Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Nebojsa.bg

Poznat
Poruka
9.422
Juče je obavljen žreb evo i svih grupa Srbija je dobila teško grupu za naše standarde po meni sledi nam teška borba sa Ircima za baraž, a šta očekujete od ostalih grupa u evropskim kvalifikacijama za Mondijal u Kataru 2022 godine...

1607434095082.png

1607434131762.png

Misija Katar 2022: Jović prvi o žrebu, patriotska i snažna poruka

Luka Jović veruje da naša reprezentacija može da obezbedi plasman na Mundijal u Kataru.

Žrebom u Cirihu odlučeno je da će rivali Srbije biti - Portugal, Republika Irska, Luksemburg i Azerbejdžan, a Jović se ubrzo oglasio putem Instagrama.

"Pred nama će biti mnogo izazova, i sigurno neće biti jednostavno da se izborimo za odlazak na Mundijal. Ali verujem u drugove, verujem u sebe. Mi smo Srbija i imamo kvalitet da budemo najbolji. Pokazaćemo kako se igra za narod i zemlju", poručio je Jović.

Nadamo se da će ovakav pristup imati naši reprezentativci na svakoj utakmici i da će ponavljati samo onakve partija kao u Oslu protiv Norvežana.

Kvalifikacije startuju marta 2021, potencijalno doigravanje je marta 2022, a SP u Kataru od 21. novembra do 18. decembra.

Hrvatska je favorit, Slovaci nisu top nivo, a Ruse napunio Tumba. Ako Turci ne budu ispred Holandije idu sigurno u baraz, iz J deluje da ce se Island, Rumunija i Makedonija da se bore za drugo mesto, dajem Islandu prednost.

Neuporediva je pobeda u nebitnoj ligi nacije i kvalifikacije za SP, Rusi igraju daleko ozbiljni fudbal od SP kod njih 2018 a i liga im je sve jača, Slovenija je realno slaba....

Srbija i Azeri borba za poziciju br2. 65% sam siguran da ce i ove kvalifikacije biti teska bruka i da cemo biti uz Lux zemljicu tu negde. 35% zavrsavamo jedva kao drugi i odlazimo na Munijal a tamo, zna se, nema se srece i sudije kradu pa ne mozemo grupu nikada proci. No lepa prilika da se malo izmesaju igraci da se zaradi koja kinta. Samo pozitiva! Uvek je neko drugi kriv i bog da te vidi! Najbolje je kada znas da imas kvalitet i kada to informeri potvrde u naslovima. Sta ce ti ista vise.

Opet loš raspored.Jako loš rekao bih. Počinješ kući sa Ircima i Portugalcima pa gostuješ u Bakuu u roku od nedelju dana. Prvu moraš da pobediš dakle nikakvo taktiziranje, drugu da barem ne izgubiš protiv u tom trenutku kao puška zapete Portugalije i onda tako iscrpljen bukvalno iz svlačionice letiš u 3 pm-ine na Kavkaz pa sa mini jetlagom (GMT+4) moraš da pobediš.

30-og marta ovo već sasvim moguće može biti gotovo za nas

Opet loš raspored.Jako loš rekao bih. Počinješ kući sa Ircima i Portugalcima pa gostuješ u Bakuu u roku od nedelju dana. Prvu moraš da pobediš dakle nikakvo taktiziranje, drugu da barem ne izgubiš protiv u tom trenutku kao puška zapete Portugalije i onda tako iscrpljen bukvalno iz svlačionice letiš u 3 pm-ine na Kavkaz pa sa mini jetlagom (GMT+4) moraš da pobediš.

30-og marta ovo već sasvim moguće može biti gotovo za nas

Slazem se
Ovo ce biti odmah na pocetku ili-ili

Stigla reakcija iz Španije, hoće li igrati protiv tzv. Kosova?

Posle žreba kvalifikacionih grupa za plasman na Svetsko prvenstvo, sve veću pažnju privlači Grupa B, u koju su zajedno smešteni Španija i tzv. Kosovo.

S obzirom da Španija nije priznala Kosovo, nemački ''sport1.de'' je počeo da spekuliše da bi Španci mogli da odbiju utakmice sa pomenutom selekcijom.

Čekala se reakcija i iz Španije i tokom dana tim povodom se oglasila ministarka spoljnih poslova Španije Aranča Gonzales Laja.

"Moram da kažem da je to problem koji se rešava u okviru FIFA pravilnika. Gledaju se njihova pravila, a ne međunarodno pravo o priznavanju država.

"To što mi ne priznajemo Kosovo ne znači da ono ne učestvuje u sportskim takmičenjima u kojima učestvuju i drugi. Mi smo s njima igrali već 2018. na Mediteranskim igrama i na Svetskom prvenstvu za mlade rukometaše. Razgovaraćemo sa FIFA da vidimo kakve će uslove tražiti za taj meč i kako će utakmice protiv njih izgledati",
istakla je ministarka, a prenosi B92.

