Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E, moja Bokice, veruj mi, imaš tada preču zanimaciju... :)
U tih par sekundi mozak ti je podešen tako da tokom tog jednog pogleda vidiš i pol, i proporciju tela i odnos veličine glavice prema telu, i lice, i prebrojiš svih 20 prstića... Jednostavno, to je tog trenutka prioritet. Nesvesni, ali najjači. :D
I taj trnutak, uz onaj kad ti daju bebu u naručje prvi put, ostaje urezan u memoriji trajno... :)

jeste stvarno
oni su je uzeli za noge i drzali je tako naglavacke a ona mlitava i ne pomera se
to je trajalo dve sekunde a meni se cinilo duze
i sva istraumirana sam pitala sta joj je?
a babica kaze ma nista i pljusne je po dupetu i ona se trgne i krene da place
ja se prepala
nikad to necu zaboraviti...a bila je onako nekako cudne boje i secam se kako je pupcana vrpca bas ruzna :lol:
i secam se njene zbunjene face kako me gleda i zmirka okicama a uvili je u pelene tako da samo faca viri :lol: :heart:
i secam se posteljice :lol: isto je ruzna...odvratna
posle su me pitali jel isti broj na mojoj i njenoj rukici
ostaloih detalja se ne secam preterano(osim svega onoga sto me bolelo posle samog porodjaja al to je nebitno)
a posle toga sam tako sva izlomljena zvala sve zive i slala poruke a uopste nemam pojma da sam to radila :rumenko:

ma da
citala sam tada o tome , o ucestalosti
sad vise i ne znam, ali cesto se desi da dete ima 6. prstic
i nije strasno, moze se caskom srediti
nego smo mi na poslu tako sve prebrojavali i cim primetis nesto sto odstupa, onda se vadi krv za kariotip i cuda
kod nas, ima 6 prstica u familiji...i spojenih isto...na nogama...drugi i treci prst na nozi,spojeni do pola....
i 6 prstiju e sad dal na nogama ili rukama ne znam...mislim da je na rukama...moj ujka je imao na rukama kada se rodio a sin od brata dal na nogama...ili isto na rukama,ne znam
a Irina ima spojena ta dva na obe nogice
imam i ja(i moja braca)
i mrzim ih
i idem da mi odvoje
fuj
nego ne znam,eto mojoj mami recimo ne smeta to sto ima spojene te prste a meni uzasno smeta...njenoj mami isto nije smetalo

kapiram da ce i Irini smetati
sta mislite vi dal da joj odvojimo to sad dok je mala ili da je pustimo pa sama nek odluci sta ce kasnije...?

kod nas, ima 6 prstica u familiji...i spojenih isto...na nogama...drugi i treci prst na nozi,spojeni do pola....
i 6 prstiju e sad dal na nogama ili rukama ne znam...mislim da je na rukama...moj ujka je imao na rukama kada se rodio a sin od brata dal na nogama...ili isto na rukama,ne znam
imam i ja(i moja braca)
i mrzim ih
i idem da mi odvoje
fuj
nego ne znam,eto mojoj mami recimo ne smeta to sto ima spojene te prste a meni uzasno smeta...njenoj mami isto nije smetalo

sta mislite vi dal da joj odvojimo to sad dok je mala ili da je pustimo pa sama nek odluci sta ce kasnije...?

ma ja bih to sve sredila dok su mali

imam i ja(i moja braca)
i mrzim ih
i idem da mi odvoje
fuj

koliko sam ja cula to nebi trebala biti teska operacija jer u 90% slucajeva postoje odvojene kosti samo je kozica srasla, sto zaci jedan rez i gotovo, pa bi mozda bilo dobro da sacekas da bude starija i da sama odluci mada i ako joj sad to sredis ne vjerujem da bi ti kasnije zamjerala. stvar izbora, tatino rodjak je ostavio njemu nije smetalo cak nikad nije ni krio

pa i ja kazem a mm drami ko da je to ne znam sta
mala ranica ce biti

jel zna neko de to da uradimo?
najbolje da odete kod svog dr, msm, pedijatra pa sa njim da poricate o tome, gde sta i kako...
ali sto kaze nikodija, to je stvarno rutinska stvar
meni je bila srasla resica jezika za jesik skoro pa totalno
pa skoro da i nisam pricala nista
i vopdili me da mi to secnu
kaze tata i dan danas da je znao da cu ovoliko parlati ko navijena ostavili bi me onakvu :D :mrgreen:
ahahahaha

