Квалификације за СП 2026. (Јужна Америка, Азија и Африка)

Nebojsa.bg

Poznat
Poruka
8.888
Бразилу опет не иде како треба у Јужноамеричким квалификацијама али ће др провући

1700660701762.png

Brazil definitivno u krizi rezultata, inace mislim da njihov problem nije ni selektor ni ne znam ni ja sta vec balans u ekipi, recimo imaju te ubitacne napadace kao sto su Nejmar, Vinicius Zunior, Gabriel, Zesus, Rodrigo, Ricarlison, Gabriel Martineli, sad ko prati brazilsku ligu da ne pricam kakvi su igraci recimo Pedro iz Flamenga ili Juri Alberto iz Korintijansa ili kakvi su talenti Paulinjo iz Atletiko Mineira ili Vitor Roki iz Atletiko Paranaensea, ono enormna kolicina talenta i sve su to igraci brzi kao metak, kreativni, loptom barataju kao da im je slepljena uz nogu i ono svi mogu jednim potezom da rese i da "unakaze" protivnika (jao setimo se samo Richarlisona i onih "makazica" protiv nas na SP u Kataru sto je bese proglaseno kasnije i za najlepsi gol svetskog prvenstva).
No problem je sto na sredini terena i u odbrani nemaju igrace na tom nivou i ni blizu ne prave tu razliku i ne donose taj ekstra kvalitet kao njihovi napadaci i jednostavno protivnici to koriste, pritiskaju ih pozadi i u sredini i ne dozvoljavaju im da dodju do njihove igre i ritma koji njima odgovara (recimo sjajan primer toga je bio i mec Brazil - Hrvatska u 1/4 finalu na SP u Kataru kada su Hrvati zaista sjajno postavili igru, pritisli ih na sredini, branili se igrom i posedom lopte a ne bunkerom i uopste im nisu dozvolili da dodju do svoje igre i stvore mnogo sansi) i ti napadaci su odseceni od ostatka ekipe i eventualno sami ako iz neke solo akcije nesto urade urade.
Nemaju vise veznjake kakvi su bili Ronaldinjo, Rivaldo, Dunga, Kaka, Leonardo, Zilberto Silva,Mauro Silva, Ze Roberto.....niti pozadi imaju igrace kao sto su bili Kafu, Zuan, Roberto Karlos, Branko, Aldair, Dani Alves, Luisao, Lusio, Zunior Baiano, bese i David Luiz vise ne igra za reprezentaciju i realno njihov najbolji odbrambeni igrac je i dalje Tiago Silva koji ima vec 39 godina (i koji je i dalje u sjajnoj formi).
A da bi bio najbolji (kao sto oni zele i misle da treba da budu) moras da imas sve linije tima gotovo podjednako dobre i sjajne igrace na svim pozicijama a ne samo napadace.

Mislim da se razumemo Brazil ima i dalje odlicnu i vrlo jaku reprezentaciju i svakako ozbiljan talenat i kvalitet ali opet reprezentaciju i tim koji ne garantuje nista

Da rano je jos reci za Venecuelance ali zasad su hit tih kvalifikacija i na dobrom putu.
Nego kad smo kod juznoamerickih kvalifikacija ja ne mogu da iskreno of srca ne pohvalim Urugvaj, reprezentaciju ciji sam zaista veliki i iskreni fan, igraju zaista sjajno ove kvalifikacije, eto vezali su sad 3 pobede uz gol razliku 7:0, dobili prvo kod kuce Brazil 2:0, pa onda odma Argentinu u gostima isto 2:0 pa onda Boliviju kod kuce 3:0, mislim da Marselo Bjelsa radi odlican posao na klupi Urugvaja i da je odlican naslednik za tatu Oskara Tabareza koji je prava legenda i "cale" urugvajskog fudbala.
Mislim ajde sad pustimo selektora, nego sto imaju brutalne igrace, ajde tu su jos Luis Suarez i Edison Kavani koji sad igraju u Juznoj Americi (Suarez je u Gremiju a Kavani u Boki Juniors) i koji donose to veteransko prisustvo i sigurnost mladjim igracima nego sto imaju veliki talas vrhunskih i zaista neverovatno talentovanih igraca, recimo mislim da dobijaju novu veliku zvezdu u Darvinu Nunjezu iz Liverpula koja zaista igra sjajno i nagovestava vrhunsku karijeru, pa onda tu je Velverde iz Real Madrida, Bentakur iz Totenhema za koga se jos u Boki Juniors dok je igrao pre nekoliko godina kao klinac videlo da je neverovatan potencijal, pa Manuel Ugarte iz PSZ-a, pa Niko De La Kruz koji igra sjajno u River Plati i ako jos mlad vec maltene postao legenda kluba, pa Maksimiliano Arauho koji igra sjajno u Meksiku za Toluku kao i napadaci Dzonatan i Brajan Rodrigez koji igraju za Klub Ameriku, pa Araskaeta iz Flamenga, pa Fakundo Tores koji igra sjajno u Americi za Orlando (i koji ce sigurno uskoro u neki veci klub) , pa onda pozadi Hoze Maria Himinez iz Atletiko Madrida, pa Ronald Arauho iz Barselone, Hoakin Pikerez koji igra sjajno u Palmeirasu, pa Bruno Mendez iz Korintijansa, Matias Oliveira iz Napolija.........ono sve igraci da se smrznes i ne samo sto su svi sjajni igraci i svi igraju sto u najjacim ligama Juzne Amerike gde ubrajam i Meksiko (Brazil, Argentina i Meksiko) sto u ligama "petice" po Evropi nego sto su svi mladi, tu nema igraca preko 30 godina i skoro svi su tu negde u rasponu izmedju 22/23 do 25/26 godina sto znaci da imaju bas strasan zalog za buducnost i da urugvajski fudbal nema sta da brine.

Inace prosto neverovatno da tako mala zemlja (najmanja tamo) proizvodi toliko dobrih igraca u kontinuitetu i da su u kontinuitetu vec godinama u vrhu ili pri vrhu, eto mozda bi ih poredio sa Hrvatskom jer isto imaju tu negde oko 4 miliona stanovnika, ne narocito kvalitetnu ligu i jake klubove (za razliku od recimo Brazila i Argentine) a eto konstantno izbacuju odlicne mlade igrace (koji odlaze u velike klubove) i konstantno su tu u vrhu (medju top 10 reprezentacija na svetu) i beleze dobre rezultate.

Mislim da bi Urugvajci mogli bas daleko na narednom Mondijalu 2026. u Severnoj Americi, mozda kao Hrvati u Rusiji i Kataru, ono ne vidim razlog zasto ne bi i napali trecu titulu prvaka sveta (prvu posle davne 1950-te i Mondijala u Brazilu), mislim da imaju kadar i kvalitet za tako nesto a ti igraci koji su jos mladi dotad i u naredne 2,3 godine mogu da budu samo jos bolji. ;)

1725558524914.png

1725558920760.png

Идемо народе данас је кренуле квалификације за СП 2026 у Азији, док су у Јужној Америци кваливфикације увелико у току Бразил на средини табеле, ајмо прво о данашњим резултатима из Азије Јапан је декласирао Кину 7-0, а Аустралија је изгубила кући од Бахреуна 0-1, Узбекисан је победио Северну Кореју 1-0, док је Јужна Кореја играла нерешено кући проти Палестине, што је кикс на јужне Кореанце још неки мечеви се играју данас у току дана и вечери

Back