Kvantna medicina

Пренеси нам утиске кад испробаш.
Evo da napišem utiske. Odmah da naglasim da u ovo istraživanje u vezi svega ovoga nisam ušao ni kao vernik ni kao skeptik.

- Pri prvim tretmanima sam u grudima osetio blagu toplinu.
- Kada dođem sa posla više nisam tako energetski smožden i isisan.
- Lice mi više ne izgleda zombijski ispijeno.
- Stvarno osećam da imam više energije pa samim tim i više volje za neke aktivnosti koje sam zapostavljao.
- Osećam manju potrebu za obrocima i sada jedem dva puta, a ponekad i jednom dnevno i to mi ne stvara nikakav problem, već naprotiv.
- Pre otprilike godinu i po sam zbog povrede na palcu desne noge dobio urasli nokat koji me povremeno muči. Sada vidim da se obnavlja, tojest da počinje da raste zdrav nokat.
- Za sada još nisam siguran ali kao da mi se smanjuje dioptrija.
- Nisam primetio nikakve neželjene efekte.
- Bolje i mirnije spavam.
- Što se tiče merenja, instrument odmah posle tretmana pokaže povećanje energije za oko 15 do 20% što i nije nešto mnogo i onda vrlo brzo padne na normalnu vrednost.

Sada nameravam da desetak dana prestanem sa tretmanom da bih video da li ću se ponovo vratiti u pređašnja stanja energetske iscrpljenosti.

ma pre ce biti stetno nego da leci
kolika je verovatnoca da je nesto korisno, bas niska
a stetu je lako napraviti :whistling:
mislim da metod funkcionishe, ne bi to tek tako moglo da zauzme tolike razmere ako je obicna prevara,
ali ljudi ocekuju uvek vise nego li bilo koja metoda lecenja to moze, pa na kraju neki i su razocarani ponekad
pa krenu price po internetu kako to nema veze itd itd,
to je nova metoda, jos uvjek neistrazena, prostor za pobolsanje veliki, sve u svemu meni jako nadezno izgleda

Čovek iz hrane dobija energiju za održavanje telesne topline i materiju za stvaranje novih ćelija, pa samim tim i zamenu oštećenog i dotrajalog tkiva. Ali životnu energiju, energiju koja pokreće život u njemu dobija spolja i to najviše od naše zvezde Sunca, a u mnogo manjoj količini ta energija dolazi iz dubine svemira. Zato svaki posao je mnogo teže raditi noću, zato se noću pogoršava stanje bolesnika i najviše bolesnika umire noću, zato noću i spavamo da bezbolno pređemo taj period manjka životne energije koja nam dolazi. Ta energija nas takođe i leči. I naravno stvaranje novih ćelija se dešava po diktatu i pod uticajem te životne energije.

Zato trebamo da proučavamo tu energiju i probamo da napravimo naše malo vlastito Sunce, koje će nas "obasjavati", vitalizovati, lečiti i uopšte davati nam životnu energiju kad god mi to hoćemo.

Strani plačeniće, ja sam napravio svoje lično "Sunce" i ni u snovima nisam pretpostavljao da će ovako da deluje. Osećam se, prema životnoj energiji, kao kada sam imao 30-35 godina, a sada imam 54 godine. A ti se smej koliko hoćeš.
Не знам зашто се неки људи смеју, а и подсмевају свему и свачему, некима је то и стил. Конкретно, не знам шта је колеги смешно. Уосталом, треба нешто пробати, па онда судити. Ево ја бих пробао то што си направио.

