bobos
Zainteresovan član
- Poruka
- 348
Sta je kvadratura kruga?Jel to neresen problem?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
opi:odgledaj film "pi" , ja sam skopcao da valjda nije..........
lightm:Kvadratura kruga je problem koji trazi da se za zadati krug konstruise kvadrat jednake povrsine koristeci samo sestar i lenjir.
Problem je davno resen, dokazano je da je nemoguce.
bobos:Da ,gledao sam film pi,odlican je!Sad si me podsetio ,pa rekoh da pitam.U tom filmu se pominje da Hebrejski jezik moze da se koristi kao numericki system!Svaki znak ima svoju vrednost,a posle formiramo reci koje predstavljaju druge vrednosti…
Pretpostavljam da je to samo zbog potreba filma…
opi:Secam se scene kad mu profa kaze da ce,ako nastavi da se bavi time,postati numerolog a ne matematicar.
Mislim da je to fazon u filmu, mada, mozda neko stvarno(ozbiljno) misli da tu ima nesto.
bobos:Sta je kvadratura kruga?Jel to neresen problem?
Cime se uopste ti bavis u zivotu, kad dajes sebi za pravo da pises tako?scharfschuetze:Kvadratura kruga ne postoji jer ne postoji ni krug. A krug ne postoji jer je sačinjen iz bezboroj tačaka koje nisu definisane, pa prema tome ne postoje, pa prema tome ne postoji ni krug, pa prema tome ni kvadratura kruga.
vidis da je covek kontra-nastrojen.malena_pmf:Cime se uopste ti bavis u zivotu, kad dajes sebi za pravo da pises tako?
Hahaha, kako da ne!bobos:A mozda je covek neshvaceni umetnik,i mozda u njemu cuci talenat koji tek treba da otkrije...i sigurno je genije samo nije jos svestan toga
Procitala sam je...trivijan:Ima jedna simpaticna knjiga, Papagajeva teorema. Ima interesantnih prica vezanih za matematiku i pominju se i ta 3 neresiva problema, pa ako vas zanima...
scharfschuetze:Kvadratura kruga ne postoji jer ne postoji ni krug. A krug ne postoji jer je sačinjen iz bezboroj tačaka koje nisu definisane, pa prema tome ne postoje, pa prema tome ne postoji ni krug, pa prema tome ni kvadratura kruga.
, def {r=const} sta ti vise treba?ccoh:........ A krug ne postoji jer je sačinjen iz bezboroj tačaka koje nisu definisane, pa prema tome ne postoje......
Kvadratura kruga je problem koji trazi da se za zadati krug konstruise kvadrat jednake povrsine koristeci samo sestar i lenjir.
Problem je davno resen, dokazano je da je nemoguce.