Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Žao mi je što moram da vas razočaram, ali Ata je još tu. Još uvek me ledja bole, mada manje nego sinoć, ali bole, a stomak se smirio i ne osećam nikakav bol uopšte. Sinoć dok sam se tuširala počelo je da popušta, i bilo mi je lakše. I evo, do sada, bole krsta, ali ništa se drugo ne dogadja. Bebić mi se javio 2-3 puta, noćas i jednom jutros, onako, sa po jednim nežnim šutom, tek da mi kaže - ne brini. I to je to.
Ne znam više, dojadilo bre i meni samoj ovo zezanje... taman sam se ponadala i ništa. Mislim, da je blizu - jeste, osim ako ovaj bol u krstima zaista nije od nekog drugog uzroka, ali eto, još čekam. Javiću se, a i mm će javiti čim bude bilo nešto novo za javljanje.

Žao mi je što moram da vas razočaram, ali Ata je još tu. Još uvek me ledja bole, mada manje nego sinoć, ali bole, a stomak se smirio i ne osećam nikakav bol uopšte. Sinoć dok sam se tuširala počelo je da popušta, i bilo mi je lakše. I evo, do sada, bole krsta, ali ništa se drugo ne dogadja. Bebić mi se javio 2-3 puta, noćas i jednom jutros, onako, sa po jednim nežnim šutom, tek da mi kaže - ne brini. I to je to.
Ne znam više, dojadilo bre i meni samoj ovo zezanje... taman sam se ponadala i ništa. Mislim, da je blizu - jeste, osim ako ovaj bol u krstima zaista nije od nekog drugog uzroka, ali eto, još čekam. Javiću se, a i mm će javiti čim bude bilo nešto novo za javljanje.

Ja sam tako isto brojala kontrakcije. Na 20 minuta, pa na 15 minuta i posle trece sam uvek zaspala :zcepanje: Samo se ujutru probudim, aha jos uvek nista

Čestitam!!! :D
Neka su devojčice žive i zdrave!!! A mama brzo da se oporavi :D

Ata, Čičak što sve vilenimo u ovo doba ahahahahhahahahah
ljubim vas u stomake...

CESTITAM roditeljima, a bebicama zelim dobrodoslicu na ovaj nas lepi svet. Zelim vam sve najbolje od srca!

žene ajmo atu poterati da se porodi... z:mrgreen:

ata naša draga, pa dokle misliš?z:D ja svaki dan mislim na tebe, i ulazim ovde očekujući vest!!!
Bebi se izgleda baš dopada u stomačiću...
Znao on da je zima i ružno vreme pa mu lepše unutra, pametan je on... i ja bi na njegovom mestu...z:lol:

žene ajmo atu poterati da se porodi... z:mrgreen:

ata naša draga, pa dokle misliš?z:D ja svaki dan mislim na tebe, i ulazim ovde očekujući vest!!!
Bebi se izgleda baš dopada u stomačiću...
Znao on da je zima i ružno vreme pa mu lepše unutra, pametan je on... i ja bi na njegovom mestu...z:lol:

z:)
E, Čičak, kada bi ti samo znala kako je meni dojadilo... treba mi minut i po da legnem u krevet, a puna tri da ustanem. Gegam se kao pingvin, kuhinja mi uska, stalno negde udaram stomakom... z:lol:
Ali, bebi je fino u trbi, njemu se ne žuri z:)
Sutra bi trebalo da idem na CTG, posle podne mi dr radi, a veruj mi, pitam se da li da idem. Stalno me istraumira, te loš je, te granični je, a stvar je samo u tome što je onaj krevet užasno neudoban, a i položaj u kome se CTG radi ne odgovara ni meni ni bebi, pa još kada mi pretegnu one kaiševe na stomaku - beba krene da se buni, udara, gura... i onda onaj grafikon pokazuje da ne valja... i koja je onda svrha pregleda? A ako ne odem, prvo će savest da me ubije, a onda će i mm da me udavi i ugnjavi zvocanjem...
Ajde bre, sine, više, najavljuju lepše vreme od nedelje... z:lol:

Ma, legla bih ja, ionako sam u pidžami, ali.... nema ništa interesantno a plafonu za gledati... z:lol: Ne mog' da spavam, nikako.

