovog, ali zaista moram još jednom javno da se priupitam:

Kako je moguće da najviše pravopisnih i gramatičkih grešaka ima kod duboko religioznih ljudi?

Nešto mi pada na pamet, a da nema to možda veze sa obrazovanjem? Hmm.. :twisted:

1010011:
Alal:Nešto mi pada na pamet, a da nema to možda veze sa obrazovanjem? Hmm.. :twisted:
Brate 1010011, cijenim da su naši "produhovljeni" sagovornici jako obrazovani i da oni pišu sasvim ispravno. Mnogobrojne greške ubacuje Satana, namerno, da ih diskredituje. Za nas ne haje, pošto mi svejedno ne verujemo u njega. :idea: :twisted:

Mislim da je prijedlog "priklanjanja većini" daleko od prikladnog, pogotovo za onog kome je upućen.
Koliko sam osjetio Sizifa, to je posljednje što bi on uradio, pogotovo zbog toga što je u pitanju većina.
I to je sasvim na mjestu, jer priklanjati se ne znači ništa osim ići linijom manjeg otpora, a to nigdje u Svetom Pismu ne piše da treba da se radi.
Dapače u Kuranu stoji ovo (parafraziram): "svjedoči za istinu pa makar bio sam na svijetu koji tako čini".
Prema tome dokle god neko unutar sebe misli da istina nije u Bogu, bolje je da se ne priklanja mišljenju da jeste.
A ko zna, može se desiti da se stvari izmijene :D :D :D .

Sizif:

«cijenim da su naši "produhovljeni" sagovornici jako obrazovani i da oni pišu sasvim ispravno. Mnogobrojne greške ubacuje Satana, namerno, da ih diskredituje.»

Ma znao sam i ja od samog početka da Satana kontroliše TCP/IP – internet protokol.

...:
Opet prebacujes odgovornost: "ne talasaj" kakve veze ima ovde? Pun si predubedjenja. Ja nisam, da znas, zavoleo hriscanstvo, pravoslavlje zbog drugih, nego prevashodno zbog sebe, i to tvoje "ne talasaj" se na mene uopste ne moze primeniti. Ali ti, prijatelju, DOSTA TOGA NE ZNAS, A NA DRUGOJ STRANI SI PUN PREDUBEDJENJA POGRESNIH.

Prilicno si drcan za jednog Hriscanina,smernog,umerenog....jel to treba tako ili...?Sta bi sa drugim obrazom?Delujes mi nekako uvredjen,zasto to?Izgleda da se bas i ne ponasas kao pravi Hriscanin i pravoslavac,mozda mislis da si zavoleo,mozda si samo zaljubljen...sto se Sizijevih talasa tice izgleda da deluju...ha,ha... :twisted:

1010011:
Ma znao sam i ja od samog početka da Satana kontroliše TCP/IP – internet protokol.
Vrlo moguće. Ja bih doduše dodao sve čto je "wireless", to mora da su đavolja posla. Kako nešto može da ide bez kablova?

Đavo očigledno ne miruje.

Back