Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa i ja sam tako radila ali kod nas se to pokazalo pomalo pogresno....i sama topla voda isusuje kozu a kamoli ako dodas jos i hemikalije...mackanje kremama opet ne podstice funkcije koze da se sama zastiti, stvara se film kao zastitna barijera od dehidratacije koze i koza se navikava na kremice....i dan danas sa 12.5 godina ima jako suvu kozu koju moramo da mazemo skoro svaki dan...ima to logike u prebrisavanju ali opet, sam cin kupanja je po meni dobar za opustanje bebe, secam se da je moj sin bas uzivao u kupanju.....od samog rodjenja....

:worth:

Ja Pavlovicevu potrosim za oko 3 meseca. Drugarica me napadala da trebam celog da ga premazem posle kupanja :roll: ili bar one delove koji su "uvuceni" npr pazuh, vrat itd. Po meni to nema nikakve logike, bas ti delovi treba da se drze suvi a ne da ih mackam nekakvim masnim kremama. Mi ga lepo operemo, osusim te kriticne delove peskirom i ne pada mi na pamet da mu stavljam Pavlovicevu. Mazem samo goozu posle kupanja (ukljucujuci i posle dnevnog kupanja nakon ka*****). Koristimo merima sapun i Chicco sampon. Zimi smo mu namazali tanko lice Niveinom kremom kada idemo u setnju a jako je hladno ili vetar duva. Jednom sam mu namazala lice pantenolom jer je bila suva (zaboravila da nanesem kremu pre setnje) ali se do sledeceg dana samo izregulisalo. Mislim daje to sve sto se kozmetike tice.

A ko ti je rekao da ti je detetu suva koza od kupanja?

jako sam puno posle citala o tome kad mi je dete dobilo dermatitis i zakljucak je taj sto sam ti napisala...

evo faktora rizika:

Izlaganjem nadražujućim sredstvima (detergenti, omekšivači, sapuni...) može pogoršati simptome, kao što može i sušenje kože, izlaganje vodi, temperaturne promjene i stres.

meni se te od zene iz ZR uopste ne svidjaju ni na oko
inace, to su platnene pelenice i normalno je da procure
zato se i kupuju zastitne gacice....
i za ove sam dobila preporuke, dosta njih koristi bas njene http://www.mybabysaurus.com/21-platnene-pelene
pa cu kombinovati, narucicu odavde, zatim od onog prvog linka sto sam vam stavljala
i planiram iz hrvatske naruciti par komada

znaci poenta je kod svih tih pelena navuci zastitne gacice jedino ove AIO koje su vec spolja oblozene nepropusnim platnom ne trebaju gacuronke (nepropusan za vodu a a vazduh slobodno cirkulise, sto znaci da guza dise....)

ja sam davno odlucila da cu koristiti platnene i to je to....
p.s. imam ja iskustva iz prve ruke, pitala sam nekoliko zena koje koriste ;)
pogledaj bas na ovom sajtu babysaurus
pise u napomeni da uz sve te pelenice sem AIO moraju se koristiti i zastitne gacuronke....

ja imam 5 vrsta pelena. pisala sam ranije o svakoj iskopaću post.

ako se pravilno korriste, NIKAD ne procure. evo kopam post.

Mi smo koristili pavlovicevu a sad sam kupila neke dve cikove(pasta al aqua i lenitiva) i odlicne su obe. koristim obe, naizmenicno.
Posle kupanja na lice ide pantenol ali ja moram zbog bubuljica.inace ne bih

i malo tek tek ispod miske ispod kolena, na vrat ne jer se znoji. a ovo stavljam jer sam od mame videla mada sto kazete nema logike. i guzu i sarmice naravno sa jednom od te dve kreme

Koja je to alergija koja se ispoljila u 7. godini?
Ja sam u teskom tripu zbog genetskog opterecenja za alergije ali se za ove 4 godine nisu ispoljile. Mm je alergican na puno prehrambenih namirnica, sinu smo radili one probe na ruci na inhalacione alergene ali je sve bilo negativno, pa me zanima dokle to moze da se ceka da se ispolji?

nebi da te plasim ali ja sam prvi napad dobila negdje oko 6-7 godine neznam sigurno i posle puberteta samo iscezlo (kod mene se ispoljavalo kao gusenje), a suprug je postao alergicana na tave negdje posle srednje skole... a ni jedno nemamo u porodici osobe koje su imale problema sa tim, tako da je to sve individualno moze da se pojavi tamo gdje nikad nije a nemora da znaci da ce tvoje djete to da nasledi,

zsuki koliko dnevno potrosis pelena?
(cini mi se da si i to pisala ali ne mogu da nadjem)

ako menjaš pre svakog podoja od 7-10. nekad upiški čistu pelenu čim joj stavim pod guuzu ahahahahhah
evo pisala bih sad, ali se Luca dosađuje moram da joj pevam i da igram sa njom naokolo...čim dođe muž, pišem.
treba ti oko 24-25 pelena, kako bi prala svaki drugi dan. treba dan da se osuše, leti će to ići brže.

