Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma, gluposti, ne moze niko da te natera da uradis nesto sto ne zelis, a i neki ljudi se trpaju gde im nije mesto, cuj ne smes da rodis dete... :roll:
Ja bih svakako uradila test, al' to sam ja, sve volim da znam u napred, de se pripremim streberski. :)
Ja, bre, nisam mogla da docekam da saznam pol, a kamoli nesto drugo, a daleko od toga da bih abortirala ma kog pola da je! :)

Ma, gluposti, ne moze niko da te natera da uradis nesto sto ne zelis, a i neki ljudi se trpaju gde im nije mesto, cuj ne smes da rodis dete... :roll:
Ja bih svakako uradila test, al' to sam ja, sve volim da znam u napred, de se pripremim streberski. :)
Ja, bre, nisam mogla da docekam da saznam pol, a kamoli nesto drugo, a daleko od toga da bih abortirala ma kog pola da je! :)

sto se pola tice
moji su meni kupili sve plavo
ali bukvalno sve sam imala plavo
mislili su da sam decak
hahahhahahahaha
bas mi to majka sad skoro pricala pa se smeje :))))

p.s. a ja nekako imam neki osecaj, ne znam kako to da nazovem, da je moja palcica zensko :)))))
mozda i gresim, nego eto, poslednjih dana se tako nekako osecam :))))

e citam ovo pa se setih sebe...ja sam mislila da ce moje dete biti zensko i toliku sam zelju imala za devojcicom da to niije bilo normalno...a na uz su mi pricali cas jedno cas drugo na 3d se nije videlo lepo prekrstene nogice al eto ja sam se nadala devojcici i kupovali smo neutralne stvari reko ako bude decak imace kompleks sto ce sve roze imati tako da smo uzimali zuto plavo zeleno teget belo ,a kad sam se porodila kaze dr dobili ste sinaaaaa a ja gledam sva u cudu kao pa to je nemoguce kad ja znam da je znesko i pitam jeste sigurni a babica koja se tu nasla se smeje i kaze sto posto mislim i ja pitam svasta allll eto :))) i svaki put se smejem kad se setim sebe pitanja i svoje face na porodjaju tj posle porodjaja...

p.s. a ja nekako imam neki osecaj, ne znam kako to da nazovem, da je moja palcica zensko :)))))
mozda i gresim, nego eto, poslednjih dana se tako nekako osecam :))))[/QUOTE]

Mene je moja doktorica poslala na tripl (naravno privatno) (jer je pregled ranije zaboravila da mi kaze za dabl) u prvoj trudnoci nisam radila ni jedan ni drugi i hvala bogu sve je bilo ok, elem sada uradim taj tripl i rezultat su po njenom ok ali eto trebala bi otici kod nekog njenog doktora privatno koji je usput budi recenio duplo skuplji od drugih, naravno nema nekih konkretnih problema ali bilo bi lepo..... tu smo ja i suprug dugo razgovarali i dosli do zakljucka da ja u 20-tj nedelji cu to djete roditi sta god bilo i kako god bilo i nismo otisli kod tog doktora, ali smo otisli zbog naseg mira kod drugog ginekologa poznatog u nasem kraju cije je misljenje da je beba uredu i da nisu potrebna dalja ispitivanja i sada cekamo da se rodi :) svoje djete cu voleti kavo god bude bilo a svaciji je izbor da li ce raditi te testove ili ne, ako se odlucimo za trece vjerovatno necemo nista od toga raditi jer je meni iskreno cekanje rezultata jako veliki stres koji mi sada nije potreban.

..kod prirodnog porodjaja pitaju mamu chim podignu bebu "shta ste dobili?"
mada mislim da je to vishe da bi procenili stanje mame, nego shto im je stalo da vidite.. :lol:
..kod carskog nema koga da pitaju :lol: ako nije u spinalnoj, a dr ima i vaznijih stvari da gleda od pishe ili ribice, valjda..
..a i to mu ne pravi razliku nikakvu u zivotu i u poslu.. :)

mada mislim da je to vishe da bi procenili stanje mame, nego shto im je stalo da vidite.. :lol:
..kod carskog nema koga da pitaju :lol: ako nije u spinalnoj, a dr ima i vaznijih stvari da gleda od pishe ili ribice, valjda..
\ja bih mu odgovorila "dobila sam dete"
:D

\ja bih mu odgovorila "dobila sam dete"
:D

E, moja Bokice, veruj mi, imaš tada preču zanimaciju... :)
U tih par sekundi mozak ti je podešen tako da tokom tog jednog pogleda vidiš i pol, i proporciju tela i odnos veličine glavice prema telu, i lice, i prebrojiš svih 20 prstića... Jednostavno, to je tog trenutka prioritet. Nesvesni, ali najjači. :D
I taj trnutak, uz onaj kad ti daju bebu u naručje prvi put, ostaje urezan u memoriji trajno... :)

U tih par sekundi mozak ti je podešen tako da tokom tog jednog pogleda vidiš i pol, i proporciju tela i odnos veličine glavice prema telu, i lice, i prebrojiš svih 20 prstića... Jednostavno, to je tog trenutka prioritet. Nesvesni, ali najjači. :D
I taj trnutak, uz onaj kad ti daju bebu u naručje prvi put, ostaje urezan u memoriji trajno... :)
Meni bilo najvažnije...i na uz sam pitala da li ima sve prste, koje čudno stanje...