Zelje su jedno, mogucnosti drugo ... ipak je ovo SP a ne mogucnost da preko prijateljskih utakmica se dodje do EP ;)

Nemci, Rumuni, Island ....
Kakve želje, realno je da se borimo za drugo mesto i baraž za SP. Osim Nemačke sve ostale rep. su u rangu sa Makedonijom.
Makedonija ima jednog Pandeva u Djenovi, jednog Elmasa u Napoliju, jednog Bardija u Levanteu, Alioskog u Lidsu, Ristovskog u Sportingu, Velkovskog u Rijeci, Nestoroskog u Udinezeu...

Poslednja izmena:

Prvi Srbin na čelu FS BiH! Vico - zavešću RED u Sarajevu!

Selekcija BiH pokušaće da se kroz kvalifikacije domogne Mundijala 2022, a Zeljković priželjkuje da se tamo nađu zajedno s "orlovima".
- Naš tim može da ode na Svetsko prvenstvo pod novim selektorom Ivajlom Petevim iz Bugarske. Francuska je favorit u grupi, borićemo se sa Ukrajinom za drugo mesto, a bolji smo od Finske i Kazahstana. Nadam se da će i Srbija na Mundijal sa Draganom Stojkovićem, pa da se vidimo u Kataru. Želim Piksiju mnogo sreće, ima znanja i igrače s kojima može da ode na SP - kaže Vico.

https://www.republika.rs/sport/fudb...prvi-srbin-celu-bih-vico-zavescu-red-sarajevu

Po meni mislim da nasa grupa nije ni lagana a ni preteska, bice najvaznije protiv Luksemburga i Azerbejdzana (ah kad se samo setim taj Gurban Gurbanov i nasa cuvena selektorska komisija) uzeti po mogucstvu neki maksimalan broj bodova (minimum 10) , realno bi bilo da je Portugal favorit u grupi a da se mi i Irci (od kojih smo ipak ja mislim bolji pre svega tehnicki) borimo za to drugo mesto, mada mislim da ni Portugalci sad nisu ekipa protiv koje je nemoguce igrati, generalno retko smo od njih gubili (ali mislim jos redje i pobedjivali , ono uglavnom je bilo lopta i posed na njihovoj strani, ono sutevi u okvir gola tipa 20:5 za njih a rezultat bude 1:1) , ono mozda imaju malo jaci tim od nas ali nemaju sad toliko bolje igrace da je nemoguce sa njima igrati, takodje tradicionalno kad pogledas cak smo mi bili i uspesniji na SP od njih , mismodosad igrali na 12 Mondijala a oni na 7 (iako od 2002.ni jedno Svetsko prvenstvo nisu propustili) a na tih 7 Mondijala imaju jedno trece i jedno cetvrto mesto (1966. u Engleskoj predvodjeni legendarnim Euzebijom bili su treci a 2006. u Nemackoj bili su cetvrti i to su im jedini rezultati na Svetskim prvenstvima vredni pomena) , tradicionalno oni mnogo bolje igraju i mnogo bolje prolaze na Evropskim prvenstvima nego na Svetskim , eto tu su aktuelni sampioni, a od 1996. pa na ovamo igrali su na svim Evropskim prvenstvima i imaju tu titulu iz 2016. u Francuskoj , kao jedno drugo mesto nakon onog za njih sokantnog poraza od Grcke u finalu kada su bili domacini 2004 a takodje imaju i dva polufinala ( 2000 i 2012) kao i dva cetvrtfinala (1996 i 2008) kao i jos jedno polufinale 1984 sto im je bio jedini Euro na kome su ucestvovali pre 1996 , sto znaci da na Evropskim prvenstvima od 1996. pa na ovamo igrali su na svakom Euro i svaki put su prosli makar grupnu fazu a na Svetskim prvenstvima nisu ni blizu tako uspesni od 2002. pa na ovamo imaju tojedno polufinale i cetvrto mesto iz 2006 , dva puta su ispali u 1/8 finala (2010 i 2018) i dva puta su ispali vec u grupnoj fazi (2002 i 2014).

Dok sa druge strane kod nas je obrnuto, nakon raspada bivse Jugoslavije i odkad nastupamo pod imenom SR Jugoslavija/SCG/Srbija jedino Evropsko prvenstvo na kom smo igrali je bilo ono 2000. u Holandiji i Belgiji ali zato igrali smo na 5 Svetskih prvenstava (od 7) , jedina dva Mondijala koja smo propustili dosad su ono 2002 u Japanu i Juznoj Koreji i 2014 u Brazilu (nikad prezaljeno), eto propustamo sad i ovo Evropsko prvenstvo ove godine ali se nadam da cemo nastaviti taj niz , da propustamo Evropska prvenstva ali da idemo na Svetska. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back