Kutak za trudnice

Super. Sad mozes da uzivas. Ne brini za tezinu beba, u toku ovih mesec dana druzenja sa bebama na Institutu,videla sam da tezina nije toliko vazna,mnoge mrsavije bebe su bile stabilnije od krupnijih iako su rodjene iz iste trudnoce. Pa i moj manji bebac je zilaviji,pokretljiviji i sa manje komplikacija od veceg bate.
A ja sam danas uzivala. Isla sam na terapiju 'koza na kozu'. U posebnoj sobi na Institutu,koja je namestena kao u stanu,sa posebnom foteljom za mamu i neznom muzikom za bebe, mama se skine do pojasa i legne na fotelju i na grudi joj stave bebe koje budu golisave,samo u pelenama i ususkaju ih cebetom. Tako mama greje bebe i mazi ih dva sata a bebe uce mamin miris,slusaku glas i otkucaje srca koje poznaju jos iz stomaka. Tako sam ja danas leskarila sa mojim bebama na meni. A oni su,cim ih je sestra spustila na mene krenuli da traze siku,okrecu glavice,cvrkaju mi kozu,puze po meni tako maleni,traze da ruckaju. Ko bi rekao da to mogu sa samo 1400 grama. Prelepo iskustvo posle prethodnih poseta,koje su bile samo ceskanje kroz prozorce inkubatora. Svaki dan postoji neki stres,stalno neki nalaz,moj ili njihov iskoci iz normale,ali sve u svemu napredujemo polako i sutra ce vec biti mesec dana kako su se rodili moji decaci.

Pozdrav svim buducim mamama. Samo hrabro, cekam lepe vesti od svih vas i nove bebe.[/QUOT

Mogu samo da zamislim kakav neprocenjiv osecaj :zaljubljena::zaljubljena: Divno, jako sam srecna zbog vas! Da li poceli da sisaju? Duse male medene, bas sam se raznezila. Bice sve super, videces, sad kad su osetili svoju mamu, napredovace mnogo brze

cuti,meni u sestom mesecu u domu zdravlja doktorka rekla kako eto ne treba nista da stavljam i pijem, priroda odradi svoje, selekcija,ovo ono
ja je gledam,reko kakva selekcija,nisam u sestoj nedelji nego u sestom mesecu i grlic mi je krs
misim stvarno
al mi grlic sada super drzi :hahaha:

Draga Tsuy ja sam imala konizaciju ili ti skracenje grlica pre prve trudnoce, pa su mi u prvoj radili serklaz kada sam se otvorila malo i sada hoce opet da mi rade serklaz nadam se da cu ovaj put bolje proci jer su me prosli put unakazili. Kiss

Ata, odmaraj...
klarita, takodje odmaraj... :)
Vaso, javljaj nam se...
A ti stevce, uzivaj u pravljenju bebe... vezbaj vezbaj... :mrgreen:

Ja sam bila u banovini, na odmoru... rekla sam moodovima da su k. jer su mi pobrisali sasvim ok postove...
Ajde da je nesto bzvz pa da covek kaze, nego ispisem po stranice, vodimo konstruktivnu raspravu dva dana, i oni dodju i pobrisu.
Nisu fer... Ali ajde...
Vlast je vlast... :) ;)

I prijalo mi da odmorim...
Da me je trajno banovati... :mrgreen:

Prepodne sam posvecena Medi,
popodne ga vodim u vrtic, pa kuci da ucim i radim seminarske,
pa uvece na predavanja, pa trci kuci medu da sredim i uspavam...
Preumorna sam...
A tek me cekaju ispiti... sl.nedelje... :)

Beba se gica... zivahna je... :)

Dobro ti nama dosla a vlast je uvek bila vlast ;) vazno da se i pored toga bar povremeno vidjamo i sastancimo

Super. Sad mozes da uzivas. Ne brini za tezinu beba, u toku ovih mesec dana druzenja sa bebama na Institutu,videla sam da tezina nije toliko vazna,mnoge mrsavije bebe su bile stabilnije od krupnijih iako su rodjene iz iste trudnoce. Pa i moj manji bebac je zilaviji,pokretljiviji i sa manje komplikacija od veceg bate.
A ja sam danas uzivala. Isla sam na terapiju 'koza na kozu'. U posebnoj sobi na Institutu,koja je namestena kao u stanu,sa posebnom foteljom za mamu i neznom muzikom za bebe, mama se skine do pojasa i legne na fotelju i na grudi joj stave bebe koje budu golisave,samo u pelenama i ususkaju ih cebetom. Tako mama greje bebe i mazi ih dva sata a bebe uce mamin miris,slusaku glas i otkucaje srca koje poznaju jos iz stomaka. Tako sam ja danas leskarila sa mojim bebama na meni. A oni su,cim ih je sestra spustila na mene krenuli da traze siku,okrecu glavice,cvrkaju mi kozu,puze po meni tako maleni,traze da ruckaju. Ko bi rekao da to mogu sa samo 1400 grama. Prelepo iskustvo posle prethodnih poseta,koje su bile samo ceskanje kroz prozorce inkubatora. Svaki dan postoji neki stres,stalno neki nalaz,moj ili njihov iskoci iz normale,ali sve u svemu napredujemo polako i sutra ce vec biti mesec dana kako su se rodili moji decaci.

Pozdrav svim buducim mamama. Samo hrabro, cekam lepe vesti od svih vas i nove bebe.

predivno.... rasplakala si me! odlično što vam pružaju takvu mogućnost, to je od neprocenjivog značaja za njihov razvoj i za emotivno vezivanje...
da li uspevaš da održavaš laktaciju?
ljubim te, baš sam se raspilavila

a sto bas nedelju. resio tvoj doca da te poradja kad je dezuran?

da zato sto je velika i zrela mala pa da ne cekamo,jer bi svejedno krenula dan dva posle toga kaze...a u nedelju je 39+0
nisam bas odusevljena al mi nekako uliva sigurnost sto ce on biti tamo

- - - - - - - - - -

eto, ja protivnik indukcije i zakazanog porodjaja...