Meni bilo najvažnije...i na uz sam pitala da li ima sve prste, koje čudno stanje...

ma ja sam i tudjoj deci prste brojala
valjda i profesionalna deformacija jos od intenzive hehe
uglavnom, vidim ti ja jednu slatku bebicu u kolicima, neki drugar setao svoju curicu
i ja onako ko zi topa, jao, ona ima 6 prstica na ovom stopalu
a on sav zbunjen, kao , pa ti jedina primeti, mislio je verovatno na nas ostatak , ne na porodicu :)
hehe
sta cu, prvo to zagledam, tako me naucili

Mene nisu pitali :sad2: Tek sam ga sledeci dan videla. Sto je najcudnije kada god su nam donosili bebe, uvek su bile nekako upakovane, pa sam ga prvi put videla celog na otpustnju 10dana posle porodjaja. Htela sam ja da ga otkrijem i pomazim ali sam se plasila da necu znati vratiti pa da ce mi praviti problem zbog toga :dash:

:rida:

No da ne mracim. Sve je ispalo ok. I sada Junior mirno spava u kreveticu i nista drugo nije vise vazno :heart:

Dok sam bila trudna kada bi me pitali sta bi zelela (devojcicu ili decaka) uvek sam odgovarala samo da je zivo, zdravo i veselo.

Poslednja izmena:
Mene nisu pitali :sad2: Tek sam ga sledeci dan videla. Sto je najcudnije kada god su nam donosili bebe, uvek su bile nekako upakovane, pa sam ga prvi put videla celog na otpustnju 10dana posle porodjaja. Htela sam ja da ga otkrijem i pomazim ali sam se plasila da necu znati vratiti pa da ce mi praviti problem zbog toga :dash:

Ni mene nisu pitali samo su mi rekli ''rodili ste zdravog djecaka" i dali mi ga a kasnije kad smo ostali sami u sobi ja sam ga otpakovala i sve detaljno pregledala natenane, i zamotala ga kako sam znala, sestre nisu reagovale na to sto je bio raskupusan :)

ma ja sam i tudjoj deci prste brojala
valjda i profesionalna deformacija jos od intenzive hehe
uglavnom, vidim ti ja jednu slatku bebicu u kolicima, neki drugar setao svoju curicu
i ja onako ko zi topa, jao, ona ima 6 prstica na ovom stopalu
a on sav zbunjen, kao , pa ti jedina primeti, mislio je verovatno na nas ostatak , ne na porodicu :)
hehe
sta cu, prvo to zagledam, tako me naucili

i u mojoj porodici je bilo slucajeva po 6 prstica na nogama to je stvar genetike, neke porodice to imaju cesce neke redje a neke nikad, inace nije neki veliki problem, moze se uloniti a moze se i ostaviti, stvar izbora roditelja ne pravi probleme u daljem razvoju samo je pitanje estetike, kao npr. klempave usi :)

i u mojoj porodici je bilo slucajeva po 6 prstica na nogama to je stvar genetike, neke porodice to imaju cesce neke redje a neke nikad, inace nije neki veliki problem, moze se uloniti a moze se i ostaviti, stvar izbora roditelja ne pravi probleme u daljem razvoju samo je pitanje estetike, kao npr. klempave usi :)
ma da
citala sam tada o tome , o ucestalosti
sad vise i ne znam, ali cesto se desi da dete ima 6. prstic
i nije strasno, moze se caskom srediti
nego smo mi na poslu tako sve prebrojavali i cim primetis nesto sto odstupa, onda se vadi krv za kariotip i cuda

ma da
citala sam tada o tome , o ucestalosti
sad vise i ne znam, ali cesto se desi da dete ima 6. prstic
i nije strasno, moze se caskom srediti
nego smo mi na poslu tako sve prebrojavali i cim primetis nesto sto odstupa, onda se vadi krv za kariotip i cuda

to se zove "profesionalna deformacija" :) i ja cesto podsvjesno i van posla obracam paznju vezano za moju struku sto drugi ljudi ne primjecuju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back