Kutak za trudnice

zene jel ima mesta za jos jednu trudnicu ovde na temi? evo sad cu da procitam malo unazad da propratim koga sve ima na temi... :) ja imam dete od 7 godina,i sada sam trudna 6 nedelja...tek 5.decembra imam sledeci pregled i ultrazvuk...nesto mi je sve toliko daleko i novo,davno bese kada sam zadnji put bila trudna..:)..neki osecaj srece i zabrinutosti zbog godina,imacu ravno 40 kada se budem porodila...:rumenko:

milice samo misli pozitivno...citam da si se porodila pre vremena sa blizancima....ne mogu ni da zamislim kako ti je,ali od srca ti zelim da sad krene sve na bolje,i da tvoje devojcice ojacaju a da i tebi saniraju ove probleme...:cmok2:

e Mici, dobro nam dosla :)

za sada branich i ja. od aktivnih.

ja sam za 33+2 po zadnjem uzv.

brankich koja si nedelja?

Po kalendaru 28+1, a po poslednjem UZ beba je malo jos ubrzala i sada je 29+5.
Zbog toga presutra idem da radim onaj test OGTT, opterecenja glukozom. Vec mi nije dobro kad pomislim da ujutru, kada ne podnosim slatko, moram da popijem 100g glukoze. :sad2:
Sa Sally, koja je ocigledano zbog Dabl testa 12. nedelja, znaci sada nas ima 4? :)

Divno! Baš se radujem što sam vam se pridružila. Hvala ti brankich na iscrpnom odgovoru. Puno mi znači. Sve više mislim da nikako neću ići na amnio,nego na ovaj test iz krvi,no ima još vremena za krajnju odluku.
Stevca sećam se dok si još brinula za bratanicu kada je ležala u bolnici,a gle sada očekuješ svoje bebče.
Milice nadam se da ćeš danas imati bolje vesti,i da se stabilizuješ.

Micimacko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sram da ti uđe i da ti ne izađe!! pa zar sa foruma da saznam majku mu, a videle smo se u petak :)

jaaaaaaaaaaaaako si me obradovala!! baš divno, čestitam ti od srca, sad još birica i moi da ti se priključimo da imaju deca sa kim da se igraju :)

ljubim te.

Milice, i meni su noge bile ko u slona....kao i većini trudnica tamo. znači papuč nisam mogla ubući. meni je rečeno da kad se uspostavi laktacija, sve će doći na svoje, i stvarno je bilo tako. mislim da sam dobijala i neke diuretike ali nisam baš 100% sigurna...

Micimacko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sram da ti uđe i da ti ne izađe!! pa zar sa foruma da saznam majku mu, a videle smo se u petak :)

jaaaaaaaaaaaaako si me obradovala!! baš divno, čestitam ti od srca, sad još birica i moi da ti se priključimo da imaju deca sa kim da se igraju :)

ljubim te.

Milice, i meni su noge bile ko u slona....kao i većini trudnica tamo. znači papuč nisam mogla ubući. meni je rečeno da kad se uspostavi laktacija, sve će doći na svoje, i stvarno je bilo tako. mislim da sam dobijala i neke diuretike ali nisam baš 100% sigurna...

Zsuki draga moja,pa znaš i sama u kakvoj smo frci bile obe u petak. Jedva smo se i videle. Ali evo sramim se,neće se više dogoditi,časna pionirska. :rumenko::zper: Hvala ti mila,i jedva čekam da mi se vas dve pridružite,zaista od srca vam želim. Ali o tome bi mogle uz čajić in person. :cmok2:

milice kako steeeeeeeeeeeeeeee?????????? piši ako imaš prilike!!!!!!!!!!!!!!

- - - - - - - - - -

e da zsuki srećan srećan srećan rođus! da iskoristim priliku dok si online :) kiss kiss

Dobar dan... ja sam nova na forumu... imam jedno pitanje danas sam bila na uz prvi put od kako sam saznala da sam trudna i rezultat je... u pa cini mi se da pise kanalu uterusa pravilan gestacioni mesak 2,03x1,94 (7+0) elementi ploda se nejasno vide.. da li znate sta to moze da znaci i da li je sve ok sa bebiceom? Hvala unapred

Ja sam 13-ta nedelja, brankich, ali dobro, to je to..nego rado bih premotala do 39-te negde :mrgreen: nesto mi se odugovlaci ova trudnoca, a imam jos 6 meseci pred sobom..stomak mi se vec poznaje, mogu misliti kakva cu biti troma u maju :D

