Kviz Potera

Meliot

Elita
Poruka
20.648
Verujete li da čovek odnosno tragači iz kviza Potera mogu onoliko da znaju? Meni je jednostavno nemoguće da čovek može onoliko da zna. A lako je namestiti kviz tako što će redakcija dati pitanja tragačima. Verujete li da kviz Potera nije namešten?

Verujete li da čovek odnosno tragači iz kviza Potera mogu onoliko da znaju? Meni je jednostavno nemoguće da čovek može onoliko da zna. A lako je namestiti kviz tako što će redakcija dati pitanja tragačima. Verujete li da kviz Potera nije namešten?
Заправо,мене више изненађује како сами такмичари често знају више од трагача,тако да,ако је намештен,вероватно је намештен у супротном смеру.

Moguće je da znaju. Ne verujem da je namešteno ali mi se taj kviz ne sviđa. Pogotovo ne naša verzija.
Iako Memedović to odlično vodi!

Заправо,мене више изненађује како сами такмичари често знају више од трагача,тако да,ако је намештен,вероватно је намештен у супротном смеру.
Pa to može u suprotnom smeru u svakom kvizu, dovedu takmičara koji je blizak sa redakcijom, ali ovde tragači rade za taj kviz i nameštanje je vrlo lako. Samo daju pitanja svim tragačima pošto jedan takmičar bira jednog od njih i onda oni "jure" takmičare.

Pazi, ima ljudi koji su maltene profi učesnici u kvizovima, gde god mogu oni učestvuju i to godinama i decenijama
Oni imaju bukvalno beskorisno znanje tj ko može više podataka da zapamti i da ih se seti u momentu

Medjutim, varanje nije isključeno kako od organizatora (veseli kvizovi) tako i kriminalno od učesnika (milioner)
Tako je u Američkom Milioneru lik "pogodio sve odgovore" ali je umesto nagrade dobio policiju za vratom.
Onda je on tužio... pa ispušio...
naime i on i njegova setra su već nekoliko puta učestvovali u tom kvizu sa slabim rezultatima.
Neki put ni kvalifikacije ne bi prošli.
A onda dolazi lik i oduva sva pitanja.
Ono što je bilo čudno svima je njegovo "analiziranje" odgovora čak i tamo gde svaki debil može da pogodi
Vreto bi na glas i a i b i c i d iščitavao bi odgovore natenane kod svake ponude kreveljio bi se nešto
a onda - BINGO! TAČAN ODGOVOR!?

Kviz je kviz, cifra je lepa al treba navatati tolike sponzore i umesto zaraditi od prodaje TV prava "tek tako dati milionče" i to u zemlji gde će te ubiti za 1 dolar...
Naravno, organizatori su pažljivo posmatrali snimak završenog kviza iznova i iznova, tražili bilo kakav dokaz
Analizom je utvrdjeno da bi "sretni natjecatelj" uvek "pogodio" tačan odgovor posle majmunisanja kada bi se čulo kašljanje u publici.
Znate čije?
Od njegove setre koja bi proverila odgovor preko mobilnog...

Analizom je utvrdjeno da bi "sretni natjecatelj" uvek "pogodio" tačan odgovor posle majmunisanja kada bi se čulo kašljanje.
Znate čije?
Od njegove setre u publici...
To znam, to sam gledao, ali tu nije kriva redakcija već je takmičar sam varao uz pomoć supruge. Ovaj kviz Potera je ko stvoren za varanje, samo su uključeni ljudi koji rade na njemu, i tragači mogu da puste koga hoće i da "uhvate" koga žele isto.

