Kutak za trudnice

Da se javimo - stigli smo kući juče :)
Bebe su super, vitalne, kao da nisu prevremeno rodjene
Evo i jedne sličice Nevene i MIhajla:

Pogledajte prilog 334329

Ne mogu sad više da piskaram, ima dana, čitaćemo se...
Dobrodosli kuci! Cuvajte se! Nek ste zivi i zdravi ;)

Edit: E jedno pitanje za sve, jel to mit ili istina da kupanje u poodmakloj trudnoci izaziva prevremeni porodjaj?
Sad bih isla na Srebrno jezero, a imam i kuci bazen cemo napuniti ovih dana.. I svi mi nesto skacu za vrat kako izaziva prevremeni porodjaj.
Ja ih sve teram, i ne dam niko da mi se mesa sta cu da radim.. Ali opet nekako me sad pecka to? Jel to istina moguce, ili je samo "mit" ?

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 334329

Ata bas su medeni :),, pitala sam se sto te nema toliko dugo da nam se javis? Vazno je da ste svi vi dobro, cuvajte se. Ja nocas sanjala kako nosim blizance :), i kako me vode na carski :(. Makice, ja koliko znam kupanje NE STETI, ja cesto idem na bazen. Pa kako se trudnice na moru kupaju u podmakloj trudnoci? Bebe to vole :), ja sam se plasila infekcije, ali za sada mi je sve ok ;). Danas idem na UZ privatno u 15h,ne mogu da izdrzim vise, Dr mi tek zakazala 13 avgusta u DZ. Da vidim kako napredujemo.

Plivanje je najpreporučljivija aktivnost u trudnoći... problem su potencijalne infekcije na javnim bazenima ili na Adi (velika frekvencija ljudi, ne tako velika vodena površina).. Sigurna sam da je Srebrno jezero potpuno OK, sa tim što će ti dr možda savetovati da se po izlasku iz vode presvučeš u suv kupaći, kao da se zbog infekcija mokar ne suši na tebi...
Ja sam u 7. išla na plivanje i nije mi ono izazvalo kontrakcije, niti sam pokupila neku zarazu...
Uživaj!
Insomnia, ja idem danas u 17h da vidim koliko smo porasli. Kuckaj šta ima novo kad se vratiš- ti ćeš prva kći. I mazi trbu:)

- - - - - - - - - -

Nego, nema Sofe?

Plivanje je najpreporučljivija aktivnost u trudnoći... problem su potencijalne infekcije na javnim bazenima ili na Adi (velika frekvencija ljudi, ne tako velika vodena površina).. Sigurna sam da je Srebrno jezero potpuno OK, sa tim što će ti dr možda savetovati da se po izlasku iz vode presvučeš u suv kupaći, kao da se zbog infekcija mokar ne suši na tebi...
Ja sam u 7. išla na plivanje i nije mi ono izazvalo kontrakcije, niti sam pokupila neku zarazu...
Uživaj!
Insomnia, ja idem danas u 17h da vidim koliko smo porasli. Kuckaj šta ima novo kad se vratiš- ti ćeš prva kći. I mazi trbu:)

- - - - - - - - - -

Nego, nema Sofe?

Hocu, javljam sta je i kako je :). Sanjala sam neke gluposti, pa da ipak ja idem da sve proverim. Cmok

Pogledajte prilog 334329

Jako su medene bebice! Koliko su bile teske kada ste izasle? Cekala sam da se javis, I mene to ceka. A obzirom da mi je grlic sve kraci I kraci ocekuju prevremeni :(

Mi smo se upravo vratile sa kontrole, privatne. Bebe su I dalje naprednije za 3 dana. Sada smo 16+5, a one su 17+1 :-). Teske oko 200gr po bebi.

Moj izazov je grlic. Sve je kraci I kraci. Sada je 33 cm. Da li neko kma neki savet kako bih mogla da ga sacuvam ili produžim?

Napominjem da stalno lezim. Ni do prodavnice ne idem

Da li su ti predlagali serklaž? U suštini sve preko 2,5cm je OK.
Jedino što možeš je da ležiš, da ne sediš (čak i sila zemljine teže radi ptotiv nas ;) ), i da što manje stojiš... ne znam da još nešto pomaže.
I ako ti je za utehu, sad kad sam bila u Višegradskoj sa mnom je u sobi bila mama sa blizančkom, sa vantelesne i malo malo pa je u bolnici i tako, plaši se prevremenog pa joj je dr u viziti rekao da je priroda tako uredila da su blizanci u 34. nedelji zreliji od jedne bebe u stomaku u 36....
Samo hrabro i mirno... mazi bekice.