za bambino mio bih ti preporučila da obavezno stavljaš švedsku pleko prefolda, jer će ti kaka iscureti u zaštitne gaće. sa švedskom super funkcionišu. nisu previše glomazne pelene i brzo se suše. evo baš sad ih imamo. bambino mio su super zaštitne, mogu se kombinovaati sa većinom pelena.

najbitnije su dobre zaštitne gaće. meni su pored mio bambino najbolje little comfort zaštitne. apsolutno idu uz svaku pelenu.

ajoj evo ukakila se, idem da menjam ahahahahahahahah

Mi smo koristili pavlovicevu a sad sam kupila neke dve cikove(pasta al aqua i lenitiva) i odlicne su obe. koristim obe, naizmenicno.

i malo tek tek ispod miske ispod kolena, na vrat ne jer se znoji. a ovo stavljam jer sam od mame videla mada sto kazete nema logike. i guzu i sarmice naravno sa jednom od te dve kreme

meni rekli da pregibe ne mažem masnim kremicama jer se koža jako smekša i pukne. i stvarno na preponama pukla koža. sad više ne mažem i super je.

stavi tu al aqua na lice hoce da pomogne za bubuljice

ako menjaš pre svakog podoja od 7-10. nekad upiški čistu pelenu čim joj stavim pod guuzu ahahahahhah
evo pisala bih sad, ali se Luca dosađuje moram da joj pevam i da igram sa njom naokolo...čim dođe muž, pišem.
treba ti oko 24-25 pelena, kako bi prala svaki drugi dan. treba dan da se osuše, leti će to ići brže.

za bambino mio bih ti preporučila da obavezno stavljaš švedsku pleko prefolda, jer će ti kaka iscureti u zaštitne gaće. sa švedskom super funkcionišu. nisu previše glomazne pelene i brzo se suše. evo baš sad ih imamo. bambino mio su super zaštitne, mogu se kombinovaati sa većinom pelena.

najbitnije su dobre zaštitne gaće. meni su pored mio bambino najbolje little comfort zaštitne. apsolutno idu uz svaku pelenu.

ajoj evo ukakila se, idem da menjam ahahahahahahahah

ja bas htela da te zamolim da mi napisem jednu privatnu porukicu kojim pelenama ste najzadovoljniji
jer cu ja svakako uzeti od vise proizvodjaca, ali ipak bar da znam otprilike koje se vama najvise svidjaju...

evo zaspala je u marami, pa pišem dok se ne probudi.

nisam pp, možda još nekog zanimaju pelene.

opšte stvari:
- obrati pažnju na materijal od kod šiju pelene, puno je onih sintetičkih. najbolja varijanta je bambus, više upija i ne razmnožavaju se bakterije na njemu.
- najbitniji faktor, dobre zaštitne gaće. Treba da su od PUL materijala a ne od PVC, jer pvc ne propušta vazduh, pa će se guza upariti.
- AIO, jednostavnije za staviti, ali se teže suše i svaki put moraš prati i spoljašnji deo. skuplje su. Bolja varijanta su posebno pelene posebno zaštitne. onda ti treba oko 4-5 zaštitnih samo.
- one size, podešavaju se na različite veličine drikerima ili čičak trakama. drikeri bolji - čičak se lepi za ostale pelene u mašini.

1. daj daj pelene - bg
ubedljivo najfiniji materijal. ostaje mekan nakon pranja. one nisu one size, pa ako prerastu broj moraš kupovati veće.
guma oko butkica je suviše labava, što je dobro jer ne stežu, ne ostaje otisak, ali se desi da malo ode u zaštitne.
Ako želiš širok povoj, moraš dokupiti široki uložak.
sporo se suše, zato što super upijaju.
brzo stignu kad naručiš.
nisu pevelik paket na guzi, nisu preširoke između nogu (zbog kasnijeg hodanja)
koristim ih za dan i za noć.

2. Bambino mio. gore već napisah.

3. Baby saurus. - odličnog kroja!!!! super mogućnost podešavanja veličina. odlični dezeni. dobijaš uloške uračunato u cenu.
ja sam tražila da unutrašni sloj do kože bude od bambus velura, tad su malo skuplje, ali opet bambus je bambus.
čekaš dosta dugo kad naručiš, jer je Naida preopterećena. pogledaj ima i facebook profil, šta sve šije.
gumica oko nogu, nekad malo steže, zavisi kako podesiš. nisu velik paket na guuzi. prekodana jedan uložak, preko noći dva, tri.

