Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mene sad brine to sto je blago peckanje dole
preslo u pecenje i sto mi se pojavio onaj sekret beli gusti, al to kad sam se vratila od lekara
njemu sam rekla za peckanje pa mi je rekao da uzmem Canesten spolja
STA MENE SAD BRINE
ako je plod (ne daj Boze) propao, da li on OBAVEZNO mora izaci sam napolje?
Nemojte se lupati po glavi, uplasena sam ne mogu vam opisati koliko
zato i postavljam mozda glupa pitanja

..jexy, postavljash pitanja na koja niko ne moze da ti da odgovor.. :(
..opusti se i misli pozitivno..stres ti najmanje treba..

..a sekret je uobichajen u trudnoci, privikavaj se na njega..
..peckanje nije, ali moze lako biti i na nervnoj bazi..
..99,9% infekcija sa belim sekretom i peckanjem su kandidijaze..zato si dobila kanesten..

Meni je dr rekla, pošto sam i ja tokom cele trudnoće muku mučila sa sekretom, peckanjem i pečenjem bogami ( joj, grozan osećaj ,verujem da ga zna svaka trudnica i svaka žena - svrbi i peče u isto vreme, fuuuuj :evil: ), tj. sa gljivicama, da gljivice vole trudnoću, da im pogoduje kisela sredina koju stvara progesteron. Isto mi je davala canesten, ali ja nisam htela, već sam se stalno, dva puta dnevno, a u napadu gljivica koji se dešavao kada se ulenjim pa nekoliko dana zaboravim da se operem sodom bikarbonom :rumenko: ) i više puta dnevno, prala rastvorom sode bikarbone. I rekla sam joj to, a ona mi kaže - tako je, one vole kiselo, mi njima damo bazno, pa da ih vidimo kako će da se razmnožavaju! :)
Ustvari, ja se i sada, posle svakog tuširanja operem tim rastvorom i nemam nikakvih problema sa gljivicama :)

A sekret... nisam imala iskustva sa time, pa neću ništa reći, bolje nego da kažem nešto pogrešno.
U svakom slučaju, Jexy, opusti se, smiri se i budi srećna. Ne znam ni za jednu ženu čija je trudnoća prošla "knjiški", hej, pa svi imamo tu i tamo neke problemčiće i nedoumice, pogotovo. A ti si na početku. Ako nastaviš ovako da se jedeš i nerviraš, pa ti ima da pogubiš živce do porodjaja... uradi preglede tj. analize koje ti je dao, uradi taj UZ i opusti se... sve će biti ok :ok::ok::ok:

mene sad brine to sto je blago peckanje dole
preslo u pecenje i sto mi se pojavio onaj sekret beli gusti, al to kad sam se vratila od lekara
njemu sam rekla za peckanje pa mi je rekao da uzmem Canesten spolja
STA MENE SAD BRINE
ako je plod (ne daj Boze) propao, da li on OBAVEZNO mora izaci sam napolje?
Nemojte se lupati po glavi, uplasena sam ne mogu vam opisati koliko
zato i postavljam mozda glupa pitanja

kandida,nista strasno
nemoj da se stresiras bzvz :)

Dobro jutro drage moje..ja malo poranila, imam neka pitanjca malo sam zabrinuta pa da to podelim sa vama..Naime od pre neki dan mi je krenuo svrab, ima kao neke bele tackice sigurno je neki sekret, davno sam radila bris, u julu i nije bilo niceg.Prala sodombikarbonom ali slaba korist.Jel ja mogu nesto da mazem? Sta vi kazete?
I od juce mi idu nekoliko kapi iz dojke, i jutros isto..jel to normalno posto sa Nikolon=m mi se to nije desavalo..

majo, verovatno je kandida, ja sam imala svrab kad sam zimus bila u srbiji i doktorka mi je dala makmiror vaginalete. ovde su mojoj drugarici skoro celu trudnocu prepisivali kanesten. dozvoljeno je ali ipak kontaktiraj docu. kapi su, koliko sam cula, normalne.
kameron, to sto kazu za ctg moze da bude da se bebica primirila pa se ne javlja puno. jel ti bese ides na carski? obicno se bebe primire kada su spremne za izlazak ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back