Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i ja konacno nasla vremena da ispricam sta mi se desilo.Hvala vam svima koje ste brinule za mene.:zag:
12.03. ustala ujutru i prokrvarila bas onako obilno
spakujem odmah stvari,dete odveli u vrtic i pravac visegradska
kad popustio mi serklaz i to sto sam prokrvarila je u stvari bilo od zatezanja sereklaza,bukvalno je poceo da mi cepa grlic.I mene posalju u porodiliste.Onako uplasena i izbezumljena samo boga molim da me ne porode jer sam bila tek usla 1 dan u 34-tu nedelju.A moja dr ko za baksuza na kongresu nekom ,nece biti tu par dana.U porodilistu su proverili da nije neko krvarenje iz materice ili posteljice i kad su potvrdili da nije,skinuli mi serklaz i ostavili na stolu da me prate.Prikacili na ctg ,kao pred porodjaj,jos mozete misliti slucajnosti boks br 7 gde sam se poradjala sa Aleksom,a i babica ista ona koja me je poradjala prvi put.Predivna zena,Svetlana se zove.Ne mozete da zamislite moj strah,o bolu necu ni da pricam samo sam molila boga da sve bude u redu,trpim sve.I posle 3 sata provedenih u porodilistu,nagledala se svega i svacega,tri bebe su se za to vreme rodile,a o vristanju zena necu ni da pricam.rekli su mi da su kontrakcije stale i da sam otvorena 3 prsta.Prikacili me na tokolizu i spustili me dole na odeljenje.I tako sam lezala u bolnici 3 nedelje.
A za te tri nedelje svakim radnim danom su me pregledali,tj radili cervikometriju(merenje duzine i otvorenosti grlica),vecali da li da mi daju injekcije za maturaciju pluca bebe ili ne.....a uz to i vag pregledi,pa UZ,pa po sto puta ponavljali analize,CTG ujutru i uvece.....ma nikom ne bi pozelela
Sada sam 37 nedelja i mogu da kazem da je opasnost prosla.I dalje sam 3 prsta otvorena,pijem lekove jos par dana i prestajem.I rekli mi da mirujem strogo do 37 punih nedelja,to je do petka.Jos malo da izguram i gotovo.Pa i neka se poradjam vise.
A uz sve ove muke dete nisam videla,to mi je bilo najteze.

Evo i ja konacno nasla vremena da ispricam sta mi se desilo.Hvala vam svima koje ste brinule za mene.:zag:
12.03. ustala ujutru i prokrvarila bas onako obilno
spakujem odmah stvari,dete odveli u vrtic i pravac visegradska
kad popustio mi serklaz i to sto sam prokrvarila je u stvari bilo od zatezanja sereklaza,bukvalno je poceo da mi cepa grlic.I mene posalju u porodiliste.Onako uplasena i izbezumljena samo boga molim da me ne porode jer sam bila tek usla 1 dan u 34-tu nedelju.A moja dr ko za baksuza na kongresu nekom ,nece biti tu par dana.U porodilistu su proverili da nije neko krvarenje iz materice ili posteljice i kad su potvrdili da nije,skinuli mi serklaz i ostavili na stolu da me prate.Prikacili na ctg ,kao pred porodjaj,jos mozete misliti slucajnosti boks br 7 gde sam se poradjala sa Aleksom,a i babica ista ona koja me je poradjala prvi put.Predivna zena,Svetlana se zove.Ne mozete da zamislite moj strah,o bolu necu ni da pricam samo sam molila boga da sve bude u redu,trpim sve.I posle 3 sata provedenih u porodilistu,nagledala se svega i svacega,tri bebe su se za to vreme rodile,a o vristanju zena necu ni da pricam.rekli su mi da su kontrakcije stale i da sam otvorena 3 prsta.Prikacili me na tokolizu i spustili me dole na odeljenje.I tako sam lezala u bolnici 3 nedelje.
A za te tri nedelje svakim radnim danom su me pregledali,tj radili cervikometriju(merenje duzine i otvorenosti grlica),vecali da li da mi daju injekcije za maturaciju pluca bebe ili ne.....a uz to i vag pregledi,pa UZ,pa po sto puta ponavljali analize,CTG ujutru i uvece.....ma nikom ne bi pozelela
Sada sam 37 nedelja i mogu da kazem da je opasnost prosla.I dalje sam 3 prsta otvorena,pijem lekove jos par dana i prestajem.I rekli mi da mirujem strogo do 37 punih nedelja,to je do petka.Jos malo da izguram i gotovo.Pa i neka se poradjam vise.
A uz sve ove muke dete nisam videla,to mi je bilo najteze.