4. Little comfort bamboo. - super kroj, odlične za noć. uložak sa jedne strane ima flis, sa druge bambus. flis na dodir ostaje suv, ali to je sintetički materijal. volim ih za noć, puno upiju, a ostaju suve pri koži. gumica je super ušivena, ne ostaju tragovi, ne puštaju sa strane. malo veći paket na guzi.
problem naručivanje, ja sam preko web shopa iz mađarske, pa su mi poslali u poštu u segedin, tamo sam podigla.

5. zrenjaninske flanel - odlične ako želiš širok povoj, jer su kruće, pa beba ne može da ih sabije nogama. krute su nakon pranja, treba ih malo popeglati, da omekšaju. ja imam varijantu sa čičkom, te se super podešavaju.

Dobitna kombinacija bi bilo da Naida nabavi bambus od kojih su daj daj pelene!!!!! a na sve to staviti little comfort zaaštitne gaće. :)

Zaštitne:
1. bambino mio - odlične! imaju po veličinama, S možeš korisiti za njihove male, i za daj daj, za ostale pelene su mi male. M već može i uz bosanske i uz irske. Možeš sa njima i obične tetre + švedske.

2. daj daj -očaj živi. prevelike su. videla sam na njohovoj fb strani da su nešto menjali, nadam se na bolje...

3 Little comfort - kao prvo preslatki dezeni :) odlične. ne stežu, lako se podešavaju. mogu na sve moje pelene.

kod zaštitnih ti je bitno da obuhvate celu pelenu, naročito oko butkica, jer ako nešto viri, a nakvasi se, kvasi ti se i odeća.

papirićiiiiii! odlična stvar. staviš i pelenu, pa kaka ne uđe unutar pelene. samo izvadiš i baciš. mogu se i prati u mašini sa pelenama 6-7 puta. kod nas, neeeemaaaaa. ja naručujem iz mađ.web shop - segedin-pošta.
http://tarka-barka.hu/spd/300/Popolini_anyatejes_papirbetet_tekercs
ove su mi najbolje.

eto. ako ima pitanja navalite.

evo zaspala je u marami, pa pišem dok se ne probudi.

nisam pp, možda još nekog zanimaju pelene.

opšte stvari:
- obrati pažnju na materijal od kod šiju pelene, puno je onih sintetičkih. najbolja varijanta je bambus, više upija i ne razmnožavaju se bakterije na njemu.
- najbitniji faktor, dobre zaštitne gaće. Treba da su od PUL materijala a ne od PVC, jer pvc ne propušta vazduh, pa će se guza upariti.
- AIO, jednostavnije za staviti, ali se teže suše i svaki put moraš prati i spoljašnji deo. skuplje su. Bolja varijanta su posebno pelene posebno zaštitne. onda ti treba oko 4-5 zaštitnih samo.
- one size, podešavaju se na različite veličine drikerima ili čičak trakama. drikeri bolji - čičak se lepi za ostale pelene u mašini.

1. daj daj pelene - bg
ubedljivo najfiniji materijal. ostaje mekan nakon pranja. one nisu one size, pa ako prerastu broj moraš kupovati veće.
guma oko butkica je suviše labava, što je dobro jer ne stežu, ne ostaje otisak, ali se desi da malo ode u zaštitne.
Ako želiš širok povoj, moraš dokupiti široki uložak.
sporo se suše, zato što super upijaju.
brzo stignu kad naručiš.
nisu pevelik paket na guzi, nisu preširoke između nogu (zbog kasnijeg hodanja)
koristim ih za dan i za noć.

2. Bambino mio. gore već napisah.

3. Baby saurus. - odličnog kroja!!!! super mogućnost podešavanja veličina. odlični dezeni. dobijaš uloške uračunato u cenu.
ja sam tražila da unutrašni sloj do kože bude od bambus velura, tad su malo skuplje, ali opet bambus je bambus.
čekaš dosta dugo kad naručiš, jer je Naida preopterećena. pogledaj ima i facebook profil, šta sve šije.
gumica oko nogu, nekad malo steže, zavisi kako podesiš. nisu velik paket na guuzi. prekodana jedan uložak, preko noći dva, tri.

4. Little comfort bamboo. - super kroj, odlične za noć. uložak sa jedne strane ima flis, sa druge bambus. flis na dodir ostaje suv, ali to je sintetički materijal. volim ih za noć, puno upiju, a ostaju suve pri koži. gumica je super ušivena, ne ostaju tragovi, ne puštaju sa strane. malo veći paket na guzi.
problem naručivanje, ja sam preko web shopa iz mađarske, pa su mi poslali u poštu u segedin, tamo sam podigla.

5. zrenjaninske flanel - odlične ako želiš širok povoj, jer su kruće, pa beba ne može da ih sabije nogama. krute su nakon pranja, treba ih malo popeglati, da omekšaju. ja imam varijantu sa čičkom, te se super podešavaju.

