konacno sam stigao da iscitam kompletnu temu. trebalo je vremena, ali naucio sam dosta toga.
Luna je vakcinisana. revakcinu bi trebala da primi pred novu godinu, tacnije 27 decembra. medjutim... pomalo sam zbunjen. veterinar mi je rekao da ce joj tada i cipovati, kao i da ce dobiti vakcinu protiv besnila, a na ovoj temi sam procitao da psa ne treba vakcinisati protiv besnila do godinu dana, zbog razvoja. ne bih da dovodim u pitanje strucnost veterinara, ali bio bih zahvalan kada bi mi rekli da li da je sada vakcinisem protiv besnila i ne.
takodje bih pohvalio rasu. neverovatni su, i vec sam i vise nego odusevljen. za kratko vreme koliko je ovde, vec je naucila mnogo toga. gotovo da vise ne grize ruke, zabavlja sa svojim igrackama, ume da donese lopticu, jasno razaznaje "ne" kao nesto sto ne treba da radi (ponekad ignorise, mada je cula

, i voli da se svadja )takodje smo savladali i da se nuzda vrsi napolje i znamo da trazimo, kada nam se izlazi i gotovo da mozemo da kazemo da vec znamo i komandu "sedi".
e, sad. malo se plasim zbog sledecih stvari. posto imam dvoriste i pas je naucio da trazi i izlazi kada hoce. u par navrata sam ga ostavio da se igra, jer je pronasao ganu sa kojom se zabavljao. medjutim, posle par minuta doneo je hrcka:shock: pojma nemam gde ga je pronasao. ok, znam je lovachki pas i da ima to u genima, ali sam malo zabrinut za njegovo zdravlje, jer jos nije primio revakcinu. posle citanja teme, zabrinut i zbog macaka koje imam. ne dolazi preterano u kontak sa njima, jer je suvise razigran za njihov ukus, ali strah ipak postoji da ne pokupi nesto. podelili smo kucu na dve zone. jedna je za Lunu i mene, a ostatak je za ostatak porodice, u koju, naravno, spadaju i macke. nadam se da ce sve biti u redu... i jedva cekam da se vakcinise i prodje 15 dana nakon toga, da bih bio potpuno siguran da joj se nece nista dogoditi.
skinuo sam pdf o dresuri labradora i sapremam se da ga iscitam. koje je pravo vreme da se pocne sa dresurom. cuo sam da ne treba dresirati psa do 6 meseci, ali mi se cini da je pas zaista inteligentan i da je vec vrlo mnogo stvari naucio kroz igru.
papire jos uvek nisam dobio, tako da ce rodoslov izostati i ovog puta... novh slika nema, a i ne zelim da vas preetrpavam njima, makar dok malo ne stasa, i ne bude nekih promena
da, zeleo sam da pohvalim temu kao i ljude koji ucestvuju na njoj.
svako dobro