Гледао својим очима... Улазим у апотеку, чекам ред (само један испред мене већ плаћа) и угледам дјевојчурак у бијелом мантилу. Изгледа као 7-8 разред, али претпостављам да је бар ученица неке медицинске школе, ајде нек је и завршена медицинска сестра која изгледа крајње дјетињасто, али љекар није нема теорије (због година). Мене само гледа, али жени која уђе иза мене понуди неки преглед минерала и витамина... Хоће жена, сједе, ова има нешто као таблет са двије ваљкасте „електроде”, једну жена узе у руку, а другом као неком сондом јој дјевојчурак нешто испипа по коријену палца друге руке, и поче: Мањак витамина Ц, Е, Б... и озбиљан мањак селена и магнезија. Дођем на ред да купим шта сам хтио па само чујем иза себе да жена пишта шта то значи, ова нешто о витаминима, Е је антиоксиданс... блаблабла, али то није толико битно, мали је мањак, али озбиљан је мањак селена и магнезија... Па шта би требало? Па требало би да узимате. Па гдје то има? Па ево има и у комбинацији и посебно... Завршим и окренем се... На сточићу код дјевојчурка само двије врсте суплемената: магнезиј+селен и друга ваљда само магнезиј. Мислим се: О срећне ли жене, па таман имају то једино што јој измјерише да јој драстично недостаје... :dash:
Гледам ту жену, средњих година, пажљиво слуша ДИЈЕТЕ које јој нешто „објашњава”... и мислим се како би се сваки неписмени сељак само насмијао уз: Ене га, таман ми фали то што имаш да продаш, а? Море дете иди бегај... Нажалост, ова жена је ваљда школована па је погодна за шишање...

Баш ме занимало чиме то тако на брзака „измјере” 20-ак параметара само некаквом сондом... мало прочашкам по нету... и наиђем на:
https://www.prodavnicazdravehrane.r...danja/merenje-vitamina-i-minerala-u-organizmu

То је ваљда нешто слично, текст да се пресамитиш од смијеха:
„U petak, 10. februara od 13-17 sati, i u ponedeljak 27. februara od 10-14 sati u prodavnici zdrave hrane Hema Kheya Neye u Beogradu zainteresovani mogu da besplatno provere status minerala i vitamina u organizmu aparatom AMQUAT L29+.”​
На сајту стоји 2017. година, значи није то од скоро, него ја не потрефих досад... Ајмо даље:
„Pomoću elektronskog aparata koji radi na principu biorezonantnog biofidbeka (знам шта је резонанција и знам шта је фидбек, шта је биорезонанција и биофидбек појма немам), možete dobiti procenu (Процјену? Какву? Колико поуздану?) statusa vitamina i minerala u vašem organizmu (статуса?!). Merenje se vrši elektromagnetskim talasima (чекај, полако... је ли ПРОЦЈЕНА или је МЈЕРЕЊЕ?), takozvanim (такозваним?!) kvantnim aparatom, čiji signal dopire do nivoa ćelija u vašem organizmu i prikazuje merenja (Приказује мјерења? Не резултате мјерења? Дивота!). Aparat za automatsku magnetno kvantnu analizu tela - AMQAT, uređaj najnovije generacije za kratko vreme, neinvazivnom metodom pregleda, potpuno prijatnom za osobu koja se testira (Потпуно пријатном? Је л’ свршавају током прегледа?), daje iscrpnu informaciju o stanju organizma i preporuke vezane za korekciju ishrane. Koristeći kvаntnu medicinu kаo teorijsku osnovu, aparat primenjuje nаprednu elektronsku opremu zа prikupljаnje slаbog mаgnetnog polja ljudskih ćelijа zа nаučne аnаlize, čijom аnаlizom se mogu dobiti određene informacije o stanju zdravlja testirаnog lica i pružiti dalje stаndаrdne preventivne preporuke.”​

Тако сазнам да се ради о квантној медицини. О њој не знам ништа, али о квантној физици богами подоста и ако је то „ту негдје”, нека хвала. Колико знам, та квантна медицина се води као ненаучна, алтернативна и сл. Одакле онда овакви трговачки „прегледи” по апотекама, продавницама здраве хране и сл? Је ли такав „преглед” или било какав сличан уопће дозвољен изван медицинских установа?
Да ли је неко осим љекара овлаштен да препоручује узимање било чега што додуше није лијек, али је некакав суплемент? Знају ли ти који „прегледавају” шта се од оног што нуди може узимати у било каквој количини (па организам излучи вишак) или нешто од онога што нуде може направити и штету кад се тако ували неком коме апарат покаже да му недостаје таман то што се продаје?