Dobitna kombinacija bi bilo da Naida nabavi bambus od kojih su daj daj pelene!!!!! a na sve to staviti little comfort zaaštitne gaće. :)

Zaštitne:
1. bambino mio - odlične! imaju po veličinama, S možeš korisiti za njihove male, i za daj daj, za ostale pelene su mi male. M već može i uz bosanske i uz irske. Možeš sa njima i obične tetre + švedske.

2. daj daj -očaj živi. prevelike su. videla sam na njohovoj fb strani da su nešto menjali, nadam se na bolje...

3 Little comfort - kao prvo preslatki dezeni :) odlične. ne stežu, lako se podešavaju. mogu na sve moje pelene.

kod zaštitnih ti je bitno da obuhvate celu pelenu, naročito oko butkica, jer ako nešto viri, a nakvasi se, kvasi ti se i odeća.

papirićiiiiii! odlična stvar. staviš i pelenu, pa kaka ne uđe unutar pelene. samo izvadiš i baciš. mogu se i prati u mašini sa pelenama 6-7 puta. kod nas, neeeemaaaaa. ja naručujem iz mađ.web shop - segedin-pošta.
http://tarka-barka.hu/spd/300/Popolini_anyatejes_papirbetet_tekercs
ove su mi najbolje.

eto. ako ima pitanja navalite.

e super
navela si stavari koje sam i sama uglavnom vec skontala
da budu skroz prirodne, one size, Aio da su ok ali sporije suse i tako...
planirala sam da uzmem mozda jedno 5-6 AIO pelena
da se nadje za noc, pa nek se suse onda i dva dana
(mada ova luda baba kod nas ako bude grejala ko ove zime, osusice se za pola dana, greje ko nenormalna, mislili smo zimus da cemo da popadamo ko pilici,a ves se susio kao na plus 60 stepeni )

e sada, meni se svidjaju te babysaurus, njih sam i planirala uzeti sigurno jedno desetak komada, vidim da ona prodaje i po paketima sto mi je kul
svidjaju mi se i sa hrvatskog sajta one NATURA platnene pelene
kao i Flafi i Coki Loki (ima na fb coki loki, zaljubila sam se u njih....)
i tako, planiram da cu sigurno od 3-4 proizvodjaca da uzmem....
i da zastitne gacuronke onavezno od PUL-a, jer zato i zelim ove pelene da koristim da mi beba bude u prirodnim materijalama
zato mislim i da joj necu stavljati te papirice do guze, jer sam cula da oni nisu prirodni
ako nadjem prirodne, rado cu...
i da bambus, cula sam sve najbolje za njega kazu da super upija....

sad cu da napisem adrese sajtova koji mene interesuju

1. http://www.flafi-platnene-pelene.com/
2 . https://www.facebook.com/pages/COKI-LOKI-Platnene-Pelene/400566389976002
3. http://www.platnene-pelene.net/
4. http://www.mybabysaurus.com/
5. http://www.naturapelene.com/

mislim da je to to, i da cu od kraja maja, pocetka juna, polako poceti da kupujem od ovih 5 proizvodjaca
jednostavno sve su mi lepe, i citam a i pitacu jos dodatno kada budem htela naruciti da li su skroz prirodne
mada kolko sam do sada citala jesu...

e super
navela si stavari koje sam i sama uglavnom vec skontala
da budu skroz prirodne, one size, Aio da su ok ali sporije suse i tako...
planirala sam da uzmem mozda jedno 5-6 AIO pelena
da se nadje za noc, pa nek se suse onda i dva dana
(mada ova luda baba kod nas ako bude grejala ko ove zime, osusice se za pola dana, greje ko nenormalna, mislili smo zimus da cemo da popadamo ko pilici,a ves se susio kao na plus 60 stepeni )

e sada, meni se svidjaju te babysaurus, njih sam i planirala uzeti sigurno jedno desetak komada, vidim da ona prodaje i po paketima sto mi je kul
svidjaju mi se i sa hrvatskog sajta one NATURA platnene pelene
kao i Flafi i Coki Loki (ima na fb coki loki, zaljubila sam se u njih....)
i tako, planiram da cu sigurno od 3-4 proizvodjaca da uzmem....
i da zastitne gacuronke onavezno od PUL-a, jer zato i zelim ove pelene da koristim da mi beba bude u prirodnim materijalama
zato mislim i da joj necu stavljati te papirice do guze, jer sam cula da oni nisu prirodni
ako nadjem prirodne, rado cu...
i da bambus, cula sam sve najbolje za njega kazu da super upija....

papiriće nađi od 100% celuloze, ti su ok. ja ne stavljam uvek, skontaš kad beba odprilike kaki, pa samo tad :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back