Квалификације за Европско првенство 2024 у Немачкој (Фудбал)

Може ли још неко из бивше Југославије дo ЕП сем Србија и Хрватска?

  • Да

    glasova: 6 30,0%
  • Можда Босна и Херцеговина

    glasova: 6 30,0%
  • Може али кроз Лигу нација

    glasova: 2 10,0%
  • Не

    glasova: 6 30,0%

  • Ukupno glasova
    20
Srbija apsolutni favorit ne znam mogu li 🇧🇬 i 🇲🇪 da iznenade 🇭🇺 realno jako, jako teško
Idete direktno. Sad s prvog ili drugog mjesta mislim da će odlučivati dvomeč s Mađarima. Jer jednostavno ne vidim ni vas ni njih da prosipate puno bodova protiv Crne Gore, Bugarske i Litve. Mislim da će se tu 2 kola prije kraja znat ko je prvi a ko drugi. Vama dajem prednost zbog Crne Gore u grupi. Ne vjerujem da se politika prelila u sport, a s njima ste dobri, puna vam liga njihovih igrača itd.
A ako se slučajno ne bude znalo, onda imate Krstajića na klupi Bugara. 16.11. čeka Mađare, a 19.11. dolazi u BG. Ako Krstajić ne preporodi Bugare, da njima igra za prolaz, mogao bi on biti taj koji će krojit sudbinu vama i Mađarima. Jel dobar Pikseta s Krstajajetom? :pivce:
Iako ako CG i Bugari budu ganjali 3. mjesto, moglo bi bit žestoko, mogao bi biti fajt.
Grupa može biti žešće odrađivanje posla s pola snage, a moglo bi biti i baš jake borbe za 1. mjesto.
Kakva analiza a :mrgreen:
 
Mislim da ćemo ići kao prvi mada ne znam jel to ima neke veze sa same šešire na izvačenju grupa na samom EP, treće mesto je nebitno da li ćeš biti treći ili četvrti
Mislim da je bitno za šešire na EURU. Nisam 100%. Čekaj, jel ne idu treći u baraž sa po jednom ekipom iz svakog ranga Lige nacija?
U biti ima 10 grupa po 2. To je 20 momčadi. Fali još 4. Da, te 4 dolaze iz playoffa Lige nacija. U pravu si. 3. u kvalifikacijama ne dobija ništa. Samo preko LN se traže ta zadnja 4.
Kažu nebitna LN skroz.
 
Poslednja izmena:
dobro ekipe za A divizije uspeju da da se kvalifikuju kroz kvalifikacije
Ali ne sve ja mislim. Tako da mi je malo glupo to da samo pobjednik grupe ima šansu. Slabijim momčadima je bolje ni ne ulazit u A Ligu. Al u biti nemaju izbora. Ako hoćeš šansu kroz playoff LN, moraš ić u Ligu više sljedeće izdanje. U biti su na sve mislili. Dobar je sistem.
 
Ali ne sve ja mislim. Tako da mi je malo glupo to da samo pobjednik grupe ima šansu. Slabijim momčadima je bolje ni ne ulazit u A Ligu. Al u biti nemaju izbora. Ako hoćeš šansu kroz playoff LN, moraš ić u Ligu više sljedeće izdanje. U biti su na sve mislili. Dobar je sistem.
па ушли смо у дивизију изнад
 
Ne, krivo sam računao. Broj ne odgovara onako. Išao sam provjeriti. Ne moraš osvojit svoju ligu da bi išao u dokvalifikacije. Recimo za EURO 2020 je iz Lige A bio Island koji je zavšio zadnji. Iz Lige B je bio samo 1 pobjednik skupine i još 3 momčadi koje su završile zadnje u nekoj od skupina. Iz Lige C je bilo 7 momčadi (3 pobjednika skupina). Iz Lige D su bile 4 momčadi i sve 4 su bile pobjednici skupina. Momčadi iz D Lige su igrale međusobno i dale 1 predstavnika; Makedoniju. Momčadi iz Lige C su dale Škotsku, momčadi iz Lige B Slovačku, i momčadi ioz Lige C + island iz A su dale Mađarasku.
Samo je za EURO 2020 u Playoff iz LN išlo 16 momčadi za 4 mjesta. Za EURO 2024 ide 12 momčadi za 3 mjesta. Jer za EURO 2024. jedno mjesto na turniru ide Njemačkoj kao domaćinu.
Znači ukratko, momčadi koje se nisu kvalificirale kroz kvalifikacije mogu se kvalificirat kroz playoff LN. U playoff idu pobjednici skupina (samo Lige A, B i C). Ako su se svi pobjednici skupina već kvalificirali kroz kvalifikacije, njihovo mjesto ide sljedećoj reprezentaciji na tablici LN. Znači svaka Liga daje 4 i to je 12. Ali ako iz neke od Liga nema 4 momčadi (kao što se dešava s Ligom A) onda se mjesta iz te Lige djele na sljedeći način: 1. najbolji pobjednik skupine iz Lige D. 2. momčadi iz Lige B (koje se nisu kvalificirale) na osnovu plasmana, zatim momčadi iz Lige C na osnovu plasmana itd. za razliku od EURA 2020, ovdje Liga D nema zagarantirano mjesto ( ne može se na EURO kroz playoff protiv Kosova i Gruzije), 99% će imati samo jednog predstavnika u payoffu i igrati će protiv nekoga iz neke od Liga iznad. Tako da 2024. nećemo gledati nikoga i D LN.. Djeluje komplicirano na prvu, ali u biti nije.
 
јучерашњи резултати

336901245_258529969832295_7895623969206620483_n.png
 

Back
Top