najbolje da odete kod svog dr, msm, pedijatra pa sa njim da poricate o tome, gde sta i kako...
kaze tata i dan danas da je znao da cu ovoliko parlati ko navijena ostavili bi me onakvu :D :mrgreen:
ahahahaha
ahahahahahahaha

ok hvala,vodicu je :)

ahahahaha

..to su radili jednoj maloj komshinici i ja sam se smejala pola dana
kad mi je njena mama prenela kako im je dr rekao "ta je operacija bezbolna i..ne mogu da kazem beskrvna, ali sa dve ili tri kapljice krvi.. :) " :rotf:
..zashto ne mogu svi lekari da prenose pozitivnu energiju ljudima, niko ih ne bi tuzio ako bude i 120 kapljica krvi, majku mu.. :aha:

..to su radili jednoj maloj komshinici i ja sam se smejala pola dana
kad mi je njena mama prenela kako im je dr rekao "ta je operacija bezbolna i..ne mogu da kazem beskrvna, ali sa dve ili tri kapljice krvi.. :) " :rotf:
..zashto ne mogu svi lekari da prenose pozitivnu energiju ljudima, niko ih ne bi tuzio ako bude i 120 kapljica krvi, majku mu.. :aha:

ovakvo dete kao sto ja bila niko nece vise napraviti
ahahaha
slusaj ovo :))))
ta opercija je stvarno tako rutinska i cap cap srede odma i ides kuci
ali
ja sam bila takav mali divljak, da me niko nije mogao obuzdati kolko sam se derala i otimala
i dr rekao, uspavajte je ahahahahaha
znaci, mislim da sam jedino stvorenje na ovom svetu kom su u opstoj anesteziji recnuli resicu :D :zcepanje:
da vidis tek moje roditelje dok se prisecaju pustolovina sa mnom
a sa 5-6 godina sam isla na operaciju dva bruha, po jedan sa svake strane
a dr ih pita, jel vase dete skace s ormana :D
ahahahahha

ovakvo dete kao sto ja bila niko nece vise napraviti
ahahaha
slusaj ovo :))))
ta opercija je stvarno tako rutinska i cap cap srede odma i ides kuci
ali
ja sam bila takav mali divljak, da me niko nije mogao obuzdati kolko sam se derala i otimala
i dr rekao, uspavajte je ahahahahaha
znaci, mislim da sam jedino stvorenje na ovom svetu kom su u opstoj anesteziji recnuli resicu :D :zcepanje:
da vidis tek moje roditelje dok se prisecaju pustolovina sa mnom
a sa 5-6 godina sam isla na operaciju dva bruha, po jedan sa svake strane
a dr ih pita, jel vase dete skace s ormana :D
ahahahahha

:) ako djete povuce tvoje gene bice veselio :)

:) ako djete povuce tvoje gene bice veselio :)

kazem ja mom dragom... (a on je inace najmirnija osoba koju mozete zamisliti, gde ga ostavis, tu ces ga naci, takav je bio kao dete, takav je sada, progovara samo ako baaaaas mora :), a tv obozava, udubi se, mozes ga dozivati kolko hoces, ne cuje....)
i sad gledamo onaj snimak sa uz, kako bebica spavaaaaa
i onda dr, mi pritisla stomacic, i beba pocne da se rita, mrda, udara rukicama, ma cudo jedno
hehehe, vrti se ko cigra
valjda besna sto smo je probudili
a kaze on meni... "nije na mene izgleda" :D aahhahahaha
a moj tata kaze, svedok je mamin, da nikada nije video stomak koji je tako iskakao cas na jednu cas na drugu stranu
nenormalno sam se ritala
moja bebica ipak kanda ima malo i od njega i od mene
voli da 'pava na taju, a malo je nervozna kada je probude na majku, pa odma bi da se bije.... ;) hahahahaha

Meni taj momenat u porodilistu uopste nije bio takav kakvim sam ga zamisljala...

Probudila sam se u hodniku, dok su me iznosili iz sale i dr.mi kaze:"Dobili ste decaka 3300g, dobio je dve 10-ke." a ja mrtva 'ladna:"Hocete mi dati nesto protiv bolova? Brzo?!"

Kad su mi ga doneli vec sam bila u soku, bolovi prosli, donesose oni njega, tutnuse mi ga u ruke a ja ga gledam ko da je sa marsa pao i mislim se:"Ovo moje dete!? Uopste ne lici na mene... Ni na mm... " nikakvu emociju nisam osetila, vise sam se osecala cudno... mada sam svima javljala kako je divan... i cekala svakih 3 sata jer sam se nadala da ce ga mozda cesce donositi pa nisam uopste spavala...