Zsuki, srecan rodjendan! Da do sledeceg rodis jos jednu smizlu ili jednog deckonju <3

:) Sad sam se vracala da proverim odakle mi to. I dva dana pre nego sto sam to napisla radila si Dabl, a on se radi obicno u 12. nedelji, tako sam ti smakla nedelju dana. :D A kada smo kod Dabla videh i da sutra ides po rezultate?
Ja jos uvek jedva cekam dan, tacnije petak da prebacim sledecu nedelju, sve mi nesto sporo ide, mada sad i nekako. U pocetku je taaaako sporo teklo vreme, jos kada sam cekala neke dve nedelje do prvog zakazanog ultrazvuka, dan nikako da se zavrsi. :)

Marija, dobrodosala. Meni to zvuci ok, a valjda bi ti ginekolog rekao da nesto nije u redu. Cestitam za bebca koji je velik vec 2mm! :klap:

I da se pridruzim cestitkama za Zsukin rodjendan! :)

Zna li neko sta je sa MIlicom?

brankich, pa radi se od 11-te do 13-te nedelje double..svakako nisi promasila, nego nije striktno u 12-toj..
Da, sutra zovem da vidim jel su gotovi rez, nadam se da jesu, a mozda nece biti..javicu se

Da, milica se ne javlja, nadam se da su bebci jaci svakim danom :)

dobro jutro svima!
Marija dobrodošla! i meni se čini da je sve okej sa tvojim bebcem,ja ne vidim tu neku neregularnost za tako mlađan plod :) inače ti i ja smo onda tu negde,možda si ti nedelju dana ispred mene...
svim trudnicama želim lep dan...meni je sada jako teško da radim,a tek sam na početku...sa prvim detetom sam povraćala svih 9 meseci,sada sam mislila da toga neće biti,kad juče(možda zbog nervoze na poslu) počela da povraćam...a danas baš imam naporan i stresan dan...

milice nadamo se da si i ti a i da su tvoje devojčice dobro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!javljaj se ako budeš mogla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Upravo sam saznala da cu danas kuci, a bebe ostaju. Jedna napreduje i reaguje na terapiju. Druga juce totalno klonula. Ne znaju sta joj je. Promenili antibiotik i cekaju da li ce odreagovati.
Emotivno sam rastrojena jer je svaki dan drugacija borba i rezultat. Fizicki onako... oporavljam se polako. U bolnici nema spavanja. Rana me jos boli. Izvadili mi juce konce pa danas gledali ranu, kao tvrda je pa ako počne da curi da se javim ???

milice znam da je najlakše reći,ali pokušaj da sakupiš toliko snage da počneš da veruješ...super je vest da ideš kući,jeste bebe ostaju u bolnici,ali tamo su pod nadzorom,prate ih,vide sve promene,a ti možeš svaki dan da odeš da ih pogledaš da im kažeš po koju reč...super jedna je počela lepo da reaguje na terapiju,odlično...ne znam da li je izvodljivo,ali ja bih insistirala da povremeno stave bebe telo uz telo,da osete jedna drugu,blizanci crpe snagu jedni od drugih,verujem da bi ova jača dala malo snage slabijoj sestri...sva istraživanja o blizancima pokazuju,da su se neke počele oporavljati kada su ih stavili npr. u isti inkubator,ili X puta na dan ih stavili jedno pored drugih da osete kožu,miris one druge itd....samo budi hrabra,i bori se za prava tvojih beba....ako kažu ne može,ti budi tvrdoglava i jača od njihovog ne može...

:) Sad sam se vracala da proverim odakle mi to. I dva dana pre nego sto sam to napisla radila si Dabl, a on se radi obicno u 12. nedelji, tako sam ti smakla nedelju dana. :D A kada smo kod Dabla videh i da sutra ides po rezultate?
Ja jos uvek jedva cekam dan, tacnije petak da prebacim sledecu nedelju, sve mi nesto sporo ide, mada sad i nekako. U pocetku je taaaako sporo teklo vreme, jos kada sam cekala neke dve nedelje do prvog zakazanog ultrazvuka, dan nikako da se zavrsi. :)

Marija, dobrodosala. Meni to zvuci ok, a valjda bi ti ginekolog rekao da nesto nije u redu. Cestitam za bebca koji je velik vec 2mm! :klap:

I da se pridruzim cestitkama za Zsukin rodjendan! :)

