Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
crvena 3.2
hemoglobin 103
:roll::roll::roll:
i jos 3 neka su snizena a dva povisena
skracenice su im uzas,pa ne prepoznajem sta je sta
srce ok,dali mi onaj...verapramil il kako se vec zove,da pijem po potrebi ako mi skoci puls na 100 pa mi zasmeta
puls mi bio 103 a pritisak normalan ...tako da nije strasno

a to su?

meni su mama i brat jarcevi..oni su bre isto mnogo zaebani..ja bih bas volela da mi je dete bik ili rak...ili mozda vaga, ako malo zakasni...:aha:

moja cerka je jarac i ja sam bila presrecna zbog toga, ali sada vec ima samo 14 meseci i nesalomivi karakter! to je neverovatno da ovako malo moze toliko da gura po svom! bila sam presrecna jer znam da su dobri za sebe, guraju i isteraju i vredni su, ali za druge.. a ova sada mala treba da se rodi krajem maja/pocetkom juna a ja bih isto ili bika ili raka, stoga pocinjem od prvog maja setnju uz/niz stepenice, ako nista ne uspem do 20 maja lezem u krevet i ne mrdam do kraja juna :D

ja sam pocela da pijem neko gvozdje al mi se i dalje manta u glavi ko da sam na brodu. nem pojma vise, mozda je i pritisak.
november koliko jos??? jesi spakovana?
kristina kako ide? koliki ti je stomak? ti si mi tu po nedeljama ;) ja usla u 28 i 7mi mesec :D jos puna 3 (il 4, hehe). sad jurim krevetac za ovu malu, vec bih da ga imam pocetkom maja. zao mi sto ne moram nista vise da nabavljam za malu bebe..

a to su?

meni su mama i brat jarcevi..oni su bre isto mnogo zaebani..ja bih bas volela da mi je dete bik ili rak...ili mozda vaga, ako malo zakasni...:aha:

Pa device su čuvene picajzle, sve mora da bude pod konac, imaju moć zapažanja ubitačnu. A meni kao jednom nehajnom strelcu sve to ide na ganglije...:(
I teško ih je zadovoljiti jer su perfekcionisti. Dok sam ja sušta suprotnost.
I onda imamo situaciju da je meni uvek sve super, a moje device su večito nešto nezadovoljne i samo čangrizaju...:roll:

nego ja juce bila na expertnom...nevidi se vise polje krvarenja ali na zadnjem zidu materice ima kontrakcija,rekla mi da nastavim sa utrogestanom ali vaginalno e sad mene zanima jel imaju vaginalete ili sta?
inace trazila mi KKS,PAPP-A,free beta HCG..pa idem da se bodem

To ti je isto,i tablete i vaginalete.To sto si pila samo stavljaj vaginalno.
100% sigurno,ja ih koristila do 25 nedelje

nego ja juce bila na expertnom...nevidi se vise polje krvarenja ali na zadnjem zidu materice ima kontrakcija,rekla mi da nastavim sa utrogestanom ali vaginalno e sad mene zanima jel imaju vaginalete ili sta?
inace trazila mi KKS,PAPP-A,free beta HCG..pa idem da se bodem

Ako ti sve te nalaze ne vade na jednom mestu, pitaj da li mogu da ti izvade u epruvetu krv koju mozes da odneses na ta druga mesta, ali i tamo se raspitaj da li hoce to da prime. U Subotici moze tako ako su u pitanju dve laboratorije koje saradjuju... mislim, lakse bi ti bilo da te ne bodu vise puta posto sam citala da si prosli put lose prosla.

moja cerka je jarac i ja sam bila presrecna zbog toga, ali sada vec ima samo 14 meseci i nesalomivi karakter! to je neverovatno da ovako malo moze toliko da gura po svom! bila sam presrecna jer znam da su dobri za sebe, guraju i isteraju i vredni su, ali za druge.. a ova sada mala treba da se rodi krajem maja/pocetkom juna a ja bih isto ili bika ili raka, stoga pocinjem od prvog maja setnju uz/niz stepenice, ako nista ne uspem do 20 maja lezem u krevet i ne mrdam do kraja juna :D
I ja sam jarac, mis'im, sta da ti kazem! :manikir:
ja sam pocela da pijem neko gvozdje al mi se i dalje manta u glavi ko da sam na brodu. nem pojma vise, mozda je i pritisak.
november koliko jos??? jesi spakovana?
kristina kako ide? koliki ti je stomak? ti si mi tu po nedeljama ;) ja usla u 28 i 7mi mesec :D jos puna 3 (il 4, hehe). sad jurim krevetac za ovu malu, vec bih da ga imam pocetkom maja. zao mi sto ne moram nista vise da nabavljam za malu bebe..

Stomak mi je ogroman, ja sam sad 30. nedelja.
Ugojila sam se izmedju 10 i 12 kg, zavisi od oticanja, jedem slano :rumenko:, sta cu kad volim, a i nizak mi je pritisak, pa mogu. :)

rekla mi je donamileva da je ona u trudnoci sredila krvnu sliku sa chajem od koprive

znači da je dobra, popijem ja ponekad taj čaj,morat ću sad malo češće,evo sad čitam kažu da i kakao sa malo meda pomaže, a u kakau baš ima gvožđa....

Sadržaj gvožđa u pojedinim namirnicama :
Namirnica Sadržaj gvožđa (u mg) u 100 g namirnice
Kravlje mleko (1,8 % ml masti) 0.1
Svež kravlji sir (3 % ml masti) 0.3
Goveđe meso 2.3
Svinjska jetra 21.0
Pileće meso 0.7
Ćureće meso 4.0
Sardela 1.8
Ostrige 7.0
Žumance 6.0
Beli pasulj 6.7