Tek sutradan sam pocela sklapati kockice ali ni tada nisam imala taj osecaj o kome svi pisu... :(

Al' bi ga zato sada prilepila uz sebe i mazila i ljubila ceo dan... nocu mi nije tesko da se u 3 smejemo i nosamo i gugucemo... I kad vidim njegove okice dusu bi.mu dala...

Meni taj momenat u porodilistu uopste nije bio takav kakvim sam ga zamisljala...

Probudila sam se u hodniku, dok su me iznosili iz sale i dr.mi kaze:"Dobili ste decaka 3300g, dobio je dve 10-ke." a ja mrtva 'ladna:"Hocete mi dati nesto protiv bolova? Brzo?!"

Kad su mi ga doneli vec sam bila u soku, bolovi prosli, donesose oni njega, tutnuse mi ga u ruke a ja ga gledam ko da je sa marsa pao i mislim se:"Ovo moje dete!? Uopste ne lici na mene... Ni na mm... " nikakvu emociju nisam osetila, vise sam se osecala cudno... mada sam svima javljala kako je divan... i cekala svakih 3 sata jer sam se nadala da ce ga mozda cesce donositi pa nisam uopste spavala...

Tek sutradan sam pocela sklapati kockice ali ni tada nisam imala taj osecaj o kome svi pisu... :(

Al' bi ga zato sada prilepila uz sebe i mazila i ljubila ceo dan... nocu mi nije tesko da se u 3 smejemo i nosamo i gugucemo... I kad vidim njegove okice dusu bi.mu dala...

Ja sam odmah znala da je on nas. Donela ga sestra (a nisam znala da ce doci) i cim je usla s njim u narucju kroz vrata kazem: ovaj je moj. Pita ona 128, ma rekoh moj je vidim mm od pre 30 godina :cepanje: Kaze morate potvrditi broj rekoh: ok 128 :roll:

Sve manje lici na njega a sve vise na mene :rumenko:

nisam ni ja cicak
cak sam kad me babica pitala jel da mi je donose il da bude sa mnom odreagovala ko da me pitala za tudje dete "pa da je donose!" :eek:
al posle svog stiskanja i "cedjenja" stomaka sto je mene uzasno bolelo i usivanja ranetine dole koje sam osetila skroz, skroz sam odlepila
a taj prvi susret nas nije bio nesto emotivan u tom trenutku...misim znas ono ko na filmu
cak sam se malo potrudila bila pred babicom da izgledam odusevljeno da zena ne pomisli da sam djubre(jbte koji sam ja bolesnik)
e a posle kad su je doneli i ostavili mi je,tad sam se zaljubila :)

al sam dok nismo otisle kuci,sve vreme nekako bila u nekom zbunu...ko da se nisam ja porodila...osim dok je tu
valjda su mi zato tako tesko padale sve te muke ...kod kuce mi je sve bilo mnogo lakse jer kad nju gledam sve me manje boli nekako...ne znam
jako cudno
a kad su je doneli sa onim na okicama jer je bila na foto terapiji,ko da je smak sveta...dusa me zabolela sto su joj stavili to

Ja sam odmah znala da je on nas. Donela ga sestra (a nisam znala da ce doci) i cim je usla s njim u narucju kroz vrata kazem: ovaj je moj. Pita ona 128, ma rekoh moj je vidim mm od pre 30 godina :cepanje: Kaze morate potvrditi broj rekoh: ok 128 :roll:

Sve manje lici na njega a sve vise na mene :rumenko:

:rotf: ... meni sestre donosile malog svaki put sa drugom frizurom ( rodio se sa nenormalno puno kose, ko dete sa dve godine ) i tako jednom njemu napravljen chiroki .. ja onako sva zblanuta pogledam u sestricu a ona onako zbunjeno : "malo smo se igrale" :zcepanje: ... a kad su ga odnosile, kazhe jedna "ajde mala "birice" ... ja reko ' ali on je deeeechaaaaak :lol: ... bio je pljunuti ja :lol:

Al' bi ga zato sada prilepila uz sebe i mazila i ljubila ceo dan... nocu mi nije tesko da se u 3 smejemo i nosamo i gugucemo... I kad vidim njegove okice dusu bi.mu dala..
.

E jel ti sad jasnije ono o cemu sam ti pisala na jednoj temi, cini mi se na 'savetima'
kad su ti rekli da se beba 'ne voli' prvih 40 dana...kontas? :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back