To znam, to sam gledao, ali tu nije kriva redakcija već je takmičar sam varao uz pomoć supruge. Ovaj kviz Potera je ko stvoren za varanje, samo su uključeni ljudi koji rade na njemu, i tragači mogu da puste koga hoće i da "uhvate" koga žele isto.
ja napišem "rodjena sestra" a ti kažeš "supruga"?
I kako misliš da pobedimo kad daješ netačne odgovore???

ja napišem "rodjena sestra" a ti kažeš "supruga"?
I kako misliš da pobedimo kad daješ netačne odgovore???
"Na nedavno objavljenom snimku gledaoci su primetili da se čuje kašalj svaki put kada Čarls, dok nabraja ponuđene odgovore, izrekne Googol. Tačnije, njegova supruga Diana i prijatelj koji su bili u publici koristili su kašalj kao znak za tačne odgovore tokom cele emisije."

https://www.google.com/amp/s/www.te...toriji-kvizova-na-prevaru-pobedio-u-milioneru

Vjerujem da imaju toliko znanje. Sve su to izuzetno obrazovani i načitani ljudi. Mnoga od tih pitanja su već i bila na drugim kvizovima. I prosto nismo ni svjesni koliko ima ljudi sa izuzetno širokim znanjem.

Da.. neki i više.
Lako je optužiti ali bez dokaza, ništa od toga.

Ne gledam srpsku verziju, ali u hrvatskoj Potjeri znam da nema nikakve namještaljke, ljudi znaju koliko znaju. Lovci su kvizaški profesionalci, godinama i decenijama igraju slične kvizove, sad je vrlo aktivna pub kviz scena, postoji kvizaški savez, liga, međunarodna takmičenja... Mnogo ima do toga da je dosta pitanja tipičnih za kvizove, povremeno se ponavljaju, dalje, često i ne znaju odgovor ali mogu da daju dosta dobru pretpostavku (educated guess). I opet, često i takmičari odnesu pare, koje su Hr dosta ozbiljnije nego u Srbiji na Potjeri.

Pa i ovde je isto, ali mi je nelogično da tragači baš toliko znaju iz svih oblasti društvenih i prirodnih nauka.
Zašto? Prvo u današnje vrijeme dosta toga se može naći na internetu. Drugo vrati se malo unazad i vidjećeš da se pitanja iz nekih oblasti ponavljaju. Ne možeš ti iz filozofije ili psihogije izmisliti ne znam kakva nova pitanja. E naravno uvijk ima novosti u filmu, književnosti, sportu.To se prosto prati.

Zašto? Prvo u današnje vrijeme dosta toga se može naći na internetu. Drugo vrati se malo unazad i vidjećeš da se pitanja iz nekih oblasti ponavljaju. Ne možeš ti iz filozofije ili psihogije izmisliti ne znam kakva nova pitanja. E naravno uvijk ima novosti u filmu, književnosti, sportu.To se prosto prati.
Mnogo je sve ono znati po meni. Znaš li koliko ima toga napisanog na ovom svetu i tragači retko kada pogreše.

Pa ni mnogo često. Pazi to nisu logički testovi gde nije potrebno predznanje ovo da bi rešio treba mnogo, mnogo znanja. Meni je taj kviz jako sumljiv i mislim da tragači unapred znaju pitanja i puštaju da pobede koga hoće.
Pitanja na ploči vrlo često i jesu. Da ništa imaju ponuđeni odgovori pa se može i na sreću.Pitanja u završnoj su nešto što se ponavlja. I nekome ko kao ti lovci/tragači stalno učestvuje na kvizovima i nisu teška. I u Srbiji već imaš dosta ljudi koji učestvuju na svim mogućim kvizovima.

Pitanja na ploči vrlo često i jesu. Da ništa imaju ponuđeni odgovori pa se može i na sreću.Pitanja u završnoj su nešto što se ponavlja. I nekome ko kao ti lovci/tragači stalno učestvuje na kvizovima i nisu teška. I u Srbiji već imaš dosta ljudi koji učestvuju na svim mogućim kvizovima.
Redakciji bolje da tragači znaju jer bi onda manje novca davali takmičarima za pobede. Meni je sumljivo, ista svi rade u istoj firmi što ne bi bilo dirigovano.

Back