Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
joj, bokice,pa vi sledece nedelje idete na onaj 4d??
svi kazu da je mnogo dobro
ja jedva cekam da izadjem iz tog prvog trimestra, jos malo je ostalo, tj jos 2ipo nedelje valjda i ne mogu da docekam, plus sto treba da radim i double tada valjda, to ce biti pregled sledeci

Pomamiste me sa ovim kineskim kalendarom :) Posto ja imam dve devojcice, ne bi bilo lose da trece bude decak (mada i nisam nesto luda za decacima, izvinjavam se muskim majkama :) Cisto ravnoteze, a bogami i neke fiktivne zastite radi (s obzirom na to đe živim)
Elem, sad sam se izmalterirala sa računanjem mojih kineskih godina, pa lunarnih meseci (jer jelte kineska godina se drugačije računa), pa je li pre lunarne il' posle lunarne kineske NG itd.itd. Vele Kinezi da ako hoću dečaka imam fore od preksutra do polovine maja, a onda opet tek od polovine septembra do pol. oktobra. A onda nabasah na još neke informacije o kiselim i baznim sredinama, o odnosu tačno na dan ovulacije, o nekim pozama....još samo da konsultujem i majstora koji mi je krečio kuću i koji trvdi da izbegavamo "ženske dane u nedelji" :) Ajme, pa ovo je čitava filosofija :)

Pomamiste me sa ovim kineskim kalendarom :) Posto ja imam dve devojcice, ne bi bilo lose da trece bude decak (mada i nisam nesto luda za decacima, izvinjavam se muskim majkama :) Cisto ravnoteze, a bogami i neke fiktivne zastite radi (s obzirom na to đe živim)
Elem, sad sam se izmalterirala sa računanjem mojih kineskih godina, pa lunarnih meseci (jer jelte kineska godina se drugačije računa), pa je li pre lunarne il' posle lunarne kineske NG itd.itd. Vele Kinezi da ako hoću dečaka imam fore od preksutra do polovine maja, a onda opet tek od polovine septembra do pol. oktobra. A onda nabasah na još neke informacije o kiselim i baznim sredinama, o odnosu tačno na dan ovulacije, o nekim pozama....još samo da konsultujem i majstora koji mi je krečio kuću i koji trvdi da izbegavamo "ženske dane u nedelji" :) Ajme, pa ovo je čitava filosofija :)

:))) ma sve je stvar navike....ja imam strah od devojcica.....

ne, ne krenes od godine rodjenja pa na to dodajes 3 god npr zeni a 4 god muskarcu i tako duuugim nizom stignes do trenutka zaceca, i cija je krv maldja u tom trentuku a ne ko je mladji, to je to

hm, jos samo ovo sa carapam da proverim : ))

iz prvog trimestra se izlazi na kraju 12. nedelje valjda

ne znam ja te plusice, kraj 12. nedelje je kraj 12. nedelje
ja sam sada drugi dan deset nedelje valjda, sedmi dan 12. nedelje je kraj 12. nedelje, a ne prvi dan 12. nedelje

ali opet mozda ja sve to pogresno racunam
pa prvi broj je nedelja a drugi broj je dan 8+1 (8 punih nedelja plus jedan dan)
tako ti racuna i ginekolog i kada ides na uz, uvek napise starost sve tako sa nedeljama i danima, tako bar meni
kako drugacije znas kolko si trudna i kada je puna koja nedelja :)))) ?

komplikovano mi je to tvoje, morala sam da desifrujem kolki ste sada :)
drugi dan deseta nedelje je 9+2 znaci
to je to
znaci kraj 12. nedelje je sa 12+0 jer tada imas punih 12 nedelja, a sa 12+1 si usla u 13. nedelju...

aj nek se jave iskusnije starije trudnice i ove bivse trudnice, pls
:)))

Poslednja izmena:
ne, ne krenes od godine rodjenja pa na to dodajes 3 god npr zeni a 4 god muskarcu i tako duuugim nizom stignes do trenutka zaceca, i cija je krv maldja u tom trentuku a ne ko je mladji, to je to

hm, jos samo ovo sa carapam da proverim : ))

iz prvog trimestra se izlazi na kraju 12. nedelje valjda
ajd ovako ja sam 83 muz 76 sada je 2012, cija je krv mladja? ja sam glup:confused:

pa znam da sam sada drugi dan desete nedelje, prostim gledanjem u kalendar, sto mu valjda dodje po tim polusicima 9 + 2 onda, dakle nisam puna deseta nedelja

da da
tako je onda
puna deseta je 10+0
ok
valjda sam sada za sva vremena resila nedoumice

zato sto imam neke programe na adrodu, koji racunaju da sam osma nedelja sve dok ne dodjem do 9+0
i onda me je to zbunjivalo

pa znam da sam sada drugi dan desete nedelje, prostim gledanjem u kalendar, sto mu valjda dodje po tim polusicima 9 + 2 onda, dakle nisam puna deseta nedelja

Tako je. Znaci proslo je 9 nedelja i 2 dana od poslednje menstruacije. Oznacava se 9+2

Ostalo ti je 40-9=31 nedelja -2 dana. Ukupno 30 nedelja i 5 dana.

Trudnoca traje 40 nedelja ili 9meseci+7dana ili 280dana (u proseku).

Što reče - qq... :lol:
Čiji li je tata onda pravio mog sina? :think: :rumenko:
Da je ostavio čarape, ne bi sad bilo ni mene, a kamoli sina... :zcepanje:
A poštar nije svraćao na kafu... :think:
:zper:
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Eee kad bi znala kakve sam sve recepte dobila...:)
Oma me startuju ovde, čim vide da imam dve devojcice utrape mi po koji dobronamerni savet.
A ja najviše volim da ih nerviram...kao ne razumem...pa da mi bolje objasne...pa kako to...
Sve je to tako bzvz... Voleo bi čovek zdravu decu...srećnu i zadovoljnu...a za svet ko te pita.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back