Laganje se mora nastaviti

Обилић

Elita
Poruka
19.590
Komšija, koji je sa Kosmeta došao pre dvadesetak godina žali se na Kurtija,
pa kaže da će proterati sve Srbe odozdo.

A onda za Vučića kaže: "Ovaj izdade sve !"

Odlučim ja da mu iskreno odgovorim, pa mu prvo objasnim da je Kosmet izdao on, taj moj komšija,
još kad je svoju zemlju prodao i došao u Beograd.
Takođe ga pitam da li bi voleo da nam se Sqipi vrate ... kaže ne bi ... onda mu objasnim da je neko morao da im da istinsku samoupravu, državu, jer su potpuno divlji i samim tim pod upravom bandi, a ne civilizovane države.

I da je Vučić junak 21. veka.

Uostalom, sa Natoom imamo Kumanovski sporazum gde piše da je Kosmet srpski, ali da je pod protektoratom Zapada na neko određeno vreme (koje nije određeno).

Na sve ove i mnoge druge argumente moj komšija je složio tako tužnu facu, neprestano govoreći "Znači da izdamo Kosmet !?"
da je meni postalo jasno da ćemo zbog tog kosovskog mita doveka morati da vičemo "Kosovo je Srbija"

628338364_18096917870503764_6366992504347534968_n.jpg

Odlučim ja da mu iskreno odgovorim, pa mu prvo objasnim da je Kosmet izdao on, taj moj komšija,
Takođe ga pitam da li bi voleo da nam se Sqipi vrate ... kaže ne bi ... onda mu objasnim da je neko morao da im da istinsku samoupravu, državu, jer su potpuno divlji i samim tim pod upravom bandi, a ne civilizovane države.

Uostalom, sa Natoom imamo Kumanovski sporazum gde piše da je Kosmet srpski, ali da je pod protektoratom Zapada na neko određeno vreme (koje nije određeno).

Na sve ove i mnoge druge argumente moj komšija je složio tako tužnu facu, neprestano govoreći "Znači da izdamo Kosmet !?"
da je meni postalo jasno da ćemo zbog tog kosovskog mita doveka morati da vičemo "Kosovo je Srbija"
Битно је да деца у твом селу могу да гледу асвалт, и да игру и певу и кућа да им игра.

Na sve ove i mnoge druge argumente moj komšija je složio tako tužnu facu

Nije taj tvoj komšija mnogo inteligentan kad mu prodaješ argumente za nivo dece do 15 godina ;)

Prvi argument "narod je kriv što ide odatle" ne stoji. Jer narod ne bi išao odatle da je država, odnosno režim uspeo da integriše taj region da ljudi imaju uslove da normalno žive tamo. Nego se režim u Beogradu bavi isključivo svojim korupcionaškim projektima i poptuno je digao ruke od dešavanja tamo. Čak i ako se neki ljudi na Kosovu organizuju i krenu da odlučuju o sopstvenoj sudbini, dobiju par metaka u leđa čisto da im se objasni ko je glavni. Tako da je malo bezveze pričati tu priču "narod je kriv". Nikad narod nije kriv. Uvek je kriv lider.

A drugi argument "Vučić je junak 21. veka jer imamo Kumanovski sporazum gde piše da je Kosmet srpski samo je trenutno pod privremenim protektoratom" je bulšit isto kao i prvi argument. Realnost na terenu i nekakav papir nisu ista stvar. I posle tog "privremenog protektorata" Kosmet ostaje Albancima. Srbija nema suverenitet na toj teritoriji ni 0.1%.

Realnost koju ljudi trebaju da znaju, je da su Kosovo predali Milošević, Tadić i Vučić. Svaki koliko je mogao u svom trenutku.

Vučić je od Tadića nasledio kompletno funkcionalan sever. Sa svim našim institucijama i ljudima u policiji i potpisanim ZSO.

I onda je odlučio sve to da preda Albancima u zamenu za podršku za nekoliko ukradenih izbora. I to je cela tužna istina Srbije.

Pazi, imaš ljude koji su se odseljavali sa Kosova pre 99. i one posle, nije baš ista situacija. Posle 99. je baš pod prisilu..Ali, ne krivim noi jedne ni druge. šiptarski teror traje odavno, a iseli se i pola južne Srbije, pa ništa. Ali, s druge strane, este činjenica da ako neko odlazi sa neke teritorije, ajd sad, kako da se boriš za istu. Ne krivim ja Vučića za nešto posebno za te sprazume što je potpisivao. On samo završava priču koja je počela mnogo ranije. Čak i pe devedesetih. Slobodan je pokušao nešto, ne baš iz nekih preterano patriotskih razloga, više zbog toga što je on bio trenirani suverenista (ne zaboravimo njegove boravke u Nju Jorku i San Francisku tokom osamdesetih), maali posle rata je malo šta bilo koja vlast mogla da učini. Izgubili smo taj rat i trpimo posledice.
Kažeš da je Vučić heroj. Pa ako je heroj, što ne izađe pred javnost ii kaže, ljudi, takva i takva stvar, najviše što možemo da uradimo je to i to i ćao. Čemu onoliko arlaukanje "Ne damo Kosovo", čemu onoliko busanje u grudi, čemu farse sa Gazivodama, zašto izginuše ljudi u Banjskoj. Šta je, boji se da će popularnost da mu opadne? Pa ionako mu svi viču da je izdajnik, ovako bi dobio podršku makar 70% proevropski orijentisane opozicije, a da je bio iskren od starta i sasvim solidan deo nacionalno opredeljene opozicio je bi slego ramenima i reko, pa dobro, šta se ovde više može. Ajde, objasni mi, zašto on tako ne uradi, zašto stvara ovu tenzičnu atmosferu.

