Kutak za trudnice

Труднице, болесне, средовјечне и старе људе увијек пропустим преко реда, устанем у превозу или чекаоници, отворим врата, понесем торбу или кесу... али само ако су ми у видном пољу... не пада ми на ум да се окрећем и извиђам има ли ко незаинтересован да га пропустим, а ко свакако неће пропустити прилику да прогунђа немање емпатије.

Неизрецива, када стизе мали Алекса?:D
Је л' и даље по твом или се В. изборио за друго име?: )

pa ime je zajednicka odluka....on je birao od nekih 10 imena i odabrao ili Aleksu ili Sergeja i na kraju uz pomalo moje insistiranje ispade Aleksa....inace smo u 36. nedelji, beba uziva, ja se patim i cekamo da napunimo 37. nedelju pa da letimo napolje....:)

ja sam imala srece u socijalnom, dva puta su me pustili preko reda, inace tamo se uzimaju brojevi i ceka se po tri sata, bilo oko 140 ljudi pre mene, ali dobro je sto tamo niko ne zna koji si broj dobio i koji si po redu inace odma izbije svadja, ali zena na salteru je bas bila ljubazna prema meni,
mislim da su malo preterali sa tim, znala si da zatrudnis a ne mozes da stojis, mislim kakve veze sa zivotom ima ova recenica, boze dragi gde ovaj svet ide
mada danas ne znas da li ti je bolje da ides peske ili da ides busom i prisutvujes predstavi dzeparosa i njegovih pretnji po busu kako imaju noz kod sebe

E konacno je pocela da se javlja, onako pravo ;)
Ugojila sam se 7kg :( ali staje tu je.
Kad sam gladna i gladna.
Uskoro cemo na redovnu kontrolu, nestrpljiva sam.

Jel ovako i vi racunate trajanje nedelja i meseci?
1-4 nedelja = 1. mesec
5-8 nedelja = 2. mesec
9-13 nedelja = 3. mesec
14-17 nedelja = 4. mesec
18-22 nedelja = 5. mesec
23-27 nedelja = 6. mesec
28-31 nedelja = 7. mesec
32-35 nedelja = 8. mesec
36-40 nedelja = 9. mesec

E konacno je pocela da se javlja, onako pravo ;)
Ugojila sam se 7kg :( ali staje tu je.
Kad sam gladna i gladna.
Uskoro cemo na redovnu kontrolu, nestrpljiva sam.

Jel ovako i vi racunate trajanje nedelja i meseci?
1-4 nedelja = 1. mesec
5-8 nedelja = 2. mesec
9-13 nedelja = 3. mesec
14-17 nedelja = 4. mesec
18-22 nedelja = 5. mesec
23-27 nedelja = 6. mesec
28-31 nedelja = 7. mesec
32-35 nedelja = 8. mesec
36-40 nedelja = 9. mesec

meni je termin 7.3. i ja sam racunala naredni mesec oko 4 zbog februara meseca koji je kraci....znaci sad sam pocetak 9.....ja to volim po nedeljama ali kad kazem starijima svi se zbune pa im prevedem kao pocetak, sredinu ili kraj tog meseca.....

Ja sam pitala svog zubara, reče on da to može da koristi bebi a mami svejedeno. Sad, pošto sam pila mamavit, tamo ga ima, pa nisam posebno pila. U prvoj trudnoće sam pila samo fluor, sin ima odlične zube, meni se u trudnoći napravilo ukupno 12 karijesa. Sa drugom trudnoćom pila samo mamavit i ni jedan kvaran zub se nije stvorio, dete sad ima 2,5 oi čini mi se da će imati odlične zube.

:) bili danas na uz, aleksa je po proceni vec 3200, ide ispred termina oko 2 nedelje, uziva on u stomaku :heart:....glavacke je najzad i spustio se u karlicu :worth:....imam realne sanse za prirodan porodjaj....veceras mi krenule pored lekova i kontrakcije, neredovne ali ih je puno....cini mi se da smo blizu upoznavanja oci u oci :)

hvala na odgovoru, necu ni ja da pijem.
nacula sam svasta a ne svadja mi se sa zubarom, samo cu ga iskulirati...

nego, napravila sam jednu tesku glupost, pojavili su mi se hemoroidi i ja sam mahinalno mazala hepatrombin h mast- i tek danas kupim novi sa uputstvom gde pise da nije za trudnice pogotovo u prvom tromesecju :sad2: toliko pazim na sve zivo, a za ovo mi na kraj pameti nije bilo da ne smem, posto ne unosim u telo ...

da ne zna neko slucajno nesto i o tome, ja danas pitala drugog lekara, svog cu videti tek sledece nedelje, i rece mi zena da to svugde pise i da pitam svog izabranog :(

Neizreciva divno, javljaj nam novosti:)
Evo najsvezije informacije o fluoru. Krenula sam u skolicu za trudnice i danas smo imali posetu stomatologa. Rekla je da se tablete fluora izbacuju iz upotrebe ali da bi trebalo jednom dnevno zube ispirati sa tecnoscu koja sadrzi fluor i to najbolje uvece pre spavanja. Kaze da tih tecnosti ima raznih i da ih je lako naci u apotekama:)

hvala na odgovoru, necu ni ja da pijem.
nacula sam svasta a ne svadja mi se sa zubarom, samo cu ga iskulirati...

nego, napravila sam jednu tesku glupost, pojavili su mi se hemoroidi i ja sam mahinalno mazala hepatrombin h mast- i tek danas kupim novi sa uputstvom gde pise da nije za trudnice pogotovo u prvom tromesecju :sad2: toliko pazim na sve zivo, a za ovo mi na kraj pameti nije bilo da ne smem, posto ne unosim u telo ...

da ne zna neko slucajno nesto i o tome, ja danas pitala drugog lekara, svog cu videti tek sledece nedelje, i rece mi zena da to svugde pise i da pitam svog izabranog :(

ma to sto si par puta mazala nece bebi biti nista, skoro na svakoj masti i leku pise da nije za trudnice.....ne brini....gledaj da se peres hladnom vodom i da jedes tako da nemas zatvor....

Neizreciva divno, javljaj nam novosti:)
Evo najsvezije informacije o fluoru. Krenula sam u skolicu za trudnice i danas smo imali posetu stomatologa. Rekla je da se tablete fluora izbacuju iz upotrebe ali da bi trebalo jednom dnevno zube ispirati sa tecnoscu koja sadrzi fluor i to najbolje uvece pre spavanja. Kaze da tih tecnosti ima raznih i da ih je lako naci u apotekama:)

najlakse je koristenje tecnosti fluorogala koji se upotrebljava 1 u 2 nedelje.....

Back