Ако има неко од љекара, фармацеута, правника, радо бих чуо одговоре на ова питања, а посебно би ме обрадовало ако се неко из електроструке бавио или занимао овим да мало детаљније сазнам како раде ти „квантнобиорезонантни апарати” и да ли се уопће ради о било каквим засебним апаратима или се све своди на софтвер?

Poslednja izmena:
Заборавих посљедњи уломак са сајта:
„Organizator pregleda je kompanija Terranova, proizvođač linije prirodnih dodataka ishrani pod nazivom Magnifood.”​

Дакле, очигледно је да „преглед” само треба послужити као повод да се производи увале наивнима. Добро, док је оваца биће и шишања, али да ли је дозвољено овакво замлаћивање народа јер бијели мантили и „опрема” наивнима дају привид љекара, медицине, лијечења... и то је (чак и да се нико не представља лажно као доктор) свакако довођење у заблуду, смишљено и сасвим свјесно, наравно. Је ли то кажњиво?

Ja odem kod lekara I umesto recepta dobijem papiric sa stvarima koje treba da kupim.
Jel moguce da nemaju za sve tegobe lekove na recept? :think:
Појма немам шта је све на листи за рецепте и да ли то „покрива” сва обољења, тегобе и сл, али сам виђао по Домовима здравља како улазе „трговачки путници” нудећи којешта љекарима (и то док је пацијант у ординацији), а не треба сметнути с ума да све те конгресе, симпозије и сл. организирају управо фармацеутске фирме, а бесплатног ручка нема...

Дакле, очигледно је да „преглед” само треба послужити као повод да се производи увале наивнима.
Па добро ипак није велика превара ко оцу мојег колеге што су увалили столицу за 2500 евра која је у малопродаји у УСА 100 долара ЧП
А све зато што је отишао на бесплатно мерење притиска ЧП

Па добро ипак није велика превара ко оцу мојег колеге што су увалили столицу за 2500 евра која је у малопродаји у УСА 100 долара ЧП
А све зато што је отишао на бесплатно мерење притиска ЧП
Столицу за притисак? Јбт Лаза вапи за многима...
Шта ти је ЧП?

Столицу за притисак? Јбт Лаза вапи за многима...
Шта ти је ЧП?
Pa kao otisli na lekarski pregled, a to se pretvorilo u prodaju proizvoda. Bilo je ovde popularno jedno vreme, da te pozovu na besplatni
lekarski pregled, ima raznih varijanti te prevare, pocelo je sa besplatnim ruckovima… CP je smajli, a posto imam americku
tastaturu kad prebacim na cirilicu ispadne ЧП

А, пребацисте ми тему... добро је, ту и спада, не видјех да већ има тема о квантној медицини... Сад да видим има ли на теми нешто занимљиво...

Juče sam prema svojim nacrtima napravio verziju multitalasnog oscilatora i to džepnih dimenzija. Proveru rada sam izvršio osciloskopom i običnim radio-prijemnikom i ustanovio da stvara talase od 55 kHz pa preko 20 MHz i amplitude preko 5000 volti. Znači dva glavna i osnovna uslova su ispunjena. Oscilator, pošto je malih dimenzija, ću staviti na grudi i tako se tretirati. Počinjem od sutra. Prva tri dana ću se tretirati tri puta po 10 sekundi da bih video da li će možda biti nekih neželjenih efekata. A ako ne bude, postepeno ću povećavati vreme tretmana. Radujem se ovom naučnom istraživanju i eksperimentima.
Pa motiv su mi saznanja naučnika Lakhovskog. Prvi zadatak koji sam sebi postavio da napravim multitalasni oscilator koji neće biti ovoliko glomazan kao što je njegov, ali koji će naravno imati iste karakteristike što se tiče raznovrsnosti, oblika i kvaliteta zračenja talasa.
Шта си направио? Осцилатор с Теслиним трансформатором? И, је л варничи? :mrgreen:

Је ли такав „преглед” или било какав сличан уопће дозвољен изван медицинских установа?
Да.