Zna li neko sta je sa MIlicom?

eh i ja bi bila srecna da znam da je to mera bebe, medjutim to su mere te kesice u kojoj treba da bude beba al doktorka kaze da ne vidi plod :(

dobro jutro svima!
Marija dobrodošla! i meni se čini da je sve okej sa tvojim bebcem,ja ne vidim tu neku neregularnost za tako mlađan plod :) inače ti i ja smo onda tu negde,možda si ti nedelju dana ispred mene...
svim trudnicama želim lep dan...meni je sada jako teško da radim,a tek sam na početku...sa prvim detetom sam povraćala svih 9 meseci,sada sam mislila da toga neće biti,kad juče(možda zbog nervoze na poslu) počela da povraćam...a danas baš imam naporan i stresan dan...

milice nadamo se da si i ti a i da su tvoje devojčice dobro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!javljaj se ako budeš mogla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pa ne znam ona kaze da se ne vidi plod samo taj gestacioni mesak, koliko sam razumela to su mere od tog meska a ne od bebanog

Milice, ne predaj se!
Bebe su jake, pravi mali borci, mnogo su jače nego što izgleda. Samo pozitivno, krenuće i druga da reaguje, biće i sa njom sve dobro! :ok:
Moraš da veruješ i da se boriš!
Sve smo ovde uz tebe i tvoje devojčice! :zag:

Milice, verujem da su ti obrti u terapiji i pomacima jako isrpljuju, ali kako su nasli resenje za tebe, naci ce i za drugu devojcicu. Za pocetak dobro je da si se ti malo stabilizovala, sada drzimo fige i da se one stabilizuju i da sto pre budete zajedno. :zag:

eh i ja bi bila srecna da znam da je to mera bebe, medjutim to su mere te kesice u kojoj treba da bude beba al doktorka kaze da ne vidi plod :(
Prvih par poruka nakon registracije bas kasne, a onda i kada se pojave, pojave se medju postovima gore, cesto i promaknu...
Koliko se secam i meni su na prvom UZ videli samo gestacioni mesak. Sad sam proveravala bas, zumancana kesa je isto vidjena. Ali to je stvarno rana trudnoca, mislim da jos zavisi i od ultrazvuka, zavisi kada je bila ovulacija, moze u prvim nedeljama beba da kaska sa razvojem. Sta ti je doktorka rekla?
Edit: Ovo je 2cm, ne 2mm? Obicno u mm pisu, ali bas da mogu stoti deo mm da izmere tesko. :) Ja ipak mislim da je to beba, da je mesak zapravo beba, ali da treba da se registruju otkucaji srca u narednim nedeljama i to je onda to.

Poslednja izmena:
Meni je poprilicno hladno ici do bolnice 2xdnevno. Iako idem autom. Boli me rana ali i stomak. Vise ne brine rana. Sa jedne strane je zadebljana za razliku od druge. ???
Poprilicno nizak nizak rez. Ne znam kako su to uspeli...
Jedna beba je izasla iz inkubatora danas, i prvi put su mi je dali u ruke :-) Druga ostala sa prosirenom terapijom.
Kada biz znala da ova hladnoca nece da mi skodi, bilo bi me bas briga da li boli ili ne. A ocako stalno razmisljam da li da idem 2 x u blnicu ili samo ujutro...

..............................
Sto se tice meska, i meni su u jako ranom periodu rekli 2 meska ali ne znaju da li ima neceg unutra ili ne :-)

marija, strpi se jos sedmicu , dvije.

ovako je bilo moje iskustvo jer sam prosla kroz slicno.

prvi pregled 6+2. GM promjera 2mm ( brankich u ovom "uzrastu govorimo iskljucivo o mm :lol:). znaci jedva vidljivo. jedan je cak bio uvjeren da je vantjelesna u pitanju

sledeci je bio sa 7+2 gdje je GM iznosio 8,4mm sa doslovno tackicom vidljivog embrija.

i da, na nalazu sa tog drugog pregleda iako je po zadnjom menstruaciji trudnoca bila stara 7+2 mjere gore napisanog su se odnosile na straost od 5+3.

jednostavno receno, kasnija ovulacija.

i stalno je bila manja.

sad u 33nedelji je stigla sve i evo je zivahno se vrpolji u stomaku.

samo se pokusaj opustiti i strpiti

narucila me za 7 dana i tada se vidi embrion od 1mm. znaci opet samo tackica.

Poslednja izmena:

Back