E, pa stvarno maler. Samo što sam ovo otkucala noćas. odem da obidjem dete, da li je pokrivena, pipnem je i skamenim se - vrela! z:( Celu noć spuštaj temperaturu, presvlači znojavu, pa meri temp da proverim.... uuuuh, baš mi je bila "dosadna" noć z:(
Popodne radi i moj dr, i njen pedijatar, pa će tata da je vodi kod pedijatra, a ja ću popodne na taj CTG.
E, kad bi Stefan sačekao još koji dan, da Micko ozdravi, pa onda da se rodi... Skontala sam da ja, od pune kuće, ustvari, nemam kome da ostavim bolesno dete z:( Jedino tati, tj. mom mužu, ali on sledećih par dana ne sme da izostaje sa posla, radi neke inspekcije koju imaju u firmi. Znači, kad se poklopi, poklopi se z:( Ostali... i kad su tu kao da nisu... z:( Jednostavno - nema dete sa kim da ostane, jedino da je pošaljem kod mojih u Bg... Bem ti život z:((

E, pa stvarno maler. Samo što sam ovo otkucala noćas. odem da obidjem dete, da li je pokrivena, pipnem je i skamenim se - vrela! z:( Celu noć spuštaj temperaturu, presvlači znojavu, pa meri temp da proverim.... uuuuh, baš mi je bila "dosadna" noć z:(
Popodne radi i moj dr, i njen pedijatar, pa će tata da je vodi kod pedijatra, a ja ću popodne na taj CTG.
E, kad bi Stefan sačekao još koji dan, da Micko ozdravi, pa onda da se rodi... Skontala sam da ja, od pune kuće, ustvari, nemam kome da ostavim bolesno dete z:( Jedino tati, tj. mom mužu, ali on sledećih par dana ne sme da izostaje sa posla, radi neke inspekcije koju imaju u firmi. Znači, kad se poklopi, poklopi se z:( Ostali... i kad su tu kao da nisu... z:( Jednostavno - nema dete sa kim da ostane, jedino da je pošaljem kod mojih u Bg... Bem ti život z:((

:( o srce malo, nadam se da nije nista ozbiljno i da joj je temp skocila od uzbudjenja zbog nove bebe. ljubi je

Cao devojke moje!

Mi se vratili iz NS, beba ima 2180g. Ja sam se za mesec dana ugojila skoro 3 kg, pa mi je dr.rekla da smanjim, tj.da povedem racuna. Guda nasa je okrenuta ledjima, a lezi popreko, gleda u moja ledja, jako je visoko i tacno pod 90 stepeni, da dr.nije mogla da ga vidi nikako. Mislim, videla je ona sve bitno, ali mu nismo videli facu.
Za 3 nedelje ponovna kontrola pa cemo videti i sa jos jednim dr.sta i kako za porodjaj.
Srecna sam sto je sve ok, ali je mali bas debO, puno mi to preko 2kg za 33.nedelju. Sad moram opet korigovati ishranu, a vec mi muka od povrca...
rekla mi je da se potrudim da ne dobijem vise od pola kilograma do sl.kontrole... Ali to mi deluje ne moguce...
Kaze ona nama, da se po meni to ne vidi, da je sve u stomaku, ali da ona ne preporucuje vise od 1,5kg mesecno...

ne znam sta se desava ali bebe su sve krupnije... Vidim po lekarima da svi apeluju na to...

Ja sam nesto lose volje, sva sam nikakva, nesto sam tuzna...z:(

Nemoj da budes tuzna...i meni je bilo sve u stomakuz:)
a mali mi je u 33.nedelji imao 2100gr, i moja dr nije bila zabrinuta zbog toga, stavise bila je u fazonu "Sine, ovim tempom, udvostrucice tezinu do termina. Al nema veze, imas ti dobru karlicu, nece to tebi biti problem" nazalost, nije mogla da vidi da necu imati kontrakcije z:)
i kad sam joj posle odnela otpusnu listu na kojoj je pisalo macrosomia fetus, krstila se "o zaboga pa makrozomija je beba od 5 kg, a ne 4250, svasta"
tako da, naravno nemoj da preterujes sa klopom,
al nemoj se ni sekirati
sve to bude extra mega giga super na kraju :zag:

:zblesav:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back