Да ли је неко осим љекара овлаштен да препоручује узимање било чега што додуше није лијек, али је некакав суплемент?
Овлашћен не, али забрањено није.

Знају ли ти који „прегледавају” шта се од оног што нуди може узимати у било каквој количини (па организам излучи вишак) или нешто од онога што нуде може направити и штету кад се тако ували неком коме апарат покаже да му недостаје таман то што се продаје?
Стручни учени људи који се баве овим видом преваре сигурно знају, ови остали вероватно да, али знају и да већина плебса то не зна.

Ако има неко од љекара, фармацеута, правника, радо бих чуо одговоре на ова питања, а посебно би ме обрадовало ако се неко из електроструке бавио или занимао овим да мало детаљније сазнам како раде ти „квантнобиорезонантни апарати” и да ли се уопће ради о било каквим засебним апаратима или се све своди на софтвер?
Све је софтвер. Реч је о обичној превари заснованој на производу који је 30-их година направио амерички изумитељ Ројал Рајф, који је пак свој ,,изум" засновао на раду познатог америчког лекара Алберта Адамса, који је тврдио да може сваку болест да излечи. Рајф је осим тога изумео и микроскоп за који је тврдио да може да детектује електромагнетне импулсе бактерија и вируса на основу боје њихових аура. :roll:
Ћелије емитују електромагнетни сигнал, али се тај сигнал никако не може очитавати ако се претходно потпуно не изолује од свих осталих електромагнетних поља, првенствено електромагнетног поља Земље, које је ко зна колико милиона пута јаче од електромагнетног поља ћелије и узрокује сметње у очитавању слабијих електромагнетних поља, осим ако нису потпуно изолована.

Сваких неколико година се избаци на тржиште нешто слично, мало измењено са новим именом и маркетује као чудотворна машина, а продају их и путем пирамидалних шема од 90-их година на овамо. Машина нема ни у сну никакве везе са квантном физиком/механиком, то је само искоришћено у маркетиншке сврхе јер израз ,,квантно" асоцира на високу технологију, а опет је непознат просечној особи. Чак нигде ни не постоји никакво научно објашњење принципа на којима ради производ, а ако би стварно радио то што се тврди да ради, вест о таквом изуму би одјекивала деценијама широм света и о томе би писали сви стручни часописи и постојала би обимна научна литература о томе, а ничег од тога нема. Да не говоримо тек о томе да би цена била изражена у десетинама хиљада евра. Ради тако што кад особа унесе своје основне податке као што су старост, тежина, висина, пол, итд, апарат тражи најчешће жалбе за ту демографију у својој бази података и говори да је то оно од чега особа пати. Ако отвориш кућиште, видећеш да се унутра налази једноставан чип повезан са панелом ЛЕД диода и ништа више. А, најлакше ћеш се уверити да је превара тако што га повежеш рецимо на влажну марамицу и пустиш да ,,очита дијагнозу" и откријеш да је могуће да неживи предмет има биолошке одлике живих бића као што је pH вредност и да пати од дијабетеса. Вероватан укупан трошак за израду једног апарата би био око 5 евра.

Ево два снимка овог чудесног производа:

https://www.youtube.com/watch?v=7ZneV8aKP2U

Добро, док је оваца биће и шишања, али да ли је дозвољено овакво замлаћивање народа јер бијели мантили и „опрема” наивнима дају привид љекара, медицине, лијечења... и то је (чак и да се нико не представља лажно као доктор) свакако довођење у заблуду, смишљено и сасвим свјесно, наравно. Је ли то кажњиво?
Нажалост, није кажњиво. Зато се и све чешће налазе понуде за овакве прегледе и ,,лечења" у легитимним клиникама.

Још једна објава која ће те интересовати, ако је већ ниси прочитао:
https://forum.krstarica.com/threads/kvantna-medicina.966019/post-46313790

Neki termini iz IT su prešli na druge grane pa i na medicinu. Ovo je kvantna medicina ima i nano medicina , pitam se šta je sledeće. Neki marketinški guru je verovatno rekao daj da koristimo malo modernije termine da navučemo još pacijenata. Mislim samo da zbunjuju narod

Back