oni koji nisu prodali imovinu i pobegli odatle su bili lincovani na ulicama, prebijani, isterani, stoko jedna nevaspitana neprebijena...kako te nije sramota bre da pises ovakvo ogavne, visoko uvredljive tekstove protiv covecnosti?

nisu problem kosovski albanci vec NATO-uprava.Albanci misle da je NATO na kosovu radi njih, da ih stiti, ali mi, srbi, znamo o cemu se radi i zato NE DAMO KOSOVO.................NATO-u.
Sa albanci ce se dogovorimo, oni nisu problem.

... Nego se režim u Beogradu bavi isključivo svojim korupcionaškim projektima

Objasniću ti kao što sam sinu pre neki dan:

Država u socijalizmu i u kapitalizmu ima dva različita cilja:
- Socijalistička država radi za narod po svaku cenu (država je srasla sa narodom, odnosno izrasta iz njega)
- Kapitaliatička država radi u svoju korist (država je par hiljada zaposlenih + budžet)

U krajnjem i jedna i druga naravno rade za narod, ali su načini različiti.

Kapitalistička, koja pre svega gleda da napuni budžet,
neupućenima, petoj koloni i malicioznima deluje kao da "funkcioneri pune sebi džepove"

Ne, oni pune državni budžet, i grade puteve, bolnice, škole ...

- Socijalistička država radi za narod po svaku cenu (država je srasla sa narodom, odnosno izrasta iz njega)
- Kapitaliatička država radi u svoju korist (država je par hiljada zaposlenih + budžet)

Sve je to lepo, samo nisi naveo treći sistem koji je u Srbiji:

Korumpirana država ne radi ni za narod, ni za državu, već isključivo samo za manji broj ljudi.

Da ne idemo mnogo u off, nije ovo glavno u temi, ali koja je to država radila ikada radila za narod po svaku cenu? Stvarno ne mogu da pronađem primer. I da, verujem da će neki eurofanatici da počnu da pričaju o "skandinavskom socijalizmu". Nemojte samo to. Pa te države su ono, kapitalizam, al baš tvrd kapitalizam

...
Kažeš da je Vučić heroj.

Heroj je jer je pristao da radi neophodne stvari, a znao je da će ga ložači i budale proglasiti za veleizdajnika.

.
Pa ako je heroj, što ne izađe pred javnost ii kaže, ljudi, takva i takva stvar, najviše što možemo da uradimo je to i to i ćao.

Ne upravlja se državom tako, ne bi ga niko razumeo.
Oni koji vole Srbiju ga razumeju, ostalima ne vredi objašnjavati.

Kosovski mit je imao rok trajanja, on nije stvoren da nadživljuje državu i njenu ideju. On je bio trenutno nužan, a ne nadvremenski. Bez Kosovskog Mita odnosno istog uklonjenog sa slike, odaje se prava pomodarska slika Srba, naroda koji je sve proćerdao jer nije imao pametnija posla. Go i gadan narod, takvi smo pa da nas je**š

koja je to država radila ikada radila za narod po svaku cenu?

Titova, a posle i Slobina socijalistička država je radila za narod.
Stan kupiš na kredit, a posle inflacija otplati rate.

Tako je država ubila sebe (propala, bankrotirala), ali dala narodu prvi početni kapitalčić
da počne da se bavi nekim biznisom.

Kupiš stan za 100 maraka, prodaš za 50.000, 30 uložiš u biznis, sa 20 živiš dok šema ne profunkcioniše ...

Mnogi su pukli ?
Naravno, ali su najjači opstali - to su ovi što ih danas mrzimo 🤗

oni koji nisu prodali imovinu i pobegli odatle su bili lincovani na ulicama, prebijani, isterani, stoko jedna nevaspitana neprebijena...kako te nije sramota bre da pises ovakvo ogavne, visoko uvredljive tekstove protiv covecnosti?

Kako vas Kosovske Srbe nije sramota toliko da kukate, SFRJ ste nam srušili tim svojim maženjem !
Pogledajte malo Hrvatske Srbe, onako sramno proterani, na taljigama, umesto da vrište - dostojanstveno prihvataju svoju sudbinu.

