Kvar na kompu-Upali iz 20-e

Komplexas

Zainteresovan član
Poruka
136
Ovako imam problem na kompu pa se nadam da neko moze da mi pomogne kako da ga resim.

U pitanju je klasicna masina,nista spec. 2.4 ghz procesor,1gb memorija, odvojena graficka od 512 mb,mislim da je i zvucna odvojena mada nisam siguran.

Desava mi se sledece.. Evo kompjuter celi dan radi bez problema i sad pred spavanje ja ga ugasim..

Posle ujutru kad treba da ga upalim.. Stisnem dugme i on kao krene da se pali,ali ne svirne ono nego se pre toga ugasi. I ja tako moram ponovo i ponovo i ponovo i ponovo da ga palim-i on se tako gasi pre nego sto to ''odsvira''

Kada posle jedno 10-20 puta odsvira onda se pojavi i slika na monitoru i onda ceo dan radi bez problema.

Doduse nekad se desi da i kada upali nema nista,samo crno i onda ja iskljucim pozadi na napajanju onaj prekidac on/off tu ga iskljucim pa opet ukljucim i onda upalim komp i tad proradi.

E sad da li je to napajanje ili nesto drugo? Predpostavljam da ovde ima ljudi sa mnogo vise iskustva.

da li si taj komp u toku radnog veka overklokovao?

Nisam siguran sta je to overklokovao,ali nikakvih problema nisam imao sa njim. Uvek je radio kao sat. Istina desilo mi se pre toga dva puta ranije da tako upali ali bude samo crno i ja rekoh gotovo nesto zveknulo i posle toga proradi sam od tebe.. I radi tipa 3 meseca sve bez problema i onda opet tako isto uradi.. I onda bude miran jedno 10 dana i sad svaki dan zeza.

Moguće se negdje pojavio hladan lem, ili prekid...sve u svemu, ako znaš, pokušaj otkačiti sve kablove sa ploče, RAM, grafičku karticu i procesor, i sve to vrati nazad. Ako ne znaš, taj ćešproblem svejedno morati riješavati na servisu, mi ti tu ne možemo pomoći.l

Kakve veze taster ima sa tim? On upali pa se ugasi posle tipa 2 sec.. Zaboravio da napomenem da imam 2 hard disca od po 40 gb,i to su matori iz proslog kompa.. Njih sam samo prepakovao ovde,kaki su ruzni beli a kuciste sivo.. No dobro :D

e prijatelju , nemaš ti pojma kako taster za paljenje zna da zaebava inače on ti je ujedno i taster za isključivanje kao i za reset kompa .

moguce da se prekidac zyebo pa da pravi zbrku..
al moguce i da je napajanje, kad kliknes strart on treba da upali sve i ta dva matora hdd-a koji mogu da povuku pri paljenju..otkaci sve nepotrebno tipa jean hdd , cd rom i probaj da upalis..

Ovo da kada ti se upali i samo crn ekran, tu ti je cesto krivac RAM, najcesce zaprljani PIN-ovi od RAM-a. Probaj da ih izvadis i produvas malo one slot-ove i pin-ove. Moze biti nekompatibilnost vise RAM modula ako ih imas vise, ili jednostavno crkavajuci RAM modul...

Drugi krivac moze biti napajanje, cesto starija ili slabija napajanja mogu ovo izazvati...ali ti nemas neku zahtevnu konfiguraciju koliko ja vidim, osim ako ti napajanje nije 200W...XD

A ovo kada se upali pa potom odmah ugasi, imao sam takav problem, i serviser mi je rekao da mi je otisla maticna ili graficka...nemam pojma, jer sam i onako to iskoristio kao izgovor da kupim celu novu konfu...:-D

Doduse nekad se desi da i kada upali nema nista,samo crno i onda ja iskljucim pozadi na napajanju onaj prekidac on/off tu ga iskljucim pa opet ukljucim i onda upalim komp i tad proradi.

Proveri kako ti je receno komponente,za pocetak izvuci pazljivo jednu po jednu pa ih vrati na mesto (vrlo je moguce da je je RAM ili napajanje). Proveri i samu uticnicu mozda ti nije dobro uzemljenje pa ti sve ide na masu, hoce i to da za*ebava.

Back