- - - - - - - - - -

mozda on to zbog onog utrogestana
posto imam kontrakcije svaki cas a ne desava se nista
ne znam

kad se setim, mene su sa malom primili u bolnicu sa namerom da me indukuju, ali nekih dva sata od prijema sam se porodila. zato se plasim da cu sada da nahebem za sve pare :(

a da ti malo udaris po sexicu da smeksas taj grlic? :whistling:

otvoren je 2 cm i mekan je nego nista dalje od toga
kaze dr da ce rucno da proba da pokrene(:sad2:),veruje da treba samo malo da se nadrazi jer vec kao krece nesto a ustvari ne krece :lol:
a vrlo je moguce da krene i bez toga u nedelju, prvi put je isto sa punih 39
a sex ne mogu...probali smo vec i nista...sad vise nisam raspolozena,ne mogu na silu,ona mi stoji skroz nisko i smeta mi,ne mogu

predivno.... rasplakala si me! odlično što vam pružaju takvu mogućnost, to je od neprocenjivog značaja za njihov razvoj i za emotivno vezivanje...
da li uspevaš da održavaš laktaciju?
ljubim te, baš sam se raspilavila

Pumpam svaka tri sata,sem od ponoci do 7 ujutro, jer mi je dr zabranio nespavanje dok mi se potpuno ne poprave krvna slika i zdravlje vrati u normalu. Uspem da izvucem oko 250-300 ml na dan,sto i nije mnogo,ali bar se odrzava. Isla sam na dogovor za nosenje mleka u banku da bi mi odvratna dr sa odeljenja za mame i mleko rekla da joj sa tom kolicinom ni ne trebam na Institutu i da bi bolje bilo da se malo potrudim sa mleka bude vise. Krmaca. Sta da radim,da pogledom hipnotisem moje s..e da luce vise. Ne znam kako njoj nije palo na pamet da ako mi dozvoli boravak na Institutu,da cu vise biti u kontaktu sa mojim bebama pa ce i stimulus za laktaciju biti veci. Nije sve u mehanici i pumpi,a gde je psihicki i emotivni stimulus,kad uzmes svoje detevu ruke. Imam upalu tetiva sake od pumpice, ukocim se cela pumpajuci nekad i duze od sata,ledja mi se raspadaju,a ona mi kaze ne trudim se dovoljno. Doslo mi da je nokautiram. I ona takva treba da stimulise majke da posle svega sto su prezivele zbog prevremenog porodjaja i uz strasan stres i brigu za goli zivot bebe odrze laktaciju. Uh....

Pumpam svaka tri sata,sem od ponoci do 7 ujutro, jer mi je dr zabranio nespavanje dok mi se potpuno ne poprave krvna slika i zdravlje vrati u normalu. Uspem da izvucem oko 250-300 ml na dan,sto i nije mnogo,ali bar se odrzava. Isla sam na dogovor za nosenje mleka u banku da bi mi odvratna dr sa odeljenja za mame i mleko rekla da joj sa tom kolicinom ni ne trebam na Institutu i da bi bolje bilo da se malo potrudim sa mleka bude vise. Krmaca. Sta da radim,da pogledom hipnotisem moje s..e da luce vise. Ne znam kako njoj nije palo na pamet da ako mi dozvoli boravak na Institutu,da cu vise biti u kontaktu sa mojim bebama pa ce i stimulus za laktaciju biti veci. Nije sve u mehanici i pumpi,a gde je psihicki i emotivni stimulus,kad uzmes svoje detevu ruke. Imam upalu tetiva sake od pumpice, ukocim se cela pumpajuci nekad i duze od sata,ledja mi se raspadaju,a ona mi kaze ne trudim se dovoljno. Doslo mi da je nokautiram. I ona takva treba da stimulise majke da posle svega sto su prezivele zbog prevremenog porodjaja i uz strasan stres i brigu za goli zivot bebe odrze laktaciju. Uh....

kravetina

- - - - - - - - - -

joj vaso tim krmacama treba zabraniti da rade. medi da krene neko dako da se.re mislim da bi ga nokautirala...

misonjo, zar ne ide prvomda probiju vodenjak da vide da limce porodjaj krenuti pa tek onda indukcija?

pa nema pojma draga, verovatno ce i to uraditi, ne znam
smo nek izadje i nek bude sve ok :lol:

ja cu da mrem...bas me uhvatilo...sinusi...i curi njonja...i kasljem
pijem sad ab, reko mi doca
valjda do nedelje bude bolje...
jutros smo ustali u pola 10 :eek:
posle ko zna koliko meseci,mala nije ustala ko vampir :lol:

Nije sve u mehanici i pumpi,a gde je psihicki i emotivni stimulus,kad uzmes svoje detevu ruke. Imam upalu tetiva sake od pumpice, ukocim se cela pumpajuci nekad i duze od sata,ledja mi se raspadaju,a ona mi kaze ne trudim se dovoljno. Doslo mi da je nokautiram. I ona takva treba da stimulise majke da posle svega sto su prezivele zbog prevremenog porodjaja i uz strasan stres i brigu za goli zivot bebe odrze laktaciju. Uh....

na sestretine se slobodno brecaj, uvek se mozes vaditi psto si porodilja, a njihov posao je da izadju na kraj sa tobom ...

ako ti samo malo zasmetaju- vristi na njih !!!

Back