Da li su ti predlagali serklaž? U suštini sve preko 2,5cm je OK.
Jedino što možeš je da ležiš, da ne sediš (čak i sila zemljine teže radi ptotiv nas ;) ), i da što manje stojiš... ne znam da još nešto pomaže.
I ako ti je za utehu, sad kad sam bila u Višegradskoj sa mnom je u sobi bila mama sa blizančkom, sa vantelesne i malo malo pa je u bolnici i tako, plaši se prevremenog pa joj je dr u viziti rekao da je priroda tako uredila da su blizanci u 34. nedelji zreliji od jedne bebe u stomaku u 36....
Samo hrabro i mirno... mazi bekice.

Jos nisu ništa predlagali ali ja primecujem da se skracuje a dr mi danas rece da ga grlic jedino plasi. Rekao je da imam potencihal da se otvorim ali ce pratiti. Svake 2 nedelje. I ja sam cesto u bolnici. Svakog meseca. Pa izmedju kontrola privatno.

ata uzivaj, sada ste svi na okupu :)

mackice, ja koliko pohvatah jedino je kritican 9ti mj sto se kupanja i putovanja tice, ti sad u 8-om cini mi se.

meni gin za more rece samo presvlacenje kupaceg, i ne pretjerano zadrzavanje u vodi, pogotovo ako je hladnija. tako da vazi i za tebe :)

ali mi je bazen apsolutno iskljucila upravo zbog infekcije.

Evo i nas sa danasnjeg UZ. 28+2, sve mere odgovaraju nedelji, bekana je zivahna, pao mi je teret sa srca. Ne znam zasto ali ja dok se ne porodim ja cu prosedeti, neko ludilo od straha me uhvatilo sacuvaj me Boze. Jedva cekaaam :):):). Euridika sta su ti rekli na kontroli?

Sad sam stigla, totalni je saobraćajni kolaps.
Ja sam 32+5, on je 31+5, težak najmanje 1753g.
Dr se nada da neću još deset dana, možda i dve nedelje. Uglavnom očekuje da bude oko 2200g na rođenju....
U svakom slučaju sada sam mnogo mirnija.

I da, do sad sam pila Elevit, a sad Pregnacare sa omega 3... To su naše novosti.

Bice dobro nego sta ce :). Digni ti kako kazu sve cetiri u vis :) i ne brigaj. Dani mi tako sporo prolaze,aaaa. A da jos ovo, da vam se "pohvalim", od kada otvorih trudnicko bolovanje, ja platu,tj.dinara zivog jos nisam primila,tacnije 3 meseca bez plate. Lepo jel da :):):). Jel i kod vas kasne sa tim uplatama?

- - - - - - - - - -

Bice dobro nego sta ce :). Digni ti kako kazu sve cetiri u vis :) i ne brigaj. Dani mi tako sporo prolaze,aaaa. A da jos ovo, da vam se "pohvalim", od kada otvorih trudnicko bolovanje, ja platu,tj.dinara zivog jos nisam primila,tacnije 3 meseca bez plate. Lepo jel da :):):). Jel i kod vas kasne sa tim uplatama? Izvinjavam se sto skrecem sa teme,ali bas me zanima jel i vama kasne? Ako ste u drzavnim firmama.

Daaaaaaaa... po nekad. Meni najviše smeta to što ništa ne mogu da planiram. Jednog meseca mi plata legne prvog, a sledeća uopšte ne legne, jer fond ni prošlu nije isplatio.... I sve nešto iscepkano, nikako da ih pohvatam šta je za šta, onih 65% i onih 35%... pošto se to ne uplaćuje zajedno još uvek....mada ja radim kod privatnika.

Inače, došlo je do promene- sad ležim samo na levom boku da poboljšamo protok kroz pupčanik... i sad je u granicama, ali može bolje.

Poslednja izmena:
Daaaaaaaa... po nekad. Meni najviše smeta to što ništa ne mogu da planiram. Jednog meseca mi plata legne prvog, a sledeća uopšte ne legne, jer fond ni prošlu nije isplatio.... I sve nešto iscepkano, nikako da ih pohvatam šta je za šta, onih 65% i onih 35%... pošto se to ne uplaćuje zajedno još uvek....mada ja radim kod privatnika.

Inače, došlo je do promene- sad ležim samo na levom boku da poboljšamo protok kroz pupčanik... i sad je u granicama, ali može bolje.

Pakao, bem ti Drzavu. Nego ja sve mislim da ce mi leci 100% sve odjednom, mislim :) i naaadam se uzalud hahaha. I pitam se, kako li je onima sto uopste ne rade? Cccc. E da, kada si inace na levom boku, cirkulacija je jaca.

Back