gost 237624
Domaćin
- Poruka
- 3.084
Ja sam radila, ali meni dabl nije bio sjajan, nosna kost nije bila vidjena, malo su i godine uticale, isto 34 kada sam ostala trudna i u medjuvremenu napunila 35 kada sam radila dabl.Ja danas radila double test, na uz je sve ok, nt 1.5, nosna kost vidjena i tako dalje..rezultati krvi ce biti posle utorka..nego dr mi rece da bih mozda mogla na amniocentezu bez obzira na rezultate double testa, zbog godina.
U prvoj trudnoci je nisam radila, i nesto mi se ne radi, ne znam...
Jel radio neko ovde amnio? Jel boli? Koliko mora da se lezi posle? Ja bih pretpostavljam radila isto na Institutu za majku i dete, posto tu radim double..mada iskreno nemam pojma da li da radim.
Imam 34 godine.
Kako su meni objasnili, a pre nego sto su stigli rezultati, kada sam otisla da zakazem (jer mi je doktorka isto rekla da se bez obzira na rezultate zbog godina preporucuje), da pravo na besplatnu amniocentezu, ukoliko nema nekih indikacija za istu, imaju samo zene koje su sa punih 35 ostale trudne. Ja, koja sam nakon dva i po meseca od poslednjeg ciklusa napunila 35, morala bih da platim da su rezultati bili dobri. Nisam sigurna da li svi strikno vode racuna o tome i koliko mozda moze da znaci da ti doktorka napise neki uput da se preporucuje, jer ce ti dabl biti sigunro dobar.
Epilog, na narednim kontrolama je vidjena nosna kost, vidjena je i na UZ kad je radjena amnicenteza i u otpusnoj listi mi pise da su razlog za intervenciju godine majke, nige ne stoji los dabl.
Inace ne boli, tacnije jako malo, vise je neprijatno, i kratko traje to dok ubodu i izvade plodovu vodu. Tada sam se lomila jer sam se plasila rizika koji je stvarno mali, ali ipak postoji. I prilicno mi je pao kamen sa srca kada sam videla rezultate i zato mislim da je dobro sto sam radila, ali tada u prvoj polovini trudnoce bila sam inace potpuno van sebe, sada vec nisam sigurna da li bih ponovo radila. Da mi je dobar dabl i da sam vec rodila jedno dete, tesko da bi me videli tamo.

Radila sam u Frontu, mogu da ti opisem kako tamo stoje stvari, ali verujem da bi ti mnogo vise znacilo da se javi neko ko je radio u Institutu za majku i dete jer se razlikuje od bolnice do bolnice.
U svakom slucaju, ako budes i dalje u dilemi svejedno sto pre zakazi, koliko ovih dana, lose svi stoje sa terminima, pa ako neces mozes uvek da otkazes.
ja imam dete od 7 godina,i sada sam trudna 6 nedelja...tek 5.decembra imam sledeci pregled i ultrazvuk...nesto mi je sve toliko daleko i novo,davno bese kada sam zadnji put bila trudna..
Zabrinutost ostavi po strani, dobrodosla!