Quantcast

Kvadriranje

miki208

Ističe se
Poruka
2.974
Pozz,hteo sam da napravim win32 api u visual studio koja ce racunati kvadrat broja koji je unet u textBox1,a da rezultat izbaci u textBox2.E sad moje pitanje je kako da izvedem to da broj unet iz textBox1 ubacim u promenljivu tipa double ae npr double a;
E posle toga kad ubacim taj broj u promenljivu a ,kvadrat hocu da cuvam u promenljivoj b,pa moje drugo pitanje glasi kako da b ispisem u textBox2.
 

miki208

Ističe se
Poruka
2.974
Profesorka programiranja mi je pokazivala tako nesto na casu,medjutim sam zaboravio sta je sve radila.Znam da se koristi neka funkcija koja konvertuje unete brojeve u text box-u u double,a zatim za ispis u text box2 se koristi neka funkcija za pretvaranje iz double u string.
 

miki208

Ističe se
Poruka
2.974
Uspeo sam da konvertujem brojeve iz text box-a u double uspesno i za to vise ne izbacuje bag.E sad je pitanje kada kvadriram tu vrednost i smestim je u promenljivu b,kako onda da ispise vrednost promenljive b u text box-u 2.
PS konverziju iz textbox-a1 u promenljivu a sam ovako uradio:
Kod:
a=System::Convert::ToDouble(textBox1);
 

miki208

Ističe se
Poruka
2.974
Evo jedan deo koda koji je najvazniji,uspelo da kompajlira ali kad pritisnem button,samo izbaci neku gresku ,zatvori prozor i imam tamo opciju onu Send Error Report
Kod:
private: System::Void button1_Click(System::Object^  sender, System::EventArgs^  e) {
			 double b,a;
			 b=a*a;
			 String^ c=b.ToString();
			 this->textBox2->Text=c;
		 }
 

2paca.zwaka

Primećen član
Poruka
561
E pa Windows Forms Aplikacije u Visual C++ su t 99%i isto sto i Windows Forms Aplikacije u Visual C# samo sa c++ sintaksom :D tako da ako ti bude trabala pomoc javi na pp


EDIT: Tek sad vidih kod.....ev ti jedna fora
Kod:
double a;
a = Convert::ToDouble(tb1->Text);
a*=a;
tb2->Text = Convert::ToString(a);
ne moras da se patis imas sve :D
 
Poslednja izmena:

miki208

Ističe se
Poruka
2.974
ETS Nikola Tesla,ne radimo bas ovo radimo tek one osnove
Ali sam ja ranije krenuo da ucim C++,pa zato to sad sabijam imam 5 :D
Danas kad smo imali prakticni deo ,dok su svi vezbali ciklicne strukture ja se mucio oko WIN32 API. :D
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.