Kutak za trudnice

imam ja oba
i melem je neuporedivo bolji
neka minijaturna teglica
zut, sa kamilicom, voskom i jos kojecime
iritacije puno brze prodju kad njim namazem
al sto se mene tice nek koristi ko sta oce
i mislim da je od 600 do 800 din
u aksi je najeftiniji, koliko ja znam

sta mislis jel ova kombinacija saljica i losiona dovoljna za grudi ili da ovaj dm-ov ubacim odmah?

citam sad da se preporucuje i prije i posle poroda

- - - - - - - - - -

daj mi link i tog melema malog vragana :)

ja skontah da je to isto kao ovaj sto tsy okaci

-2 pakovanja jednokratnih pelena.. neke da izvines ko karton. Ukupno 50kom.
-cd
-D3 vitamin ampule
-becutan kupka
-octanisept za rane
-melem za bradavice
-duda
-neka dr plant zastitna krema
-gkodalica
-papircuge od sponzora.

Da nije 2 pakovanja pelena dzak bi bio prazan. Valentina bi ga sama iznela.

Poslednja izmena:
Najveći broj blizanaca se rodi oko 34. nedelje, a cimerka iz bolnice je održavala blizanačku trudnoću iz vto i sećam se da su joj rekli da je priroda tako "uredila" da blizanci u 34.nedelji budu zreli kao jedna, sama beba u 36. nedelji...
Cimerka se porodila u 32. nedelji, hitan carski, imala je upalu bubrega, a vodenjak joj je pukao. Bebe su 3 nedelje bile na neonatologiji, 3. septembra puštene kući. I u redu su. Slede im neke dodatne kontrole kod oftamologa i fizijatra, ali samo je monitoring u pitanju.
Mada, ja zdušno držim palčeve da Mici stigne do 36.

Najveći broj blizanaca se rodi oko 34. nedelje, a cimerka iz bolnice je održavala blizanačku trudnoću iz vto i sećam se da su joj rekli da je priroda tako "uredila" da blizanci u 34.nedelji budu zreli kao jedna, sama beba u 36. nedelji...
Cimerka se porodila u 32. nedelji, hitan carski, imala je upalu bubrega, a vodenjak joj je pukao. Bebe su 3 nedelje bile na neonatologiji, 3. septembra puštene kući. I u redu su. Slede im neke dodatne kontrole kod oftamologa i fizijatra, ali samo je monitoring u pitanju.
Mada, ja zdušno držim palčeve da Mici stigne do 36.
Ona je sad 27+0
Joj ja joj zelim isto da dogura do bezbedne zone i da konacno uziva sa njenim bebironama..
Dobro je.. kaze videce da se javi ovde.. pozz vas sve ;)

ej Mackice. :)

kako bebuska, jesi se snasla vec u ulozi mame? :)

ja sam superiska, da kucnem.

po zm smo 25+3, a po uzv onih nasih 10tak dana manje.
beba je vrckava, na prednjem je zidu pa me lupka podobro :D

radim, dan mi proleti bukvalno. smiju mi se, posto jedem u kanc cim dodjem, pa pauza za pravi dorucak u 10h, pa opet voce u 13h.:lol:

nabacih 5 kg do sada ali mislim da ce biti uduplano vrlo brzo kako mi se apetit povecao :lol:

milice,heroju nas. . :zag:

ej Mackice. :)

kako bebuska, jesi se snasla vec u ulozi mame? :)

ja sam superiska, da kucnem.

po zm smo 25+3, a po uzv onih nasih 10tak dana manje.
beba je vrckava, na prednjem je zidu pa me lupka podobro :D

radim, dan mi proleti bukvalno. smiju mi se, posto jedem u kanc cim dodjem, pa pauza za pravi dorucak u 10h, pa opet voce u 13h.:lol:

nabacih 5 kg do sada ali mislim da ce biti uduplano vrlo brzo kako mi se apetit povecao :lol:

milice,heroju nas. . :zag:

Samo ti ruckaj.. ja sam jela u 8om i 9om kao provaljena..
a pre toga stalno neko voce...
i sad mi je ostao samo stomak malo.. ali i to ce otici dok se materica skupi. Tako da nemoj sa time da se opterecujes ;)
Uzivaj u trudnoci..
Inace nijednu striju nisam imala do samog porodjaja.. izgleda da mi je tad pukla koza na donjem stomaku.. nije strasno ali vidi se.
Izgleda da koliko god se mackamo neke stvari ne mozemo da kontrolisemo..

Cao devojke. Drago mi je sto ste sve dobro, Milica je nas zmaj, tako da znam da ce sve biti ok ♥♥. Ja cu doziveti nervni slom ako ovim tempom nastavim, toliko stresnih situacija u poslednje vreme da jos ne shvatam kako izdrzavam? Vise sam za temu jadanja a ne da se jadam ovde :(!! Necu detalje. Nisam stigla ni da odem na ctg ove nedelje, u ponedeljak cu ako se ne porodim od muke do tada :):). Sada sam 38+3 po UZ ;). A da, inace imam dg sindrom karpalnog tunela od pre 20-tak dana, znaci desnu shaku, tj.prste jedva pokrecem pogotovu ujutru :( . Nisam jedina :( . Ima dosta trudnjaca sa ovim sindromom, nazalost. Mislim na vas ♥♥♥ i javljam sta se desava. Ljubim i cuvajte se ♥♥♥♥♥

Poslednja izmena:
Drage moje drugarice!!!! Neverovatno mi mnogo znači vasa podrška a narocito u bolnici! Jako sam ljuta na aplikaciju na telefonu koja mi je konstantno pucala. Ali tu je Makica da vam prenese bar iskricu da sam ziva :-) . Primili me u bolnicu da me skinu sa Indomethacina, ali je bio hao sa bebinim vodama. Jedna je previse izgubila dok je druga jos navukla koliko toliko sebi.
Ukinuli mi lek i onda sam pocela da se davim u 4.5L dnevno vode. Medjutim, u medjuvremenu otkriju da mi nisu izlecili prosli put klinicku bakteriju, i opet krenemo sa antibioticima!!!
Voda se polako vracala ali su se i kontrakcije polako vracale. Bas smo se borili svaki dan.
U jednom trenutku su razmatrali da ponove tokolizu aaaaaaaa. Izvukoh se nekako od toga... ne nekako nego konkretno Bensedinom! Dali su mi 2mg jutro i vece. Verujte mi to mi je najvise pomagalo.

Poslednja izmena:

Back