Zaista mi je tesko kada procitam ovakvu pricu. Bas si se namucila. Sva sreca pa su dr bili strucni, pa si docekala 9 mesec. Sada je jedino vazno da je sve u redu i s tobom i sa bebom. Ostaje jos par dana/nedelja da vidis svoju bebu. Zelim ti lak porodja i da sve protekne u najboljem redu. Pisi kako si i sta se desava. :cmok:

bila u dz
imam kao nazovi kilu...i nosim pojas sada
jes olaksanje
nisko nosim pa mi malo bilo nelagodno kad stojim i hodam....beba mi pritiskala dodnji stomak
a nekad i besiku
pa verovatno zato imam to nesto...kada lezim toga nema

al kako sam pojas stavila,uh...ko da nema stomaka :lol:
eto,problem reshen :D
evo ga pojas,odlicno drzi
za sada
Farlin_Maternity_49a3bebe50798.jpg

Gde ovo ima da se kupi i kolika mu je cena ?

meni je ostao stomak baš veliki posle porođaja, baš i mene interesuje dali bi mi steznik sad pomogao
šta:think: i kad se on počne koristiti, nakon 40 dana ili čim izađeš iz bolnice?
Nije dobro stezati se dok još krvariš...
a za posle su podeljena mišljenja... neki kažu da treba nositi, a drugi da tako trbušnjaci ništa ne rade, pa bude još gore...:think:
ja sam nosila posle prvog porođajakad negde idem, kao lepše da izgledam, a kod kuće i 'u slobodno vreme' nisam... i baš mi se brzo skinuo stomak i spale kile... za prvi rođendan sam izgledala bolje nego pre trudnoće
ja bih rekla zahvaljujući dojenju. Stefan je mnooogoooo voleo da siki meka :aha:

Nije dobro stezati se dok još krvariš...
a za posle su podeljena mišljenja... neki kažu da treba nositi, a drugi da tako trbušnjaci ništa ne rade, pa bude još gore...:think:
ja sam nosila posle prvog porođajakad negde idem, kao lepše da izgledam, a kod kuće i 'u slobodno vreme' nisam... i baš mi se brzo skinuo stomak i spale kile... za prvi rođendan sam izgledala bolje nego pre trudnoće
ja bih rekla zahvaljujući dojenju. Stefan je mnooogoooo voleo da siki meka :aha:

ja sam nosila posle prvog porodjaja...krvarila sam 42 dana ali sam 15 dana posle porodjaja pocela da nosim steznik,nista od stomaka mi nije ostalo,a sto kaze mackica kile sam izgubila zahvaljujuci mleku...posle 3 meseca sam imala 54 kile,samo mi si*e ostale..da 'prostite...ali kao sto rekoh taj steznik nije vise kod mene pa bih htela drugi da kupim al neznam sta valja...samo da nije na cicak

Da...radim...jos uvek cetiri sata...i to mi bas odgovara...prodje mi za sekund, a ne umorim se toliko...
Bolje se osecam...ova mala smizla se sad okrenula poprecno, pa me ne pritisce toliko...jos uvek pijem partusisten, dr. insistira dok radim, kao preventivu...i tako...malo mi je frka, jer imamo decaka, imam osecaj da ce mi biti cudno, a i sve moramo iznova da kupujemo... :D Ali za devojcice ima lepsih stvari...

Kako si ti? Znate li sta je? Jesi se raspitala za osiguranje?

Hvala vam svima na podrsci.Sad sam super.U cetvrtak punih 37 nedelja,prestajem da pijem terapiju i sa velikim osmehom na licu cekam da se porodim.Bitno mi je da sam kod kuce,pa kad se desi.A posto sam 3 prsta otvorena nadam se da cu brzo po prestanku terapije.U jedno sam sigurna da sledeci put kad odem u bolnicu vracam se sa bebom.:zag:

Mi bili na kontroli... punih 38. nedelja, usli u 39. :heart:
Pregledali nas, slusali otkucaje srca, sve je u granicama normale. :super:

Pitala nas dr da li hocemo interni pregled da vidi da li se otvaram i koliko... pitala sam je cemu to sluzi, a ona mi rece da je cisto za informaciju; ako sam otvorena par cm, to ne znaci nista (jer mogu tako danima/nedeljama bez napretka), a i ako nisam otvorena, to opet nista ne znaci sto se prognoze tice kad ce porodjaj da krene. Tako da resih da necu interni pregled.

Kontrakcije su krenule pre par dana, ali nisu bolne i nepravilne su. Za to mi dr kaze da moze da traje danima/nedeljama... tako da: opusteno, koliko se moze. :aha:

Sad cekamo kad ce bolne kontrakcije, pa da pocnemo da ih merimo. :ceka:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back