Obiliću, sinji tiću, shvatiću ovaj tvoj prethodni post kao ironiju. Stvarno drugačije ne mogu. Imam dovoljno godina da se sećam Titovog vremena. Na stranu politički progoni (o kojima sam saznao mnogo kasnije), dobro se sećam memljivih socijalnih stanova u kojima su neki moji drugovi živeli, dobro se sećam ljudi koji su vukli šljunak iz Morave da bi izgradili neki kućerak. Dobro se sećam šverca iz Trsta, Soluna i Istanbula, ali i iz još jadnije Sofije, gde je niška sirotinja odlazila da kupi kačkavalj i još ponešto i da strepi dal će na granci da ih oderu bugarski il naši carinici.
A o Slobinom vremenu pfff, šta reći. Slobodan je bio bankar obučavan u Americi, ne samo za svoj posao, nego i za neke mnogo opasnije stvari. On ti je bio ova linija svetske vlasti koju zastupa Tramp. To sve seže mnogo dublje u istoriju i da preskočimo mnogo vekova, sve do vitezova templara. Ali da se ne rasplinjavamo. Imao je on instrukcije sa zapada, verujem i neku svoju ideju, ali to je bila čisto kapitalistička ideja.

...
Realnost koju ljudi trebaju da znaju, je da su Kosovo predali Milošević, Tadić i Vučić. Svaki koliko je mogao u svom trenutku.

Vučić je od Tadića nasledio kompletno funkcionalan sever. Sa svim našim institucijama i ljudima u policiji i potpisanim ZSO.

I onda je odlučio sve to da preda Albancima u zamenu za podršku za nekoliko ukradenih izbora. I to je cela tužna istina Srbije.

Ovoliko neupućena nije ni Mila, evo da je "pohvalim" !

Obiliću, sinji tiću, shvatiću ovaj tvoj prethodni post kao ironiju. Stvarno drugačije ne mogu. Imam dovoljno godina da se sećam Titovog vremena. Na stranu politički progoni (o kojima sam saznao mnogo kasnije), dobro se sećam memljivih socijalnih stanova u kojima su neki moji drugovi živeli, dobro se sećam ljudi koji su vukli šljunak iz Morave da bi izgradili neki kućerak. Dobro se sećam šverca iz Trsta, Soluna i Istanbula, ali i iz još jadnije Sofije, gde je niška sirotinja odlazila da kupi kačkavalj i još ponešto i da strepi dal će na granci da ih oderu bugarski il naši carinici.
A o Slobinom vremenu pfff, šta reći. Slobodan je bio bankar obučavan u Americi, ne samo za svoj posao, nego i za neke mnogo opasnije stvari. On ti je bio ova linija svetske vlasti koju zastupa Tramp. To sve seže mnogo dublje u istoriju i da preskočimo mnogo vekova, sve do vitezova templara. Ali da se ne rasplinjavamo. Imao je on instrukcije sa zapada, verujem i neku svoju ideju, ali to je bila čisto kapitalistička ideja.

Ala si ti načitan popularne literature ...
To nije loše, razigrava maštu.

Nezgodno je kad izgubiš uzemljenje i poveruješ u nadrealne stvari,
kao što je
- bogataši kod Epstina bili kanibali
- predsednik države sve čini da napuni svoj džep
- lekari nas posmatraju kao mušterije

Pazi, ima svega na ovom svetu, ali u jako malim mili promilima

Vidim kolega da i vi npratite modernu popularnu literaturu. Baš zato, molim vas, objasnite mi kakve veze ima Epstin sa Slobom (ja nisam za to čuo), ali, još važnije, da li je moguće da ne znate za Slobine bankarske obuke u SAD? Nemojte da se brukate. Ajde, prelistajte malo bolje gradivo pa da se vidimo na sledećem ispitnom roku. Ako vas je malo bocnulo i pominjanje vitezova templara, ajde proučite malo nastanak Švarjcarske konfederacije, od ona prva 3 kantona i zašto je Švajcarska oduvek bila u sukobu sa Habsburzima. Ajde, to su istorijski fakti, a ne fikcija.
Takođe, uputno je da proučite i šta je to suverenizam.i kako se on ogledao u politici koju je vodio Slobodan Milošević. Ajde, ako budete dobro savladali gradivo, možda bude i neka devetka. Desetka ne može, zna se za koga je to rezervisano i ko je imao samo sve desetke. Dobro, može, al da vodite u kafanu.

Kako vas Kosovske Srbe nije sramota toliko da kukate, SFRJ ste nam srušili tim svojim maženjem !
Pogledajte malo Hrvatske Srbe, onako sramno proterani, na taljigama, umesto da vrište - dostojanstveno prihvataju svoju sudbinu.
sta da gledam? Voze se po SNS busevima isto kao kosovari, dobili stanove isto kao kosovari, maltretira ih isti covek vucic, izdao ih isti covek vucic.

Stoko jedno nevaspitana neobrazovana, vas sns botove treba tretirati isto kao sto su i kosovske srbe 2004/2005

Back