Kvalifikacioni ispiti za upis u srednje škole

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Možda da ne bi niko gledao svojim učenicima ili razmenjivao usluge sa profesorima iz drugih škola...
Bolje poznaju gradivo profesori osnovnih škola, a stručna sprema im je ista.
Uostalom, ili je tačno ili nije, pa i nije važno ko pregleda ;)
Ne mora da im bude struchna sprema ista predmetnim predavachima u onovnoj shkoli, zapravo. Zavisi za koje predmete, naravno. U srednjim shkolama to moraju biti profesori.
Medjutim, profesori u osnovnim shkolama se u dosta manjoj meri bave svojim predmetima od onih u gimnazijama, a ekspertiza profesora u gimnazijama ide njima u prilog - zaista znaju i gramatiku i književnost bolje, premda je vishe obradjuju i to podrobnije i struchnije (iz iskustva chak znam, ali takodje - chast izuzecima).
;)

Kao shto kazhesh, nebitno je ko pregleda, ako je tachno - tachno je.

Isti je slucaj i kod nas..znaci lazi i prevare..
ja sam iz srpskog racunala da cu imati minimum 17 jer sam imala neke nedoumice,a imam 19,5 odlicno a matematiku sve sam dobro uradila kako sam i vezbala i samo sam 9. zadatak pri kraju zaznula,al vise od pola mi je tacno i racunam da cu imati 19,5 i cap 17,5 a svi rezultati mi tacni i radila sam sve kako sam i vezbala..dzaba lagali..zalim se definitivno..a kod nas oni koji ne znaju ni koliko je 2+2 i koji ne znaju skoro ni da citaju,jedva imaju dvojke uradili bolje od odlicnih ucenika...uzas...

Postoje zvanichni stavovi ministarstva. Ukoliko je stav takav da se ne priznaje, onda se i ne priznaje.
Ali prijemni prolazi kroz vishe ruku, ne kroz samo jedne.. Dakle.. ;)

pricas za Srbiju? :roll: ah pa ne znam da li ostale drzave imaju prijemni ali ovi nasi u Srbiji se sigurno ne pridrzavaju pravila....cim sam ja onoj nastavnici ispred nosa rekao kako hocu da prepisem formulu iz mate a ona kaze OK.....a da je bio neko drugaciji?! isto kod pregledanja.... :roll: :whistling:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back