Da rano je jos reci za Venecuelance ali zasad su hit tih kvalifikacija i na dobrom putu.
Nego kad smo kod juznoamerickih kvalifikacija ja ne mogu da iskreno of srca ne pohvalim Urugvaj, reprezentaciju ciji sam zaista veliki i iskreni fan, igraju zaista sjajno ove kvalifikacije, eto vezali su sad 3 pobede uz gol razliku 7:0, dobili prvo kod kuce Brazil 2:0, pa onda odma Argentinu u gostima isto 2:0 pa onda Boliviju kod kuce 3:0, mislim da Marselo Bjelsa radi odlican posao na klupi Urugvaja i da je odlican naslednik za tatu Oskara Tabareza koji je prava legenda i "cale" urugvajskog fudbala.
Mislim ajde sad pustimo selektora, nego sto imaju brutalne igrace, ajde tu su jos Luis Suarez i Edison Kavani koji sad igraju u Juznoj Americi (Suarez je u Gremiju a Kavani u Boki Juniors) i koji donose to veteransko prisustvo i sigurnost mladjim igracima nego sto imaju veliki talas vrhunskih i zaista neverovatno talentovanih igraca, recimo mislim da dobijaju novu veliku zvezdu u Darvinu Nunjezu iz Liverpula koja zaista igra sjajno i nagovestava vrhunsku karijeru, pa onda tu je Velverde iz Real Madrida, Bentakur iz Totenhema za koga se jos u Boki Juniors dok je igrao pre nekoliko godina kao klinac videlo da je neverovatan potencijal, pa Manuel Ugarte iz PSZ-a, pa Niko De La Kruz koji igra sjajno u River Plati i ako jos mlad vec maltene postao legenda kluba, pa Maksimiliano Arauho koji igra sjajno u Meksiku za Toluku kao i napadaci Dzonatan i Brajan Rodrigez koji igraju za Klub Ameriku, pa Araskaeta iz Flamenga, pa Fakundo Tores koji igra sjajno u Americi za Orlando (i koji ce sigurno uskoro u neki veci klub) , pa onda pozadi Hoze Maria Himinez iz Atletiko Madrida, pa Ronald Arauho iz Barselone, Hoakin Pikerez koji igra sjajno u Palmeirasu, pa Bruno Mendez iz Korintijansa, Matias Oliveira iz Napolija.........ono sve igraci da se smrznes i ne samo sto su svi sjajni igraci i svi igraju sto u najjacim ligama Juzne Amerike gde ubrajam i Meksiko (Brazil, Argentina i Meksiko) sto u ligama "petice" po Evropi nego sto su svi mladi, tu nema igraca preko 30 godina i skoro svi su tu negde u rasponu izmedju 22/23 do 25/26 godina sto znaci da imaju bas strasan zalog za buducnost i da urugvajski fudbal nema sta da brine.
Inace prosto neverovatno da tako mala zemlja (najmanja tamo) proizvodi toliko dobrih igraca u kontinuitetu i da su u kontinuitetu vec godinama u vrhu ili pri vrhu, eto mozda bi ih poredio sa Hrvatskom jer isto imaju tu negde oko 4 miliona stanovnika, ne narocito kvalitetnu ligu i jake klubove (za razliku od recimo Brazila i Argentine) a eto konstantno izbacuju odlicne mlade igrace (koji odlaze u velike klubove) i konstantno su tu u vrhu (medju top 10 reprezentacija na svetu) i beleze dobre rezultate.
Mislim da bi Urugvajci mogli bas daleko na narednom Mondijalu 2026. u Severnoj Americi, mozda kao Hrvati u Rusiji i Kataru, ono ne vidim razlog zasto ne bi i napali trecu titulu prvaka sveta (prvu posle davne 1950-te i Mondijala u Brazilu), mislim da imaju kadar i kvalitet za tako nesto a ti igraci koji su jos mladi dotad i u naredne 2,3 godine mogu da budu samo jos bolji.